✨﷽✨
✍بیانات حضرت آیت الله
#کمیلی خراسانی «حفظه الله»
💢
#فشار_و_عذاب_قبر
🔹وقتی عثمان، رقیه دختر رسول خدا را با اذیت و آزار به قتل رسانید و سبب از دنیا رفتنش شد، پیغمبر کنار قبر دخترشان آمدند. در حالیکه سر مبارکشان را به سمت آسمان بلند کرده بودند و قطرات اشک از چشمانشان جاری بود به مردم فرمودند: ای مردم من دخترم رقیه و همچنین آنچه که بر وی گذشته بود را به خاطر آوردم و دلم شکست. از درگاه الهی مسئلت کردم که خداوند رقیه را از فشار قبر برهاند.
در دعایم اینچنین گفتم که: «اَللَّهُمَّ هَبْ لِی رُقَیَّهَ مِنْ ضَمَّهِ اَلْقَبْرِ فَوَهَبَهَا اَللَّهُ لَهُ». ببینید با اینکه ایشان دختر پیامبر است و با اذیت و آزار از دنیا رفته است ولی رسول الله برایشان دعا میکنند و از خداوند میخواهند که رقیه را به خاطر رسول الله ببخشند تا از فشار قبر رها شود. « فَوَهَبَهَا اَللَّهُ لَهُ»، خداوند نیز دعای پیغمبر را مستجاب کردند و رقیه را به خاطر پیامبر از فشار قبر نجات داد.
🔹داستان دیگر در ارتباط با تشییع جنازه سعد است که پیغمبر به همراه هفتاد هزار فرشته جنازه سعد را تشییع کردند. با اینکه سعد مقامی این چنین داشت اما نوشتهاند که بعد از دفن، رسول خدا سرشان را به سمت آسمان بلند کردند و فرمودند: «مِثْلُ سَعْدٍ یُضَمُّ». آیا فشار قبر شخصی چون سعد را با آن سبقه درخشانش در اسلام در بر میگیرد؟ این داستان را حضرت امام صادق علیه السلام روایت میکنند و ابو بصیر از صحابی آن حضرت، آن را میشنوند و خدمت حضرت عرضه میدارند که فدایتان شوم ما میپنداشتیم که سعد از بول اجتناب کامل نمیکرده است.
امام فرمودند: « مَعَاذَ اَللَّهِ إِنَّمَا کَانَ مِنْ زَعَارَّهٍ فِی خُلُقِهِ عَلَى أَهْلِهِ ». ای مردانی که با زنانتان بد اخلاقی میکنید به این نکته توجه بفرمائید که پیغمبر فرمودند: معاذ الله از اینکه سعد به طهارت نجاست پروا نداشته باشد. بلکه
#فشار وارد شده بر او به علت
#سوء خلقی است که با
#اهل و عیال خانهاش داشته است!
▪️حضرت امام صادق فرمودند: مادر سعد آمد و گفت پسرم سعد! بهشتی که بر آن وارد گشتی گوارایت باد. رسول خدا به مادر سعد فرمودند که چگونه بر خدا حکم جزمی میکنی؟
👈 از این روایات و داستانها به دست میآید که ما باید حواسمان را بسیار جمع کنیم و کاری نکنیم که فردا روز گرفتار فشار قبر و عذاب قبر بشویم.
❗️
#فشار قبر و
#عذاب قبر دو مقوله جدا از یکدیگر است. چه بسا قبری که «حُفرَهٌ مِن حُفَرٍ نِیرَان» حفره جهنمی قرار بگیرد و چه بسا قبری که «روضه مِن رِیاضٍ الجِنَان» روضه بهشتی قرار بگیرد.
🔹 انسان مؤمن همیشه به یاد سرنوشت و آینده خویش است. تمامی بزرگان اهل طریقت به اهل سلوک تفکر نمودن در مرگ و منازل بعد از مرگ را دستور دادهاند که این توجه سبب از بین رفتن محبت دنیا و ورود محبت خدا در دل میشود. این تفکر سبب حرکت و تنبه بیشتر و عاملی برای به جوشش و جنبش و به حرکت در آمدن انسان است. همچنین در چهار دستور بزرگان شامل مراقبه، محاسبه، مشارطه و معاقبه کوتاهی نکنید و روز به روز از خطاها و گناهان و حجابهای غفلت آمیزتان بکاهید تا از مقامات برتر این راه برخوردار شوید.
#صفحه_دوم
@komeily