🍁🍂🍁🍂
🍂🍁
🍁
🍂روزی کلاغی در کنار رودخانه نشسته بود و آب می خورد و خدا را شکر می کرد. طاووسی از آنجا می گذشت؛ صدای او را شنید و با صدای بلندی قهقهه زد. کلاغ گفت: دوست عزیز چه چیزی موجب خنده تو شده است؟
🦚طاووس گفت: از این که شنیدم خدا را برای نعمت هایی که به تو نداده شکر می گویی. بعد بال هایش را به هم زد و دمش را مانند چتری باز کرد و ادامه داد: می بینی خداوند چقدر مرا دوست دارد که این طور زیبا مرا آفریده است؟!
🍂کلاغ با صدای بلندی شروع به خندیدن کرد. طاووس بسیار عصبانی شد و گفت: به چه می خندی ای پرنده گستاخ و بد ترکیب؟ کلاغ گفت: به حرف های تو می خندم. شک نداشته باش که خداوند مرا بیشتر از تو دوست داشته است؛ چرا که او پرهای زیبا به تو بخشیده و نعمت شیرین پرواز را به من داده است و ترا به زیبایی خود مشغول کرده و مرا به ذکر خود مشغول نموده است.
🍂آری؛ خودپسندی موجب می شود که انسان هم عیب های خود را نبیند و هم خوبی ها و زیبایی های دیگران را نتواند ببیند. خودپسندی انسان را به خودش مشغول می کند و از یاد و عبادت خداوند، انجام کارهای نیک، نفع رساندن به دیگران و... باز می دارد.
🍂خودپسندی در احادیث مورد نکوهش شدید قرار گرفته است به گونه ای که پیامبر اعظم (ص) در حدیثی خودپسندی را بدتر از گناهان دانسته است و در این زمینه می فرماید: لو لم تذنبوا لخشيت عليكم بأشدّ من ذلك العجب العجب.
اگر گناه نميكرديد از چيزى بدتر از آن بر شما بيم ناك بودم (و آن عبارت از) خود پسندى، خود پسندى.
(نهج الفصاحه، ص651)
🍂علت اینکه در حدیث فوق خودپسندی بدتر از گناهان تلقی شده است، ممکن است این باشد که این صفت زشت سرمنشأ بسیاری از گناهان است و انسان را به گناهان متعدد وادار می نماید و انسان را از مسیر حق باز می دارد.
🍂خودپسندی نشانه حماقت و بی خردی است و کسی که خودپسند است در واقع عقلش دچار مشکل شده است و درست کار نمی کند و نمی تواند خوب و بد را به خوبی تشخیص دهد و آنقدر مشغول به خود است که چیزهای دیگر را نمی بیند و یا نمی خواهد ببیند.
🍂به همین جهت است که امام علی (ع) خودپسندی را موجب فاسد شدن عقل دانسته است و در این زمینه می فرماید: ألعجب يفسد العقل.
خودپسندی عقل را فاسد می کند.
(غرر الحكم و درر الكلم، ص44)
🍁
🍂🍁
🍁🍂🍁🍂