✍دو میراث عاشورایی علامتکشی قزوین و طشتگذاری آبیک و الوند که از جمله آیینهای مهم سوگواری ماه محرم استان بهشمار میروند و پیشتر در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس بهثبت رسیدهاند، در تقویم رویدادهای گردشگری کشور نیز ثبت شدند و ثبت سایر آیینهای این ماه اعم از طبقگردانی و تعزیهخوانی نیز درحال انجام است.
🔷️آیین مذهبی طشت گذاری در واقع آیینی برای استقبال از ماه محرم است به این صورت که عزاداران طشتی را که داخل آن مقداری آب قرار دارد، به نشانه تشنگی امام حسین(ع) و یارانش در صحرای کربلا به روی دست گرفته و با نوحهسرایی در اطراف آن، مراسم عزاداری ماه محرم و پوشیدن لباسهای سیاه را آغاز میکنند.
آیین طشت گذرای در تاریخ ۲۲ آذرماه ۹۱ به شماره ۶۶۱ در فهرست میراث معنوی کشور بهثبت رسیده است.
♦️شهر قزوین از مهمترین و مشهورترین شهرهای علامتکشی در ایام سوگواری ماه محرم در ایران به شمار میرود .علم یا علامت وسیلهای فولادی در ابعاد و اندازههای متفاوت است که از گذشتههای دور تا کنون از آن به عنوان پیشرو در دستههای عزاداری استفاده میکنند. در ایام سوگواری ماه محرم دستهها علامتها را از محل استقرار خود در مسجد یا تکیه تا امامزاده سلطان سید محمد در شب تاسوعا و امامزاده حسین در شب و روز عاشورا و روز ۲۸ صفر حمل میکنند.
آیین علامتکشى در تاریخ ۲۱/۸/۱۳۹۶ با شماره ۱۴۶۸ در فهرست میراث ملی ناملموس به ثبت رسیده است.
🔺️اردویی، راهیان نور و گردشگری سپاه استان قزوین
🆔
@koolebar_rahiyan