📝 برگرفته شده از فایل های دوره محامین - (فایل جلسه پانزدهم) بحث ولایت فقیه ..🗃
⏪ قسمت هشتم
📖 خدا در قرآن می گوید ما انبیاء را در جامعه فرستادیم «لِيَقومَ النّاسُ بِالقِسطِ» برای ایجاد قسط و عدالت در جامعه. حالا سوال پیش می آید اگر نبی، اگر رسول قدرت نداشته باشد چطور می خواهد عدالت را در جامعه برقرار کند❓
🔹وقتی می خواهد احکام قضایی خوبی صادر کند، وقتی می خواهد چه در زمینه حقوقی و چه در زمینه های حقوق اجتماعی عدالت را برقرار بکند باید قدرت داشته باشد، این قدرت آیا جز از طریق حاکمیت به دست می آید؟ نه، پس باید حاکم جامعه باشد که این قدرت را داشته باشد قسط و عدالت را در جامعه بتواند برقرار کند.
🔗نمونه هایی از انبیاء که به حکومت رسیدن؛
حضرت داود
حضرت سلیمان
خود رسول الله (ص) (در مدینه)
⚔تمام جنگ های پیغمبر در مدینه بود، پیغمبر در مکه به هیچ عنوان جنگی نکرد، چون یار نداشت. پیامبر (ص) جنگ هایش همه در مدینه بود، در مدینه هم تشکیل حکومت داد چون مردم همراه بودند.
پس اگر انبیای دیگر حکومت تشکیل ندادن به این معناست که یار نداشتن، والا آنها هم موظف بودن به اینکه این کار را انجام بدهند چون موظف بودن به ایجاد قسط و عدالت. قسط و عدالت بدون حاکمیت معنا ندارد به هیچ عنوان!⚠️
👈نکته بعدی؛ شما اگر کتاب های فقهی را نگاه بکنید نمونه اش مثلا رساله، به قول امام اگر پنجاه فصل داشته باشد هفت الی هشت فصل، برفرض بگوییم ده، این حدود احکام مربوط به مباحث فردی است، نماز، روزه، طهارت..
بقیه چیزهای اجتماعی است خمس، زکات، امر به معروف، جهاد، عقود (هر نوع عقدی..) اینها همه مباحث اجتماعی است.
⁉️خدا برای چی احکام را آورد؟ برای اینکه اجرا بشود. اگر قرار بود اجرا نشود احکام را که نمی آورد. حالا این احکام چطوری اجرا می شود؟ در یک جامعه ای که الهی باشد. پس قطعا انبیاء باید حکومت الهی را تشکیل بدهند تا قوانین الهی را هم در جامعه پیاده بکنند.
بعد از انبیاء هم نوبت به ائمه✨ رسید امیرالمومنین (ع) تشکیل حکومت داد و امام حسن (ع) که شش ماه بود.. این دو امام تشکیل حکومت دادند، بقیه امامها چرا نتوانستند؟
به همان دلیل که انبیای دیگر نتوانستند، چون مردم همراهی نکردند.
🎤استاد احسان عبادی
#متن_دوره_محامین ۸
@marefatemahdavi