#ندبه_انتظار
✍
شرح دعــــــــ📖ــای ندبه -
فراز دوم
🔶«وَ صَلَّی اللَّهُ عَلی مُحَمَّدٍ نَبِیِّهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّمَ تَسْلِیماً؛ و درود و سلام خدا، سلامی کامل، بر محمد، پیامبرش و اهل بیت او.»✨
👌پس از حمد الهی بر حضرت محمد و آل محمد صلوات می فرستیم. امام صادق عليهالسلام فرمود:
«هر دعایی که به درگاه الهی درخواست شود، در حجاب است تا وی بر محمد و آل محمد صلوات بفرستد».✨
این عبارت دارای نکاتی است🔰
📝 نکته ها:
💠این صلوات منشأ قرآنی دارد؛ چنانچه خداوند متعال در قرآن می فرماید:
✨«انَّ اللَّهُ وَ مَلائكَتَهُ یُصَلُّونَ عَلیَ النَّبِی یا ایُّهَا الَّذینَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَیْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْلیماً؛
یعنی همانا خداوند و فرشتگان بر محمّد صلوات می فرستند، ای کسانی که ایمان آورده اید شما نیز بر او صلوات و سلام بفرستید و تسلیم محض او باشید».✨
در این دستور و بخشنامه نکاتی وجود دارد که همه مدیران و بخشنامه کنندگان برای برانگیختن مردم به عمل کردن آن باید به آن توجه کنند:
1⃣. بخشنامه باید قاطع باشد: «انَّ اللَّهُ»؛ زیرا «انَّ» در زبان عربی، برای تأکید است.
2⃣. خداوند، خود، پیش از امر کردن مردم به صلوات، به آن عمل می کند: «انَّ اللَّهُ وَ مَلائكَتَهُ یُصَلُّونَ عَلیَ النَّبِی».
3⃣. فرشتگان که از انسانها بهترند، صلوات می فرستند: «وَ مَلائكَتَهُ یُصَلُّونَ عَلیَ النَّبِی»، پس شما هم صلوات بفرستید.
4⃣. برای دستور به زیردستان به آنها احترام کرده و آنها را با نام زیبا مورد خطاب قرار دهید: «یا ایُّهَا الَّذینَ آمَنُوا».
5⃣. صلوات، نشانه محبّت، مؤدّت و وفاداری به خاندان پیامبر گرامی اسلام است که قرآن آن را اجر رسالت پیامبر دانسته است.
6⃣. صلوات، صیقل دهنده روح زنگار گرفته انسان است و نفاق را از بین می برد. صلوات، عاملی برای محو گناهان، وسیله ای برای گشایش درهای آسمان، سبب استغغار و دعای فرشتگان در حق انسان، وسیله ای برای تقرّب به پیامبر در قیامت و دریافت شفاعت اوست.
7⃣. صلوات، احترام زبانی است؛ ولی مهم تر از آن اطاعت عملی است که جمله «سَلِّمُوا تَسْلیماً» به آن اشاره دارد. بنابراین، بخشنامه ای خوب است که جامع باشد.
🔗منبع: شرح قرآنی دعای ندبه -
👤محسن قرائتی
@marefatemahdavi