☑️
مهارت ندیدن
امام صادق(ع) فرمود:
صَلاَحُ حَالِ اَلتَّعَايُشِ وَ اَلتَّعَاشُرِ مِلْءُ مِكْيَالٍ ثُلُثَاهُ فِطْنَةٌ وَ ثُلُثُهُ تَغَافُلٌ.
مصلحت زندگى و معاشرت اجتماعى به پيمانهاى پر ماند كه دو سوم آن هوش و زيركى؛و يك سومش ناديده گرفتن و تجاهل است.(۵)
مهارتی که هم در مدیریت رابطه، هم در مدیریت سازمانی کاربرد دارد عبارت است از اینکه در مواردی معایب و اشتباهات افراد را نبینیم .
بسیاری از خانواده ها که مشکلات و درگیریهای جدی بین زن و شوهر رخ میدهد؛ منشا آن، نظارت بیش از حد و پاییدن همسر بوده است.
در محیط خانواده یا در محیط سازمانی اگر افراد احساس کنند که با یک اشتباه کوچک مورد قضاوت منفی قرار خواهند گرفت آرامش خود را از دست خواهند داد پس لازمه محیط دوستانه و آرامش بخش عبارت است از اینکه افراد سعی کنند از اشتباهات اطرافیان طبق فرمولی که بیان شد چشم بپوشند یعنی دو در برابر یک ؛دو سهم توجه و یک سیم تغافل و ندیدن.
[لطفا دقت کنید فرمول و مهارت مورد بحث در صدد بی توجهی و رها شدن رابطه نیست بلکه در صدد تلطیف و تعدیل نظارت است]
☑️
مهارت دلی(فرا حس)
امام محمد باقر(ع) مطلبی را از روز آخر عمر شریف حضرت امیر(ع) نقل فرموده اند که جالب و دلنشین است و از یک مطلب فرا حس خبر می دهد؛
لَمَّا احْتُضِرَ أَمِيرُ المُؤمِنِينَ عليه السلام جَمَعَ بَنِيهِ فَأَوْصَاهُمْ، ثُمَّ قَالَ: يَا بَنِيَّ! إِنَّ الْقُلُوبَ جُنُودٌ مُجَنَّدَةٌ تَتَلَاحَظُ بِالْمَوَدَّةِ وَ تَتَنَاجَى بِهَا وَ كَذَلِكَ هِيَ فِي الْبُغْضِ. فَإِذَا أَحْبَبْتُمُ الرَّجُلَ مِنْ غَيْرِ خَيْرٍ سَبَقَ مِنْهُ إِلَيْكُمْ، فَارْجُوهُ؛ وَ إِذَا أَبْغَضْتُمُ الرَّجُلَ مِنْ غَيْرِ سُوءٍ سَبَقَ مِنْهُ إِلَيْكُمْ، فَاحْذَرُوهُ.
اميرالمؤمنين عليه السلام به هنگام احتضار، فرزندان خويش را گرد آورد و به آنها وصيّت كرد و فرمود: فرزندانم! ارواح لشكريان جمع شدهاند كه از سرِ دوستى به يكديگر مىنگرند و نجوا مىكنند و در دشمنى نيز همين ساناند. پس اگر كسى را دوست داشتيد ـ بدون اينكه از ناحيه او خيرى به شما رسيده باشد ـ به او اميدوار باشيد. و اگر كسى را دشمن داشتيد ـ بدون اينكه از ناحيه او بدى به شما رسيده باشد ـ از او پرهيز كنيد.(۶)
اخیرا کتاب های زیادی در موضوع ارتباط فرا حس و به اصطلاح« تله پاتی» نوشته شده است اما اولین شخصی که از این نوع ارتباط عجیب بین انسان ها خبر داده حضرت امیر(ع)هستند.
به قول معروف گاهی میشه با قلب و به صورت دلی نسبت به مسائلی ملهم شد
اما باید توجه کنیم که ممکن است انسان اشتباه کند و گاهی به خاطر شرایط روحی خودش توهم چنین حسی نسبت به شخصی در او به وجود آمده باشد .
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d