🇮🇷 مساجدی که پایگاه مبارزه با شاه بودند
1⃣ مسجد حضرت امیر علیه السلام
◀️ مسجد حضرت امیر(ع) واقع در خیابان کارگر شمالی نبش خیابان نصرت است. این مسجد از سال ۱۳۴۷ و زمان حضور آیتالله موسوی اردبیلی به عنوان امام جماعت، به یکی از پایگاههای انقلاب تبدیل شد. البته این مسجد از ابتدا پایهگذار تربیت نخبگان برای انقلاب بود. آیت الله موسوی اردبیلی علاوه بر تدریس برای طلاب، حلقه بحث فلسفی را نیز با برخی از دوستان همفکر خویش تشکیل داد و پس از چند صباحی با همکاری و همفکری برخی همچون شهید آیتالله بهشتی، شهید آیتالله مطهری تحقیق در علوم قرآن را به صورتی جدی دراین مسجد آغاز کرد.
⏪ تدریس خارج فقه و اصول، تدریس جلد اول منظومه برای طلاب و روحانیان، تدریس کتاب اصول فلسفه و روش رئالیسم، سلسله بحثهای تکامل، فلسفه تاریخ، و دیگر مباحث مهم فلسفی ضروری برای دانشجویان، برگزاری جلسات تفسیر برای نمازگزارانی که به مسجد میآمدند، بحث و گفتوگو پیرامون مبانی فلسفی و تحقیق در مسائل علوم قرآنی با گروههای مختلف از متفکران، از جمله اشتغالات علمی و فرهنگی آیتالله موسوی اردبیلی در مدت فعالیت در این مسجد بود.
⏪ بعد از آیتالله موسوی اردبیلی(ره)، آیتالله علوی تهرانی امام جماعت مسجد امیرالمومنین(ع) شد.آیتالله علوی تهرانی در زمان حضور در این مسجد، ساختمان کناری آن را به عنوان مکتب حضرت امیر (ع) فعال میکند و به برگزاری کلاسهای تبلیغی در حوزه اسلامشناسی بنیادی میپردازد. دانشجویان و افراد تحصیلکرده بسیاری در آن دوره در کلاس حاضر میشدند، تا بتوانند معارف دین را بهصورت استدلالی یاد بگیرند. رسالتی که امروز بنیاد فارِس المؤمنین (ع) آن را ادامه میدهد.
⏪ در دهه ۵۰ در مکتب حضرت امیر (ع) برای عموم خصوصاً دانشجویان، دورههایی به منظور آشنایی با مکاتب مختلف برگزار میشد. آن زمان کمونیستها، مارکسیستها و برخی از گروهها که شاخص لیبرالیستی داشتند و حتی گروههایی که شاخص اسلامگرایی داشتند، در جامعه به فعالیت مشغول بودند. آیتالله علوی تهرانی در دهه ۵۰، بصیرتافزاییاش در مواجهه با این مکاتب، تبیین ماهیت اسلام ناب محمدی بود تا نشان دهد، دین اسلام شخصی نیست و ابعاد جهانی دارد. مکتب همچون دانشگاهی آزاد بود و دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاهی بهصورت رایگان در این کلاسها حضور پیدا میکردند.
📚 منبع: شبستان
#️⃣
#منبر_قوی #فجر_تبیین
- 💠🇮🇷✨🇮🇷💠 -
↙️ «پایگاه تخصصی مسجد» را در وب، ایتا و بله دنبال کنید.
🔗 |
www.masjed.ir
🔗 |
@masjed_ir
.