به نام آفریننده طبیعت پاک
موضوعی مدتی است ذهنم را به خود مشغول کرده است:
علیرغم اینکه ظروف پلاستیکی خیلی مضر هستند، ولی متأسفانه یک واقعیت در جهان فعلی ما محسوب میشوند.
در وضعیت فعلی نمیتوانیم به سرعت جلوی تولید آنها را بگیریم، ولی شاید بتوانیم ضربه آنها به محیط زیست را با روش ذیل کمتر کنیم:
سؤال اینجاست که چه کسی و با چه هدفی اولین بار بر روی ظروف پلاستیکی نام «یکبار مصرف» را گذاشت؟!
به نظر میرسد تولیدکنندگان میخواستند با این نامگذاری بعضی از انسانهای تنبل را قانع کنند که میتوانند از این ظرفها یکبار استفاده کرده و آنها را دور بریزند. طبیعتاً هرچه این فرهنگ در بین مردم بیشتر جا باز کند، سود تولیدکنندگان و سوداگران این عرصه هم بیشتر خواهد شد.
پیشنهاد میکنم پویشی با نام
#ظروف_چندبار_مصرف را در سطح جامعه شروع کنیم.
هدف از این پویش آنست که مردم بیاموزند وحی منزل نیست که به محض استفاده از ظروف پلاستیکی (اعم از دیس، بشقاب،کاسه، لیوان، قاشق، چنگال، کارد و ...) باید حتماً آنها را دور بریزیم! در بسیاری از موارد این ظروف (بخصوص بعضی از انواع آن که کیفیت بهتری دارند) هنوز سالمند و میتوان آنها را شست و چندین بار دیگر در منزل یا گردشهای بیرون از منزل مورد استفاده قرار داد. البته همانگونه که همه میدانیم استفاده از این ظروف برای غذاهای داغ اصلاً صحیح و بهداشتی نیست. اما مثلاً برای صرف کردن میوه، آجیل یا غذاهای سرد نیازی نیست که حتماً از ظروف شکستنی در محیطهای پرتنش (مثل گشتهای گروهی یا پیکنیک) استفاده شود.
بعضی از مردمی که برای محیط زیست ارزش قائلند، این ظروف پلاستیکی را بعد از استفاده به منزل میآورند و مانند سایر ظروف میشویند و بارها و بارها مورد استفاده مجدد قرار میدهند تا به سهم خود نقشی در کاهش زبالههای پلاستیکی ایفاد کرده باشند.
همگی باید به فکر آینده طبیعت زیبای زمین باشیم.
✍ بیست و پنجم خردادماه ۱۴۰۱
#ظروف_چندبار_مصرف
#پلاستیک
#محیط_زیست
----------------------------------
صفحه در اینستاگرام: https://www.instagram.com/majid_tajamolian
صفحه در توئیتر:
https://twitter.com/MajidTajamolian
کانال در تلگرام:
https://t.me/Majid_Tajamolian
کانال در ایتا:
https://eitaa.com/Majid_Tajamolian
کانال در بله:
https://ble.ir/Majid_Tajamolian