🍯عسل و بيماری قلبی
عسل به علت تركيبات قندی به خصوص وجود گلوكز زياد تاثير بسيار مهمی روی عضلات قلبی و تحريك و تقويت آن داشته ، باعث گشاد شدن رگها ، فشار خون را تنظيم و از سكته قلبی جلوگيری می كند؛به واسطه وجود دياستاز ( آنزيم ها) باعث هضم چربی های اطراف قلب می شود.بنابراين توصيه می شود افراد ميانسال به بالا كه دچار بيماری ديابت نيستند هر روز هنگام بيدار شدن، يك قاشق چای خوری پر، عسل را با نصف استكان آب جوشيده ولرم مخلوط نموده و بنوشند. افزودن عرق بادرنگبويه نيز توصيه شده است .
🍯عسل و بيماری روده
عسل به علت دارا بودن اسيد فرميك دردهای روده را به خوبي تسكين داده و همچنين به جهت وجود اسانس های فرار (عطرگياهان مختلف) نارسايی های ناگوار روده را برطرف می كند؛ بنابراين توصيه می شود تمام افراد در هر سنی مصرف عسل به صورت شربت با افزودن مقداری عرقيات گياهي مثل آويشن (كاكوتی)، شاه اسپرهم، ويا آبليمورا در رژيم غذائی هفتگی خود داشته باشند.
🍯عسل و درمان ضعف اعصاب
مصرف روزانه عسل به طبيعی بودن خواب كمك می كند. سردرد را كاهش داده و حالت ناتوانی و عصبی را در افرادی كه عدم تعادل عصبی دارند، كاهش می دهد.
🍯عسل و بيماران ديابتی
اكثر بيماران ديابتی اين سؤال را در ذهن خود دارند ، برای جواب تا اين حد می توان گفت كه در مورد ديابت شيرينی مصرف عسل همان قدر مضّر است كه مصرف قند ضرر دارد ولی با توجه به خواص جانبی عسل و همچنين وجود فركتوز كه جهت جذب به سلول ها نيازی به انسولين ندارد ، می توانند عسل را جايگزين مقدار قند مصرف روزانه خود قرار دهند و بايد توجه داشته باشند كه مصرف عسل به عنوان قند اضافی در رژيم غذايی آنها مجاز نيست چرا كه عسل علاوه بر فروكتوز به همان نسبت هم گلوكز دارد.
🍯عسل و بيماريهای گوارشی
تمام افرادی كه دچار بيماری های گوارشی هستند به نفعشان است كه عسل را جايگزين قند و شكر قرار دهند.
توصيه می شود مبتلايان به زخم معده عسل را در رژيم غذايی خود داشته باشند.
عسل خاصيت ملينی ملاينی دارد بنابراين افراد مبتلا به يبوست با يك رژيم غذايي مناسب از عسل وضعيت بهتری خواهند داشت .
🍯عسل سرچشمه حيات
عسل روند فيزيولوژيكی پيری را كند ساخته و از ضعف زودرس اعضای حياتی بدن جلوگيری می كند.
عسل و ترميم زخم (سوختگی ، التهاب ، گزيدگی ، ترك و شقاق)
استفاده از عسل به عنوان مرهم در درمان سوختگی ها كه حتی از دير باز رايج بوده و در طب سنتی نيز به آن اشاره شده است، در ترميم بافتی و جلوگيری ازافزايش عفونت از طريق استعمال خارجی بسيار مفيد می باشد . عسل به واسطه آنزيم كاتالاز ترميم پوست را سرعت بخشيده ، از شدت درد می كاهد و از تاول زدن جلوگيری می كند .
در رابطه با التهاب، گزيدگی، ترك و شقاق می توان به صورت ماساژ آرام موضع، از عسل استفاده نمود.
عسل از خون ريزی زخم جلوگيری می كند و موجب انعقاد خون می شود.
عسل به علت خواص جذب آنی كه دارد ترشحات پوستی را جذب و به بافت های پوششي غذا می رساند و باعث شادابی آن می گردد.
دکتر حسن اکبری
محقق و مدرس طب اسلامی_ایرانی
#عسل #رژیم #طب_سنتی #درمان
┏🌸