حق با که بود؟
مرور مواضع مسئولین درمورد مکانیزم ماشه
▫️ ۱۳۹۴/۰۵/۲۵ |
احدیان، مشاور قالیباف:
مکانیزم ماشه از نظر حقوقی نقطه قوت برجام برای ايران محسوب میشود. اين مکانيزم مانع اصلی برای جلوگيری از نقض عهد آمريکا میشود. این امکان را مي دهد که شبيه صلح حديبيه اسلام بتواند در صورت نقض عهد طرف مقابل، از قيد وبندها رهایی يابد، همانگونه که پيامبر(ص) بعد از نقض عهد مشرکين در صلح حدیبیه مقدمات فتح مکه را فراهم کردند.
▫️ ۱۳۹۴/۰۸/۲۰ |
سعید جلیلی:
مکانیسم ماشه اهرم تازه ای برای ترساندن ملت از تحریم و قطعنامه است و همین مصداق نفوذ است که از این پس عده ای به این بهانه در داخل ملت را بترسانند که هرگاه ملت و نظام موضعی علیه غرب گرفت، سایه ترس بر سر مردم حاکم کنند تا از اقدامات و مواضع اصولی منصرف شوند.
▫️ ۱۳۹۵/۱۰/۱۸ |
جواد لاریجانی:
مکانیزم ماشه یعنی چه آمریکاییها به ما اعتراض کنند و چه ما به آنها اعتراض کنیم، نهایتاً ما باید تنبیه شویم. هر آدم ابتدایی هم میتوانست متوجه این موضوع شود.
▫️ ۱۳۹۵/۱۰/۲۲ |
رویترز به نقل از عراقچی:
ایران قصد ندارد موضوع مربوط به تمدید این قانون ضد ایرانی (ایسا) را به کمیسیون حل اختلاف برجام ارجاع دهد.
▫️ ۱۳۹۵/۱۰/۲۲ |
امیرحسین ثابتی:
عراقچی تو وین فهمیده پیگیری نقض برجام دیگه به صلاح نیست!
چون طبق بند37 برجام (مکانیزم ماشه) اگر اعتراض کنیم تحریمها علیه خودمون برمیگرده!
▫️ ۱۳۹۵/۱۱/۰۵ |
جواد ظریف:
اسنپ بک به معنای نقطه ضعف برجام نیست، تضمین ادامه برجام است. بعضی ها تصور می کنند ۶ وزیر خارجه بیکار بودند که دو سال وقت بگذارند و بندی در برجام بگذارند که هر لحظه خواستند برجام را به هم بزنند.
▫️ ۱۳۹۵/۱۲/۰۹ |
سعید جلیلی:
مطابق بند ۳۷ برجام، اگر طرف مقابل به وعده اش عمل نکند و ما بخواهیم نسبت به خلف وعده طرف مقابل شکایت کنیم قطعنامه ها علیه خودمان فعال می شود. برای همین بود که در دوره قبل ما چنین توافقی را امضا نکردیم. سال ۹۲ در آلماتی ما می توانستیم هر آنچه طرف مقابل پیشنهاد داد را بپذیریم و نزدیک انتخابات اعلام کنیم با این توافق «تحریم ها ترک خورد» اما وظیفه ما دفاع از حقوق مردم بود نه نمایش بازی کردن. همان پیشنهاداتی را که ۱+۵ در آلماتی به ما داد بعدا در ژنو پذیرفته شد وگرنه این کار را هر کسی بلد بود انجام دهد که در اراک بتون بریزد و تحریم ها هم باقی بماند تا جایی که امروز همچنان یک سفارتخانه ما در سراسر دنیا نمی تواند حساب دلاری داشته باشد.
▫️ ۱۳۹۷/۰۷/۲۲ |
حسن روحانی:
اگه بعد از خروج آمریکا، ما هم از برجام خارج میشدیم بلافاصله پرونده به شورای امنیت برمیگشت. تحریم بینالمللی شروع میشد، همه قطعنامهها سر جای اول خودش برمیگشت.
▫️ ۱۳۹۸/۰۴/۱۹ |
جواد ظریف:
مکانیزم ماشه قابل عملیاتی شدن نیست، برجام یک ساز و کاری داره و اون ساز و کار برای این است که مانع از نقض برجام شود.
▫️ ۱۳۹۸/۰۷/۰۸ |
عباس موسوی، سخنگوی ظریف:
از نظر حقوقی و قانونی امکان استفاده اروپا از مکانیزم اسنپ بک وجود ندارد.
▫️ ۱۳۹۹/۰۵/۲۶ |
جواد ظریف:
اسنپبک آمریکا آنچنان غیرقانونی است که قابل پذیرش نیست و آنها این را میدانند که نمیتوانند از اسنپبک استفاده کنند.
▫️ ۱۳۹۹/۰۶/۰۳ |
خطیبزاده، سخنگوی امور خارجه:
اسنپ بک یک واژه جعلی و ژورنالیستی است و نباید از آن استفاده کرد. آنچه آمریکا به آن استناد میکند مبنای حقوقی ندارد. آمریکا عضو برجام نیست که از آن استفاده کند و یک تفسیر بسیار کودکستانی را از سر استیصال بیان میکند.آنها تصور نمیکردند بعد از خروج آمریکا از برجام چنین اتفاقاتی بیفتد و ترامپ نگران است عمر برجام بیش از عمر دولتش باشد.
▫️ ۱۳۹۹/۰۶/۲۹ |
جواد ظریف:
اسنپ بکی وجود ندارد. هیچ حالت خودکار و اتوماتیکی وجود ندارد. اینطور نیست که هر کسی از مادرش قهر کند بیاید مکانیسم اسنپ بک راه بیاندازد.
▫️ ۱۴۰۲/۰۷/۲۵ |
نامه ۱۱۰ عضو کنگره به بایدن:
ایران باید به دلیل نقش آن در تامین مالی حماس و تروریسم اسلامی، تماما، پاسخگو شود. ما از دولت شما میخواهیم با همکاری متحدان اروپاییمان، فورا، مکانیسم ماشه (بازگردانی یکباره تمامی تحریمها علیه ایران) را در شورای امنیت سازمان ملل فعال کنید.
▫️ ۱۴۰۳/۰۸/۲۶ |
عباس عراقچی:
اگر مذاکرات شروع شود هم فرصت محدودی خواهد داشت چراکه در اکتبر ۲۰۲۵ زمان پایان قطعنامه ۲۲۳۱ که قطعنامه برجام است، خواهد بود. وقتی که قطعنامه به صورت خودکار منحل شود، دیگر اسنپبک از بین خواهد رفت. اگر توافق جدیدی حاصل نشود، ما با یک شرایط بحرانی مواجه خواهیم بود و ممکن است کشورهای اروپایی که در برجام حضور دارند، بهدنبال اسنپبک بروند.
✍ اشارات مدیا
https://eitaa.com/joinchat/1307050491C2fbdec6db2