⭕️رالف اینترنت خراب کن و هل دادن بچهها به فضای مجازی
💢 رالف خرابکار2 داستان دو کاراکتر (ونلوپه و رالف) یک بازی رایانهای آرکید است که بعد از خراب شدن دستهی دستگاه برای متوجه میشوند که این قطعه تنها در سایت ebay (یک سایت مزایده اینترنتی) وجود دارد و اگر نتوانند آن را تهیه کنند، دستگاه آنها بلااستفاده شده و همه کاراکترهای بازی نابود میشوند. بنابراین وارد اینترنت میشوند و این سرآغاز ماجراهایی است که برایشان رقم میخورد.
🔺نکات مهم انیمیشن رالف خرابکار۲: +مفهوم «دوستی» محوریترین موضوع انیمیشن است، رالف برای کمک به دوستش وارد دنیای پرچالش اینترنت شده و ونلوپه نیز برای گرفتن تصمیم خود و ماندن در یک بازی اینترنتی، نگران واکنش رالف است. اما این انیمیشن نشان میدهد که دوستان ممکن است علاقه و اهداف متفاوتی داشته باشند ولی این مانع از ادامه دوستی نیست و دوستی نباید جلوی مستقل بودن افراد و رسیدن به هدفهای بزرگ را بگیرد.
💢نشان دادن اینترنت، اجزای مختلف و کاربرد آن ویژگی بعدی این انیمیشن است. در حقیقت رالف خرابکار2 مغلمهای است برای نشان دادن برندها و سایتهای مختلف و البته شوآفهای دیزنی که المانهای جذابی نیز درون آن قرار داده شده است و بیشتر شبیه یک آگهی تبلیغاتی طولانی است که مخاطبان را به استفاده از آنها ترغیب میکند و موجب مصرف گرایی میشود.
🔺معرفی فضای «دارک وب» برای نوجوانان نیز در صورتی که کنجکاوی آنها را برانگیزد میتواند بسیار خطرناک باشد همچنین نشان دادن کسب درآمد از طریق ویدئوهای ویروسی(وایرال) نیز به دلیل اینکه اصولی و همراه با رعایت نکات اخلاقی و حفظ حریم خصوصی نیست میتواند عواقب بدی را برای مخاطب به همراه داشته باشد.
💢بهتر است بگوییم دیزنی در این انیمیشن ابزارهای مختلف رسانه را معرفی میکند بدون اینکه قدمی برای افزایش سوادرسانهای مخاطبان بردارد و این یکی از نقاط ضعف مهم این انیمیشن است.
💢یکی از انتقادات همیشگی صاحبنظران ارتباطات و اجتماع به دیزنی بازنمایی ناقص خانواده در انیمیشنهای این شرکت بود. نشان دادن پرنسسها که همیشه منتظر مردی هستند که آنها را نجات دهد به عنوان الگویی برای دختران نیز دومین انتقاد رایج این شرکت بود که در این انیمیشن به هردوی این نقدها آن هم با نگاه پررنگ فمنیستی پاسخ داده شد.
✍️محمدعلی عبدالهی
#سواد_رسانه_ای
✅آرما(آرمان ناتمام)
@Media_arma