👦
#تربیت_مهدوی ۲
❓چگونه فرزندم را دیندار کنم؟
1⃣ خودتان در اعمال خير، جدی باشيد.
⬅️ طبيعی ست من که خودم نمازم را آخر وقت می خوانم و به نماز اهميتی نمی دهم و يک نماز با دستپاچگی و با سرعت می خوانم، بدون تعقيبات با عجله و شتاب و معلوم نيست که دارم چکار می کنم، چه توقعی دارم که فرزندم نمازش را اول وقت بخواند و سالم بماند!
⬅️ مادری که به حجاب و عفت خودش آنچنان که بايد اهميت نمی دهد و با پوشش نامناسب بيرون می آيد، چه توقعی دارد که دختری که او را الگوی خودش قرار داده، با پوشش مناسب بيرون بيايد!
2⃣ خوبی ها را به آن ها بگوييد و بدی ها را از آن ها نهی کنید. نمی شود به بچه در اين دنيای پر تلاطم بی توجهی کرد. اينکه با چه کسی می گردد توجهی نکرد، چه وقت می آيد و چه وقت می رود، توجهی نکرد! البته منظور از امر به معروف و نهی از منکر روش خشونت نيست، به همان روش مناسب خودش بايد باشد.
💬 آقای جوانی می گفت: دير وقت بود و جایی جلسه داشتيم و ديدم که مزاحم خانواده می شوم، بنابراين خانه نرفتم. به يک واسطه ای هم گفتم که به خانه ما زنگ بزند و خبر بدهد، واسطه خبر را نرساند و فردا وقتی به منزل رفتم پدرم گفت: فلانی اين رسم رفاقت نبود. ما ديشب خيلی ناراحت بوديم، خيلی اذيت شديم که تو نيامدی. اين پسر می گفت که وقتی فهميدم که واسطه خبر را نرسانده است و پدرم اين جوری به من گفت، ديگر تکرار نکردم. ببينيد چه طرز برخورد قشنگی!
💬 آقایی می گفت که من سيگاری شده بودم ولی از پدرم پنهان نگه می داشتم. شبی سيگار را زير تشک پنهان کرده بودم و پای او خورد و متوجه سيگار شد. پدرم نگاهی کرد و روبه قبله نشست و گفت: خدايا اگر اين سيگار اول انحراف بچه ی من هست، من بچه ام را نمی خواهم، من را از دنيا ببر. اين دعای پدرم که از صميم قلب و سوز بود به قدری در من تاثير گذاشت که سيگار را کنار گذاشتم. اين نهی از منکرها خيلی قشنگ است.
3⃣ فضای ذکر برای آن ها درست کنيد. نه اينکه بنشيند و هزار بار ذکر بگوييد بلکه وقتی می خواهيد به مسجد برويد بچه ها را در سنين پايين با خودتان ببريد و در ايام محرم و ايام عزاداری پرچمی بزنيد و يا سياه پوش بکنيد، تا بچه حفظ شعائر اسلامی را ياد بگيرد.
👌 می توانيد وقتی که سر سفره نشسته ايد بلند بسم الله بگوييد. می توانيد نعمت های خدا را به ياد او بيندازيد. اين ها مصاديق ذکر خداست. پس اول اين عمل ها را انجام بدهيد و بعد توصيه و نصيحت بکنيد.
👤 حجت الاسلام
#عالی
📌 پی نوشت:
☝️در کنار مسائل ذکر شده، مراقب زیر بنای فکری و اعتقادی فرزندان مان هم باشیم. در زمانه ای که در هر روزش خود و اطرافیان مان با هجمه ای از شبهات مواجه هستیم، باید توان پاسخگویی و رفع شبهات را نیز داشته باشیم، چرا که فرزندان ما متعلق به عصر و زمانه ی جدید هستند و باید دفاع از اعتقادات شان را بیاموزند.
👈 فرزندان در سنین پایین تر یک سری رفتارهای دینی را به تبعیت از والدین انجام می دهند، اما از آنجا که اصول دین تحقیقی است و تقلیدی مورد پذیرش نمی باشد، در نهایت باید بدانند چرا دین؟ اصلا چرا اسلام... که اگر اینها و به خصوص توحید با تمامی ابعادش به درستی برای فرزندان جابیفتد و تثبیت شود، دیگر در پذیرش فروع دین اینقدر اما و اگر نخواهند داشت، چرا نماز، چرا روزه، چرا حجاب و... برایشان باورپذیر و قابل پذیرش خواهد بود.
👈 و البته که والدین به فراخور سن فرزندان باید توان پاسخگویی اصولی را داشته باشند، که اگر ایشان نتوانند، فرزندان نیز در محیط هایی دیگر به دنبال پاسخ خواهند گشت و چه بسا راه به بی راهه طی کنند.
👌 فرآیند پاسخ به سوالات نیز ملزم به آگاهی صحیح والدین می باشد، چرا که اگر خود در باورهای دینی مان نقص داشته باشیم، چگونه می توانیم فرزندانی مهدی باور و مهدی یاور تربیت کنیم؟!
🆔
@Marefate_Mahdavi