بخش سوم و پایانی
✅
«فیلترینگ تلگرام» در خدمت «ولنگاری» فضای مجازی
محمد مطهری
(خلاصه کل یادداشت در سه پست قبل در کانال آمده است)
ادامه:
سخنی از علامه طباطبایی(ره)
🔹 شاید بیان نکتهای از مرحوم علامه طباطبایی برای کسانی که فکر میکنند همراهی و رضایت اکثر مردم اساسا اهمیتی ندارد و نظام با همان انقلابیون (ولو در اقلیت قرار گیرند) حفظ خواهد شد به تبیین مطلب کمک کند.
🔹 ایشان در ضمن توضیحات نظریه عمیق خود درباره اصالت جامعه مینویسند:
«اراده و خواست جامعه اگر در کاری به طور قطعی تحقق پذیرد، مثلاً در غوغاها و شورشهای اجتماعی یا هر مورد دیگری که اراده ملت بر کاری تعلق گیرد، اراده های فردی و شخصی قدرت ضدیت و معارضه با آن را ندارد ... اسلام به جامعه به حدی اهتمام میورزد که نظیر آن را در هیچ دین و قانون هیچ ملت متمدنی نتوانیم یافت (روابط اجتماعی در اسلام، ص۶۰).
🔹 سخن علامه که در ادامه به نقش حکومت اسلامی اشاره میکنند در عین اینکه به درستی مجالی برای برداشتهای سکولارمآبانه باقی نمیگذارد، اما این هشدار را میدهد که فراموش کردن اکثریت در جامعه و تکیه محض بر اقلیت چه میزان میتواند خطرناک باشد.
🔹 هنر میخواهد که با حرکتی به نام فیلترینگ تلگرام، این همه دستاورد را یکجا ارمغان بیاوری:
فساد اخلاق برای متدینان، اخراج از صحنه «تبیین» برای حزب اللهیها، نهادینه کردن قانونشکنی برای کودکان، خفیف شدن برای حاکمیت، اطلاعات برای سازمانهای جاسوسی، ناامیدی برای نخبگان و خطر امنیتی برای کشور همزمان با به لجاجت کشاندن مردم. ظاهرا در باب فضای مجازی، مفهوم «مدیریت کردن» با «قلدری کردن» خلط شده است.
🔹 آینده هر طرح ناپختهای درباره پیامرسانهای اجتماعی از هم اکنون روشن است: حضور اینترنت ماهوارهای استارلینک (یا شبیه به آن) در خانه اکثر ایرانیان ظرف چند سال آینده، یعنی اینترنت «ولِ ول» که در کمتر کفرستانی پیدا میشود و در بحرانهای امنیتی هم قابل مسدود کردن نیست. پیامبر(ص) چه زیبا و عمیق فرمود: «پس از بت پرستیدن، آنچه به من نهی کردهاند در افتادن با مردم است».
کانال محمد مطهری در ایتا:
eitaa.com/m_motahari
در تلگرام:
t.me/m_motahari