📌متن پرسش👇
هیچگاه درک نکردم چرا کافری که بیمار می شود، دچار عذاب الهی شده و مسلمانی که بیمار می شود درچار آزمون الهی شده ...! مرض که یکیست ! شاید تفاوت در نگرش انسانهاست ... جهل نرم ترین بالشی است که انسان می تواند سر خود را روی آن بگذارد و بخوابد
📌پاسخ پرسش👇
🔷️ بسم الله الرّحمن الرّحیم
💠 سلام علیکم
🔶️ اگر واقعا کسی چنین مطلب سادهای را درک نکرده باشد نشان از جهل وی دارد. عدم درک صحیح نشان از نادرست بودن چنین آموزهی حکیمانهای ندارد.
🔶️ در آیات و روایات فراوانی به این مطلب اشاره شده است. برای مثال: امیرالمؤمنین علیه السلام: إِنَّ الْبَلَاءَ لِلظَّالِمِ أَدَبٌ وَ لِلْمُؤْمِنِ امْتِحَانٌ وَ لِلْأَنْبِیَاءِ دَرَجَةٌ وَ لِلْأَوْلِیَاءِ کَرَامَة/ بلا برای ظالم ادب نمودن و تنبیه کردن است؛ برای مؤمن امتحان است؛ برای انبیاء درجه است و برای اولیاء کرامت. (بحار الأنوار، ۶۴، ۲۳۵)
امام رضا (علیه السلام): بیماری برای مؤمن مایه تطهیر و رحمت است و برای کافر مایه عذاب و لعنت، و بیماری همواره گریبان گیر مؤمن است تا آن که دیگر هیچ گناهی در وجود او باقی نماند. (بحارالانوار، 78، 193).
🔶️ چنین امری وابسته به خواست و مشیت الهی است. اگر بلائی بر کافر و ظالم نازل شود خواست خداوند بر این قرار گرفته تا او را دچار عقوبت گناهانش کند و عذابش نماید. اما وقتی بلائی بر مسلمان و مؤمن نازل شود برای این میتواند باشد تا آزمایش شود و در صورت موفقیت در امتحان و صبر کردن ترفیع مقام پیدا کند و به پاداش الهی برسد.
🔶️ در امور دنیوی نیز چنین امری مشاهد میشود. مثل معلمی که از دانشآموزان خود پرسشهای مشکلی میپرسد. این سؤالات برای دانشآموز تنبل موجب ناراحتی و عذاب و مردودی است؛ اما برای دانشآموز زرنگ موجب خوشحالی و گرفتن نمره عالی و رسیدن به مدارج بالای علمی است. پرسشها مشترک است اما برای هر دانشآموزی عواقب خاص خود را دارد.
در مورد بیماری نیز چنین است؛ بیماری کافر و مؤمن یکی است اما چون علل مختلفی دارد عواقب متفاوتی نیز دارد.
╭┅──────┅╮
@porseshgar
╰┅──────┅╯