قربانی در ادیان توحیدی
#اسلام
🔹قرآن کریم با بیان آیه «ففدیناه بذبح عظیم» به داستان ذبح حضرت اسماعیل توسط حضرت ابراهیم اشاره میکند. قربانی در اسلام، آیینی مرسوم به شمار میرود که با اهداف و انگیزهای متفاوت از سایر ادیان صورت میگیرد.
🔹قربانی کردن در اسلام با هدف یاد خدا و تقرب به درگاه خداوند انجام میشود. روشهایی مانند سوزاندن یا ذبح انسان در مناسک اسلامی
#عید_قربان وجود ندارد، همچنین گوشت حیوان قربانیشده نیز به افراد محتاج و مستحق تعلق میگیرد که رضایت خداوند و تکامل انسانها را به دنبال دارد.
#یهودیت
🔸در کتب مذهبی یهود نیز آیین و مناسک قربانی کردن مطرح شده است و پیروان یهود طی مناسکی مخصوص و با هدف توبه، اعتراف، تقدیس، کفاره و شکرگزاری آیین
#قربانی را به جا میآورند. قربانی در یهود شامل دو نوع خونی و غیرخونی است.
🔸یهودیان قربانی سوزاندن را با نام «اولاه» به معنی بالارونده به کار میبرند، زیرا معتقد هستند که دود قربانی سوخته شده به مشام یهود میرسد و از این رو دود آن را رایحهای آرامشبخش میدانند.
🔸گفته میشود قربانی سلامتی در این مذهب برای تقدیس خداوند بوده و در این نوع قربانی حیوانات یا محصولات کشاورزی تقدیم میشوند. قربانی خطا و گناه نیز به عنوان کفّاره گناه عمدی یا غیرعمدی، پرداخت میشود و انجام آن به عهده کاهن است.
🔸همچنین در
#کتاب_مقدس یهودیان قربانی گاو سرخ مطرح شده و گفته میشود برای پاک کردن افرادی که با جسد در تماس بودهاند، انجام میشود. در مراسم قربانی گاو سرخ کاهن خون قربانی را به خیمه پاشیده و گاو را میسوزاند، سپس خاکستر آن توسط شخصی طاهر با آب مخلوط شده و به عنوان آب تنزیه مورد استفاده قرار میگیرد.
#مسیحیت
🔹دیدگاه و نگرش مسیحیان نسبت به قربانی متفاوت از یهودیان است، به شکلی که در دین مسیحیت مناسک دینی همراه با عرفان تفسیر و تعبیر میشوند. در آیین مسیحیت حضرت عیسی، مظهر و نماد قربانی است.
🔹بر این اساس به صلیب کشیده شدن حضرت عیسی، انسان را از گناهان پاک ساخته و این اقدام را نوعی قربانی عرفانی برای همه انسانها میدانند. از این رو مارسیون، مولف نخستین انجیل در تأیید این دیدگاه میگوید، «عیسی؛ خدای نیکوکار، با قربانی کردن خود کفاره گناهان بشر را میدهد و انسان را از اسارت نجات میدهد».
💥پایگاه خبری مفاز💥
eitaa.com/mafaz_news