🔰اساسا رونمایی از آشیانه عقاب۴۴، هشداری به دشمن بود که سوخو۳۵ها آماده است این هم آشیانه این پرنده، پس اشتباه محاسباتی نکنید.
🔹این در حقیقت پیامی روشن به تلآویو بود که اگرچه عقاب 44 یا فانتومها رونمایی شد اما در واقع ایران بخشی از سوخوهای سفارشی خود را تحویل گرفته و جایگاه اصلی آنها همین پایگاه عقاب 44 و دیگر پایگاههای مشابه آن است؛ ولی امروز تعمدا فقط از آشیانه این پرنده رونمایی کرد پس خبر مهم و بزرگترِ امروز تحویل سوخوها بود.
🔹این پایگاه که در چهارچوب به کارگیری پدافند غیرعامل میتوان آن را تعریف کرد، کاملا ایمن و محافظت شده بوده و از بین بردن آن با تسلیحات متعارف تقریبا محال است. تجمیع جنگنده های سرحال و تازه نفس ارتش در این پایگاه باعث میشود تا در صورت حمله غافلگیرانه احتمالی، بخش قابل توجهی از هواگردهای ارتش دست نخورده و سالم باقی بمانند و بتوانند در راهبرد ضربه دوم واکنش متناسب را به مبداء حمله اتخاذ نموده و ماموریت های محوله را به انجام رسانند.
🔹در جنگ ۶ روزه اعراب و رژیم اسرائیل در ژوئن 1967، در همان ساعات نخست جنگ، تمام باندهای فرودگاه های مصر و سوریه و اردن بمباران و بلااستفاده شد و این کشورها نتوانستند هواپیماهای خود را به پرواز درآورد و پس از ساعاتی آن جنگنده ها نیز بمباران و نابود گشتند؛ ساخت پایگاههای زیرزمینی به همین دلیل اهمیت دارد و باعث حفظ دارایی های مهم و ارزشمند ارتش میشود.
🔹با توجه به خرید جنگنده های بسیار مهم، راهبردی و گرانقیمت سوخو ۳۵، احتمالا بخش قابل توجهی از آنها در پایگاههای ایمن زیرزمینی مستقر شوند و ارتش ایران با این رونمایی نشان داد خود را برای دریافت جنگنده های جدید آماده کرده است.
🔹اقدامات اینچنینی در ارتش، بیش از همه جنبه بازدارندگی دارد زیرا راهبرد آمریکا و اسرائیل معمولا بر ضربه اول و نابودی کامل توان نظامی رقبا در لحظات اول جنگ متمرکز شده و ایجاد پایگاه هایی مانند عقاب ۴۴، استراتژی آنها را بیاثر خواهد ساخت.
@kriyaasses