پاسخهای وارده یکی از فرهیختگان درباره آقایان جلیلی و قالیباف
بخش دوم)
ــــ آقای قالیباف چرا از دخالت نمایندگان در عزل و نصبها که هم خلاف قانون است و هم برخلاف تاکید مقام معظم رهبری حمایت کردند؟
دخالت در عزل و نصب ها همیشه به عنوان یک اهرم غیرمنصفانه در دست نمایندگان بوده است. در واقع نوعی بده بستان است و قطعاً کار ناپسندی است. اما اندازه قدرت رییس مجلس برای کنترل نمایندگان هم محدود است. کدام فرد در چه نهادی با فشار نمایندگان تعیین شده که قالیباف مسبب آن بوده؟! روند اصلاح این وضع در دولت اخیر طوری بوده که حدود ده بار حضرت آقا این مجلس را «مجلس انقلابی» نامیده است. برای اصلاح هر رویه بدی به زمان نیاز است و برخی چیزها دارای پیچیدگی زیادی است. هم باید روند امور را مقایسه کرد و هم باید به تمجیدات مکرر رهبری از مجلس یازدهم توگجه کرد در حالی که حضرت آقا توجه داشتند که این تمجید فراوان از مجلس یازدهم به نفع شخص قالیباف تمام خواهد شد. همین روشنگر است.
ـــــ چرا بر وزیر کشور دولت شهید رئیسی فشار آورد که معاون سیاسی اش را صرفا بخاطر اینکه گفته بود نمایندگان در عزل و نصبها دخالت نکنند، را برکنار کند؟
آقای قالیباف در این زمینه هیچ نقشی جز نقش تعدیل گر نداشت. نمایندگان به ناحق از معاون وزیر ناراضی بودند و همین موجب شده بود رابطه دولت و مجلس در حال تخریب باشد و خسارت این امر بیشتر از تغییر آن مسول بود.
ـــــ آقای قالیباف اگر تمایل داشت برای ریاست جمهوری کاندید شود، چرا با لابیگری گسترده همین چند روز پیش ریاست مجلس را از آن خود کرد؟
این پرسش واقعا جفا به قالیباف است. تقریبا همه نهادهای مسئول در کشور از امنیتی و غیرامنیتی، با تمام همت تلاش کردند که آقای قالیباف را رییس مجلس کنند. دلیلش هم حضور برخی افراد جنجالآفرین بود که به هیچ چیز در جمهوری اسلامی احترامی قائل نیستند و بدون اطلاع حرف میزنند. اینها چون مسئولیت خاصی هم نداشتهاند بی مهابا جنجال درست می کنند. نقش آفرینی افرادی مثل رائفی پور در فرایند سیاسی، زنگ هشدار برای همه کشور بود. قالیباف نیاز به تلاش برای ریاست نداشت بلکه همه قوه عاقله جمهوری اسلامی در دولت و سپاه و غیره با هم تلاش کردند تا آقای قالیباف رییس مجلس شود. قالیباف به طور کلی یک مدیر اجرایی است و حضور چنین کسی در دولت حتما برای خودش و کشور بهتر از ریاست بر مجلس است.
نکته پایانی:
در پایان میخواهم یادآور شوم که واقعا انتخاب هیئت دولت به این سادگی نیست. مثلا آقای رییسی سه بار وزیر پیشنهادی برای آموزش و پرورش ارائه کرد اما آیا سرانجام همان فرد ایدهآل ایشان در این جایگاه نشست؟!
دوم آنکه آقای جلیلی حاضر نشد با دولت آقای رییسی همکاری کند و مسئولیت بگیرد. چرا فکر میکنیم افراد دارای تجربه مدیریتی قوی در مسائل اجرایی حاضر خواهند شد آقای جلیلی را بپذیرند و با ایشان همکاری کنند؟!
اگر انصاف داشته باشیم خیلی از ما حاضر نیستیم حتی در یک پایگاه بسیج با مسؤول پایگاهی که سابقه اجرایی کمی دارد هر چند که مؤمن و فعال هم باشد، همکاری کنیم. داشتن سابقه در عرصههای مختلف کمک میکند تا روحیه پذیرش در افراد متخصص برای فعالیت زیر چتر مدیریتی آن شخص افزایش پیدا کند. بنابراین اهمیت سوابق مدیریتی و اجرایی را نباید دستکم گرفت.
#رئیسی #جلیلی #قالیباف #انتخابات