نظر شهید بهشتی در مورد اینکه آیا رئیس جمهور باید کار اجرائی کرده باشد یا خیر؟
در ایجاد هماهنگی باید مقتدر باشد، مدیریت رئیسجمهور غیر از مدیریت یک وزیر است، غیر از مدیریت حتی یک نخستوزیر است، غیر از مدیریت یک مدیرکل و یک رئیس اداره است، غیر از مدیریت یک شرکت است. نقش مهم رئیس جمهور در مدیریت این است که بتواند میان قوه اجرایی یعنی دولت، قوه قانونگذاری یعنی مجلس شورای اسلامی و قوه قضایی در رابطه با مردم و در رابطه با رهبری هماهنگی ایجاد کند.
شهید بهشتی
روزنامه جمهوری اسلامی؛ ۲۷ تیر ۱۳۶۰
کدام نامزد انتخابات در ذهن شما می آید؟
۶ سال دبیر شورای عالی امنیت ملی بوده است.
وظايف اين شورا مطابق قانون اساسي در سه بند آمده است: «تعيين سياستهاي دفاعي- امنيتي كشور در محدوده سياستهاي كلي تعيينشده از طرف مقام رهبري»، «هماهنگ نمودن فعاليتهاي سياسي، اطلاعاتي، اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي در ارتباط با تدابير كلي دفاعي- امنيتي» و «بهرهگيري از امكانات مادي و معنوي كشور براي مقابله با تهديدهاي داخلي و خارجي».
نقش دبیر شورا؛
دبیر موظف است كه بر اجراي مصوبات شورا ناظر باشد و امور اداري و اجرايي شورا را هم اداره كند. بعد از دبير، معاونان او رده دوم مقامات در دبيرخانه هستند؛ معاونتهاي اجرايي، اجتماعي، امنيت داخلي، امنيت خارجي، بينالملل و سياست خارجي، راهبردي، اقتصادي، حقوقي و رسانهاي. هر يك از اين معاونتها هم كميتههايي تخصصي به عنوان زيرمجموعه خود دارند.
#جلیلی
@mahmood_abedi