☀️💠☀️💠☀️💠☀️
📖شرح ساده دعای صحیفه سجادیه
🖋برگرفته از فایل شماره 15
⬅️ قسمت سی و سوم
🌎و در زمین خدا پراکنده شوند در طلب منفعت های دنیایی و رسیدن به نعمت های آخرتی. یعنی شما باید بتوانی در طول کار کردن خودت برای دنیا، آن طرف زرنگیت را هم داشته باشی و برای آخرت هم کار بکنی. فقط چسبیدن به دنیا به درد نمی خورد، منطقی نیست. هم دنیایی کار کن، هم اخروی. هر دو را داشته باش. زرنگ یعنی کسی که مال دنیا را بخورد و کار آخرت را بکند.
👈و در ادامه می گوید خداوند این همه کارشان را سامان می دهد و کردارشان را می آزماید و می نگرد که در هنگامه های طاعت و نسبت به واجبات و عمل به احکامش چگونه اند. می گوید خدا این همه نعمت به شما داد، روز را قرار داد، شب را قرار داد، حالا خدا می خواهد شما را نگاه کند، حالا می خواهد آزمایش بکند شما را، که در این ایام نعمتش چکار می کنید؟ وقتی این همه نعمت به شما داد در طاعتش و عبادتش چطور هستید؟ بعد امام سجاد (ع) این آیه قرآن را می آورد؛ «لِيَجْزِیَ اَلَّذِينَ أَسٰاؤُا بِمٰا عَمِلُوا وَ يَجْزِیَ اَلَّذِينَ أَحْسَنُوا بِالْحُسْنَى» تا بدکاران را کیفر بدهد و نیکوکاران را پاداش بدهد.
💠بعد امام می گوید؛ «اللَّهُمَّ فَلَک الْحَمْدُ عَلَی مَا فَلَقْتَ لَنَا مِنَ الْإِصْبَاحِ، وَ مَتَّعْتَنَا بِهِ مِنْ ضَوْءِ النَّهَارِ، وَ بَصَّرْتَنَا مِنْ مَطَالِبِ الْأَقْوَاتِ، وَ وَقَیتَنَا فِیهِ مِنْ طَوَارِقِ الْآفَاتِ» می گوید خدایا حالا که اینطوری هست، این همه نعمت به ما دادی (فَ یعنی حرف پس) پس ستایش برای توست که صبحگاهان را از دل تاریک شب بیرون می آوری و ما را از فروغ روز و روشنایی روز برخوردار کردی و به جستن گاهای روزی آگاه نمودی. یعنی کجا برویم روزی بدست بیاریم، رزق و روزی را بر ما معلوم کردی.
💢و از بد حادثه ها نگاه داشتی. می گوید اگر خدا نگهدار ما نبود که هر روز قطعا بلاهای زیادی سر ما می آمد. ما و تمام پدیده ها همگی چون بخود آمدیم خویشتن از آن تو دیدیم. این بخود آمدن که اینجا می گوید خیلی معنا دارد یعنی ما اگر بشینیم فکر بکنیم در خلقت خودمان، در هستی خودمان در همه اینها فکر بکنیم متوجه می شویم که جز خدا چیزی ما را نگه نمی دارد. همه جوره از آن خدا هستیم.
🔆آسمان و زمین و آنچه در آن دو پراکنده ساختی همه و همه جنبنده و غیر جنبنده «وَ مُقِیمُهُ وَ شَاخِصُهُ» ایستاده و رونده، آنچه در هوا قرار دادی «وَ مَا کنَّ تَحْتَ الثَّرَی» و آنچه سر به زیر خاک فرو برده است (یعنی زیر خاک است) همه و همه اذعان دارند ما از آن تو هستیم و تو خالق مایی. «أَصْبَحْنَا فِی قَبْضَتِک یحْوِینَا مُلْکک وَ سُلْطَانُک» خدایا خود را در پنجه اختیارت یافتیم فرمانروایی و سلطه ات ما را برگرفته و خواست و اراده ات ما را به هم آورده.
✅همه جوره می خواهد بگوید کامل و مطلق زیر نظر تو هستیم. به فرمان توست که آزادانه عمل می کنیم.. این خیلی قشنگ و فوق العاده است، یعنی در یک جمله هم قضا را می گوید هم قدر. هم جبر را می گوید هم اختیار. می گوید ما اختیار در کارهایمان داریم اما این اختیار را چه کسی داده؟ خدا داده. حالا که خدا داده زیر نظر قدرت خدا ما اختیار داریم. یعنی شبیه به یک زندانی داخل زندان.
👌مثال می زنم، زندانی داخل زندان. خُب آزاد است می تواند کارهای مختلف بکند. ولی آیا می تواند هر کاری دلش خواست بکند؟ نه. محیط زندان اجازه نمی دهد. اینجا هم همین است در حیطه کارهای درست ما آزادیم و می توانیم هر کاری دلمان خواست بکنیم. و در سایه تدبیر توست که از این رو به آن رو می رویم ما را جز آنچه دستور بدهی شأن و کاری نیست و جز آنچه عطا کنی سود و منفعتی نباشد.. این یعنی ادب! این یعنی به خدا بگویی داده و نداده ات را شکر.
🔹ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#همه_صحیفه_خوان_شویم
#متن_شرح_دعای_صحیفه_سجادیه 33
#سطح_مقدماتی
#دعا
☀️💠☀️💠☀️💠☀️
==============
@matn_chanell