#در_چنگال_عقاب 12
✳️✳️ جنب و جوش در پایگاههای نیروی هوایی
ساعتی قبل از نیمه شب سوم اسفند ماه ۱۳۸۸، فرماندهان پایگاههای هوایی سراسر کشور براساس دستور علمیاتی صادر شده در پست فرماندهی و مرکز آلرت پایگاه تحت امر خود حاضر شدند. منتخبی از خلبانان ورزیده با هواپیماهای آماده به پرواز که تجارب ارزندهای در اجرای مأموریتهای پدافندی و پاسداری از حریم هوایی کشور داشتند، آماده پیوستن به حلقه سوختگیری و رهگیری شبانه شدند. گرچه نیازی نبود جزئیات اجرای طرح به اطلاع آنان برسد، با این حال براساس دستورالعملهای پروازی و آمادگی رزمی، از شمال تا جنوب و غرب تا شرق، زمینه حضور در یک عملیات غیر منتظره وجود داشت.
اکنون دیگر همه پایگاهها و یگانهای درگیر در کشور با هواپیماها، تسلیحات و تجهیزات هوانوردی خود با دریافت فرامین شفاف و هماهنگ با یکدیگر در صدد اجرای یک طرح حساس و ترسیم یک شب مهم در تاریخ نیروی هوایی ارتش بودند.
آلرت پایگاه نهم شکاری ـ ساعت ۲۳ و ۵۰ دقیقه
به هنگام طرحریزی عملیاتی که توسط فرماندهی و کارشناسان امر در ستاد نیرو انجام میشد وقتی ترافیک ورودی به فضای کشور از سمت دبی به بندرعباس و کرمان به سوی شمال شرق مورد تأیید قرار گرفت، نگاه حاضران در پست فرماندهی نهاجا معطوف به انجام اسکرامبلهای متعدد از سوی پایگاه نهم شکاری، بندرعباس بود.
خلبانان آلرت شبانه این پایگاه پس از استقرار در پستهای خود و چک کردن هواپیما و فرمهای پروازی به توجیه نحوه پرواز اسکرامبل (در صورت به صدا در آمدن زنگ آلرت) پرداختند. معمولاً در آلرت توجیه پروازی به شکلهای متفاوتی صورت میگیرد.
(۱) تهدیدات هوایی از سوی پرندههای ناشناس٫
(۲) هرگونه شئی پرنده مظنون به متخاصم در ارتفاع پست، متوسط و بالا.
(۳) ترافیکهای خارج از کریدورهای بینالمللی پروازی.
(۴) پرندههای هوایی در محدوده پرواز ممنوع یا مناطق محدود شده.
(۵) شرایط بحرانی و غیر منتظره.
(۶) ضرورت انجام عملیات ویژه در راستای منافع امنیت ملی و اعمال حاکمیت هوایی.
خلبانان آلرت شبانه پایگاه نهم شکاری
خلبانان آلرت پایگاه با توجه به نوع مأموریت برای آخرین بار کدهای محرمانه تماس با رادار را بررسی کردند و واژههای کلیدی آنها را به خاطر سپردند.
اکنون این خلبانان همانند بسیاری از روزها و شبهای حضور خود در آلرت آماده برای مقابله با هرگونه تهدید احتمالی و اجرای مأموریتهای آفندی و پدافندی از آسمان ایران بودند.
ضرورت اطلاع از یک مأموریت حساس و پیگیری توالی آن ایجاب میکرد که خلبانان آلرت پایگاه نهم شکاری از طریق پست فرماندهی نیروی هوایی در جریان اجرای رهگیری مهم شبانه قرار گیرند.
¨¨¨
خلبانان آماده برای آخرین بار دستورالعمل اجرای رهگیری شبانه را برای تقرب به هواپیمای ناشناس و مظنون بررسی و فرکانسهای راداری را به همراه کد و رمزهای مربوطه از نظر گذراندند. همه چیز برای یک پرواز شبانه آماده بود.
نحوه طرحریزی این عملیات ایجاب میکرد نیم ساعت پس از پرواز اولین جنگنده رهگیر (هواپیمای اصلی)، دومین فروند نیز در حمایت از اقدامات رهگیری به صورت آماده در منطقه پروازی و در ارتفاعی مطمئن و نزدیک به صحنه عملیات قرار گیرد. جنگنده رهگیر خودی در طرح با نام دنا آلفا و هواپیمای دوم نیز با نام دنا براوو و هواپیمای آماده بر روی باند با نام دنا چارلی معرفی شدند.
آماده برای آغاز عملیات هوایی
...
ادامه دارد...
📚منبع : کتاب در چنگال عقاب / گزارش مستند دستگیری ریگی
@ma_va_o