🆔
@bonyademahdi
🔰
#نمایشگاه_مصور_مهدوی
💥
#علائم_و_شرایط_ظهور
👈 زمان ظهور کی و چه وقت
امامان معصوم علیهم السلام همواره در پاسخ به این پرسش، سکوت اختیار کرده و علم آن را نزد پروردگار میدانستند؛ ولی کسانی یافت شدهاند که در جواب احساسات پاک منتظران، به بیاناتی خلاف سیرهی ائمه علیهم السلام روی آوردهاند.
با سیری کوتاه در بوستان معطر کلام امامان معصوم علیهم السلام میتوان مضمون روایات مربوط به وقت ظهور حضرت مهدی را اینگونه دستهبندی کرد:
- علم و آگاهی از زمان ظهور، نزد پروردگار متعال است.
- تعیینکنندگان وقت ظهور، دروغگویند.
- امر ظهور، ناگهانی خواهد بود.
- وقت ظهور، همانند خود ظهور، از اسرار الهی است.
برای نمونه، موارد زیر آورده شده است:
وقتی شاعر پرآوازهی شیعه، دعبل خزاعی، در محضر هشتمین آفتاب آسمان امامت و ولایت، شعری زیبا خواند و سخن خود را با اشاره به قیام واپسین پیشوای شیعیان به پایان برد، اشک از دیدگان آن امام همام جاری شده و فرمودند:
«ای خُزاعی! روحالقدس، از لبانت با این دو بیت سخن گفت. آیا میدانی این امام کیست و کِی قیام خواهد کرد؟»(1)
سپس حضرت به معرفی امام منتظَر پرداخته و اینگونه فرمودند:
«اما اینکه چه زمانی ظهور خواهد کرد، پدرم، از پدرش، و ایشان از پدرانش، نقل فرموده اند که وقتی به پیامبر اکرم (ص) گفته شد: «قائم (ع) از فرزندانت کِی ظهور خواهد کرد؟»، آن حضرت در جواب فرمودند: «مَثَل ظهور او، همانند ساعت [= قیامت] است که خداوند دربارهی آن فرمود: «هیچ کس جز او نمیتواند وقت آن را آشکار سازد. در آسمانها و زمین، سنگین است و این امر اتفاق نمیافتد، مگر به صورت ناگهانی»(2).
همین مطلب را آن امام غائب نیز اینگونه یادآور شده است:
«اما ظهور و فرج، پس به درستی که کار آن، با خدای تعالی است و تعیینکنندگان وقت، دروغ میگویند»(3).
از این دو روایت و روایات دیگر در این باره، به روشنی میتوان دریافت که زمان آغاز ظهور، یکی از اسرار الهی است و دستِ اندیشهی بشر از رسیدن به آن، کوتاه است(4).
امام مهدی (عج) در ضمن توقیعی، اینچنین میفرمایند: «أمّا ظُهُورُ الْفَرَجِ فَإنَّهُ إلَى اللهِ، وَ کَذَبَ الْوَقّاتُونَ (5)؛ اما ظهور فرج همانا در اختیار خداوند متعال است و تعیین کنندگان وقت، دروغ می گویند». آنگاه حضرت در آخرین توقیع به سفیر چهارم خود، ظهور را فقط در اراده و اختیار خداوند دانسته، میفرمایند: «... فَلا ظُهُورَ إِلاّ بَعْدَ إِذْنِ اللّهِ... (6) ؛ ظهوری نخواهد بود مگر آنگاه که خداوند اجازه فرماید».
پس، زمان آغاز ظهور، یکی از اسرار الهی بوده و اندیشه و فکر بشر از رسیدن به آن، بسی کوتاه و ناتوان است.
🔺پی نوشت :
(1). «یا خزاعی! نطق روح القدس علی لسانک بهذین البیتین فهل تدری من هذا الإمام و متی یقوم».
(2). وَاَمَّا «مَتی» فَاِخْبارُهُ عَنِ الوَقْتِ. فَقَدْ حَدَّثَنی اَبی عَنْ اَبیهِ عَنْ آبائِهِ اَنَّ النَّبِی (ص) قیلَ لَهُ: یا رَسُولَ اللَّهِ مَتی یَخْرُجُ القائِمُ مِنْ ذُرِّیَّتِکَ؟ فَقالَ (ص): مَثَلُهُ مَثَلُ السَّاعَةِ اَلَّتی لا یُجَلّیها لِوَقْتِها اِلاَّ هُوَ ثَقُلَتْ فِی السَّماواتِ وَالاَرْضِ لا تَأْتِیَنَّکُم اِلاَّ بَغْتَةً؛ کمال الدین، ج2، ب35، ح6؛ بحارالأنوار، ج51، ص154.
(3). « وَ اَمَّا ظُهورُ الفَرَجِ فَاِنَّهُ اِلَی اللهِ تَعالی ذِکرُهُ وَ کَذَبَ الَوقّاتُونَ»؛ کمال الدین، ج2، ب45، ح4.
(4). رحمان بن کثیر می گوید: مِهزم بر حضرت صادق (ع) وارد شد و گفت: فدایتان شوم! مرا از زمان امری که منتظر آن هستیم، خبر دهید. آن حضرت فرمود: «یا مِهزم! کَذِبَ الوَقّاتون؛ ای مهزم! کسانی که «وقت» معین می کنند، دروغگو هستند»، کتاب الغیبة، شیخ طوسی، ص 426، ح413؛ فضیل بن یسار از حضرت باقر (ع) درباره ی زمان ظهور پرسید، فرمودند: «کَذِبَ الوَقّاتُون! کَذِبَ الوَقّاتُون! کَذِبَ الوَقّاتُون! تعیین کنندگان وقت [ظهور] دروغگو هستند!»، همان، ص425، ح411.
(5). طوسی، الغیبة، ص291
(6). شیخ صدوق، کمال الدین و تمام النعمة، ج2، ح44
🌐
https://bonyademahdi.com