💫نکاتی از جزء ۴ قرآن کریم:
۱-♦️شب و سحر، بهترین وقت برای مناجات است و عالیترین حالات عبادت، سجده است(آلعمران ۱۱۳).
۲-♦️سرعت در کار خیر، ارزش آن را بیشتر میکند. سبقت و سرعت صالحان در نیکیها، موسمی و مقطعی نیست، دائمی است(آلعمران ۱۱۴).
۳-♦️در کریمه ۱۶۵ برای تسکین غم مسلمانان بعد از جنگ احد، خداوند ۳ نکته را گوشزد میکند: اولا شما نباید از نتیجه جنگ نگران باشید زیرا در مجموع دو جنگ بدر و احد شما دو برابر به آنها مصیبت وارد ساختید. ثانیا میگویید از کجا این مصیبت دامنگیرتان شد؟ علل آن را در خودتان جستجو کنید. اگر با فرمان پیامبر مخالفت نمیکردید و سنگرهای حساس را رها نمیکردید و پا به فرار نمیگذاشتید، قطعا به این مصیبت دچار نمیشدید. ثالثا شما نباید از آینده نگران باشید چون خدا بر هر چیز تواناست و اگر نقاط ضعف خود را جبران کنید مشمول هدایت و رحمت او خواهیدشد.
۴-♦️فعالیتهای عادی، برای دستیابی به خیر و سعادت(مغفرت) کافی نیست، بلکه تلاش و سرعت در کار لازم است زیرا فرصت عمر کوتاه و مقصد بسی دور است(آل عمران ۱۳۳).
۵-♦️ بهشت و دوزخ هم اکنون وجود دارند و بر این عالم محیط هستند و این عالم در شکم آن قرار دارد و درست مثل جنینی که از عالم محیط خود بی خبر است ما نیز از عالم محیط خود بی خبریم (آل عمران ۱۳۳).
۶-♦️نوع دیگر انفاق، انفاق معنوی است. اگر انسان بخواهد خطاهای مردم را پاسخ گوید باید بیشتر عمرش را برای انتقامجویی بگذارد( آلعمران ۱۳۴).
۷-♦️این پندار شما غلط است که خیال کنید بدون امتحان الهی وارد بهشت میشوید. شما را با سختیها و جهاد میآزماییم تا صابران و مؤمنان واقعی مشخص شوند(آل عمران ۱۴۲).
۸-♦️ مومنان باید از گناه و اشتباه یکدیگر درگذرند و از در مسالمت و عفو درآیند و نرمخویی و مهربانی را با همه بندگان خدا صفتِ همیشگی خود قرار دهند. نرمش با مردم ، یک هدیه الهی است(آلعمران ۱۵۹).
۹-♦️ اسلام اهمیت ویژه ای به مشاوره میدهد( آل عمران ۱۵۹).
۱۰-♦️خداوند برای آمادهسازی مومنان در برخورد با مصائب و بهکارگیری تمام استعدادهایشان به ایشان هشدار میدهد که بهطور مسلم با دو چیز رو به رو خواهید شد، از یکسو با اموال و نفوس خود امتحان میشوید و از سوی دیگر یهود و نصاری و مشرکین سخنان آزار دهنده فراوانی به شما خواهند گفت. آنچه شما را در برابر این دو چیز از لغزش باز میدارد، صبر (همراه با شکر و رضا) و تقواست(آلعمران ۱۸۶).
۱۱-♦️سفر برای تبلیغِ اسلام، حل اختلافِ مسلمانان و حج، در ردیف جهاد تلقی شده و مرگ در این راهها نیز شهادت است(آل عمران ۱۵۷).
۱۲-♦️نفس مرگ را میچشد، یعنی نفس حیات خود را حفظ میکند و تلخی این انتقال را میچشد و برای نفس مرگی در کار نیست. گویا انسان است که مرگ را میبلعد نه آنکه مرگ انسان را ببلعد و در خود هضم و نابود کند(آلعمران ۱۸۵).
۱۳-♦️اگر برای مردم از دین میگویید در حالیکه لایقتر از شما در مجلس حضور دارد، به مردم خیانت کردهاید(آل عمران ۱۸۸).
۱۴-♦️عبادت سه مرحله دارد: اقرار به زبان، تصدیق با قلب، عمل با اعضا و جوارح(آل عمران ۱۹۰).
۱۵-♦️طبق روایات اگر برای کسی کار مهمی پیش آمد آیات ۱۹۴-۱۹۱ سوره آل عمران را که شامل پنج ربنا می شود بخواند، انشاالله گره از کارش گشوده می شود زیرا خداوند به دنبال این آیات، وعده استجابت دعا دادهاست. امام صادق ع در اهمیت آیات ۱۹۴-۱۹۱ فرمودند هر که این آیات را بخواند از آنچه ترس دارد رهایی می یابد و به آنچه امید دارد نایل میگردد.
۱۶-♦️ریشه اصلی هر پیروزی مادی و معنوی صبر است که شامل صبر بر شدائد، صبر بر طاعت خداوند و صبر بر مصیبت میشود( آل عمران ۲۰۰).
۱۷-♦️ در مسائل تربیتی تکرار، یک اصل است. رعایت حقوق خانواده و خویشاوندان، لازمه تقواست(نساء ۱).
۱۸-♦️مهریه برای جبران خسارت زن و وسیلهای برای تامین زندگی آینده و پشتوانه ای برای اوست و برای احترام به حقوق زن است نه اینکه قیمت و بهای او باشد(نساء۴).
۱۹-♦️ سپردن مسائل مالیِ حکومت به افراد خائن و یا حتی افراد صادقِ ناوارد ممنوع است(نساء ۵).
۲۰-♦️ از دید قرآن نیازِ یتیمان به توجهات روانی، بیشتر از نیاز آنها به خوراک و پوشاک است(نساء ۹).
۲۱-♦️ در این کریمه به دو شرط برای قبول توبه اشاره شده است یکی جهالت در حال ارتکاب گناه و دوم زود توبه کردن(نساء۱۷).
۲۲-♦️در انتخاب همسر، تفکر و ایمان او مهم است، نه شکل و سرمایه. خانواده همسر در پاکدامنی او نقش دارد. زن تحت تکفل مرد است و باید زندگی او توسط مرد تامین شود. مقدار خرجی مرد به همسر باید مناسب درآمد مرد باشد(نساء ۲۳).