💠☀️💠☀️💠☀️💠
☀️اخلاق مهدوی☀️
◀️قسمت دویست و چهاردهم
🔹در ادامه بحث های مربوط به دعا ما عرض کردیم نفس ولی خدا تأثیر دارد در استجابت دعا 🤲.
👈وقتی امام صادق (ع) فرض کنید به بنده می گوید برو این عمل را انجام بده به حاجتت می رسی، این برای شخص من است. چون تأثیر نفس✨ امام صادق روی این دعا برای من هست.
اما ممکن است برای کس دیگری که بعدا این روایت را میخواند این تأثیر نباشد. چون شاید آن دعا صلاح🌀 آن فرد نباشد و امام صادق برای آن فرد دعا نکند، اینها همه تأثیر می گذارد.
❌پس گاهی ما این اشتباهات را می کنیم که چرا این دعا را فلانی خواند اجابت شد من خواندم اجابت نشد این نکته را باید تأثیر بگذاریم. 👤حاج آقای مجتبی تهرانی این قضیه را مطرح می کنند می خواهند بگویند بعضی از خطاب ها شخصی است. گاهی جنبه عمومی دارد.
🔸علی بن مهزیار پیش امام جواد (ع) رفت و گفت اهواز بودم و خیلی زلزله میآید، چکار کنیم⁉️امام جواد به او میگوید چهارشنبه و پنج شنبه و جمعه را روزه بگیرید بعد روز جمعه غسل کنید بروید بیرون و فلان دعا را بخوانید و مستجاب می شود.
🔰پس می بینیم اینجا دعا جنبه ی شخصی نداشت، جنبه عمومی داشت. امام به همه ی مردم اهواز این دستور را داده بود. اما باز هم تأثیر نفس🌷 ولی خدا داخلش بود. ولی خدا برای این قضیه دعا کرده.
☝️می خواهیم این را بگوییم گاهی ما اینکه می گوییم توسل بگیریم یا برویم پیش فلان عالم برای ما دعا کند، اینها همه همین بحث تأثیر نفس ولی خدا هست. این ولی خدا که نفسش در دعای من و شما اثر می گذارد، حالا فرض کنید این ولی خدا در جامعه حضور 😊 داشته باشد چقدر تأثیرش بیشتر است.
👌در سوره مبارکه انفال، آیه [33]
خدا به پیامبر (ص) می فرمایند:
📖«وَمَا كَانَ اللَّهُ لِيُعَذِّبَهُمْ وَأَنْتَ فِيهِمْ» خدا اینها را عذاب نمی کند تا وقتی توی پیامبر داخل اینها باشی. (ببینید چقدر زیباست!!) از آنطرف هم می فرماید «وَمَا كَانَ اللَّهُ مُعَذِّبَهُمْ وَهُمْ يَسْتَغْفِرُونَ» 📿 در حالی که استغفار می کنند خدا اینها را عذاب نمیکند. ↩️این هم اثر دعاست، هم اثر نفس ولی خدا در جامعه، هم اثر دعای در جامعه. استغفار اگر مردم در یک جامعه بفرستند عالی می شود. دائم الاستغفار باشند. هم گناه را می بخشد، هم باعث جلب روزی میشود.
🔹ادامه دارد ....
💽برگرفته از سخنرانی"اخلاق
مهدوی" فایل شماره (57)
🎤استاد احسان عبادی
#اخلاق_مهدوی 214
💠☀️💠☀️💠☀️💠
___________________
@marefatemahdavi