برنامه ضداطلاعات 3
🔹این آخرین مورد از خط سیر طولانی سوءرفتارهایی است که افبیآی از زمان پیدایش آن، مرتکب شده است. سوءرفتارهایی، که از پالمر ریدز4 در سالهای 1920، شروع شد و تا در فهرست سیاه قرار دادن کمونیستها در سالهای 1950 و تا برنامه ضداطلاعات طی دو دهه 1960 و 1970 ادامه پیدا کرد. خط مشترک همه این برنامهها این است که گروههای هدف، نه به خاطر هرگونه تلاشی به منظور ارتکاب جرم، بلکه به علت اعتقادات ایدئولوژیکی یا دینی خود، هدف قرار گرفتند.
🔹برنامه ضداطلاعات، که به طور رسمی بین سالهای 1956 و 1971، به اجرا گذاشته شد، شماری از گروههای سیاسی غیرخشونتآمیز، از جمله صنف حقوقدانان ملی5 و مجمع پیشوایی مسیحیت جنوب،6 را هدف قرار داد. برنامه ضداطلاعات، تلاشی بود برای نفوذ در گروههای سیاسی با هدف در هم ریختن آنها و متهم کردنشان به انواع مختلف جرائم به منظور دفاع از دولت فدرال در برابر انتقادات و تحت فشار گذاشتن همه انواع مخالفتها؛، گروههایی که غالب آنها غیرخشونتآمیز بودند و متهم کردن آنها به انواع مختلف جرائم به منظور دفاع از دولت فدرال در برابر انتقادات و تحت فشار گذاشتن همه انواع مخالفتها. در میان آنهایی که بیش از همه طی آن دوره زمانی از نزدیک مورد مراقبت قرار گرفت، مارتین لوترکینگ پسر بود. مردی که افبیآی او را «خطرناکترین و تأثیرگذارترین رهبر سیاهپوست در کشور»، قلمداد میکرد. افبیآی، با هدف «خنثیسازی کینگ به عنوان یک رهبر سیاهپوست تأثیرگذار»، و با استراق سمع و کار گذاشتن میکروفن مخفی در خانه و محل کار کینگ، از 1958 تا زمان قتلش در 1968، او را مدام مورد دیدهبانی قرار داد. کینگ حتی برنامههایی از عوامل افبیآی دریافت کرد که در آنها از او خواسته شده بود یا دست به خودکشی بزند یا جزئیات زندگی خصوصی او به اطلاع عموم مردم خواهد رسید. پرونده افبیآی درباره کینگ، شامل تقریباً 17000 صفحه مطلب میشد که فعالیتهای روزانه او را مستندسازی کرده بود. نمیشود باور کرد که افبیآی، تقریباً بعد از پنجاه سال، به کنترل شدید بر اطلاعات مربوط به این عملیات «مخفی»، ادامه میدهد. طبق حکم یک دادگاه، اطلاعات مربوط به استراق سمع کینگ توسط افبیآی، تا 2027 منتشر نخواهد شد. آنچه ما امروز شاهد آن هستیم، راهاندازی مجدد برنامه ضداطلاعات است. گروههای غیرخشونتآمیز اما فعال سیاسی، هدف دیدهبانی و دستگیری توسط افبیآی، قرار میگیرند. این هدفگیری، نه تنها مسلمانان، بلکه فعالان اشغال والاستریت، به اصطلاح «افراطگراهای جناح راست» و کهنه سربازان برگشته از عراق و افغانستان را شامل میشود. در واقع، اگر که به هر جهت یا دلیل، [از نظر حکومت آمریکا] غیرقابل قبول به نظر میرسی، به احتمال بسیار زیاد، حکومت فدرال زندگی روزمره شما را زیرنظر دارد.
هدف قرار دادن مخالفت
سرانجام [همه چیز] به کنترل میل میکند. اگر حکومت آمریکا از همه جزئیات زندگی شما، چه شغل، چه روابط، چه اعتقادات مذهبی و چه اعتقادات سیاسی شما، خبر دارد، و زرادخانهای از قوانین و یک نظام قضایی جنایی در اختیار دارد، که میتواند با هر کسی در هر زمانی، کج بیفتد، برای آنها به مراتب آسانتر خواهد بود که صدای مخالفت را قبل از شروع آن، خفه کنند.
پانوشتها:
1- Fort Dix
2- Martin Stolar
3- برنامه ضداطلاعات (Counter Intelligence Program)
یک سلسله از برنامههای غیرقانونی سری بود که افبیآی، بین سالهای 1956 تا 1979، و با هدف دیدهبانی، نفوذ، بیاعتبارسازی و اختلال در فعالیتهای افراد و گروههایی که افبیآی آنها را مخرب تلقی میکرد، به اجرا گذاشته میشد.
4- پالمر ریدز (Palmer Raids) سلسله یورشهایی بود که از نوامبر 1919 تا ژانویه 1920، در دوره اول تهدید سرخ، توسط وزارت دادگستری در دولت وودرو ویلسون، به منظور دستگیر کردن چپهای مظنون، کمونیستها، به اجرا گذاشته شد.
5- National Lawyers Guild
6- Southern Christian Leadership Conference
✍️نویسنده: دکتر جاندبلیو. وایتهد
مترجم: دکتر احمد دوستمحمدی
💠
http://eitaa.com/masaf_najva