💐
شعر(بحر طویل)
شب شوق و شب وجد و شب شور و شب پیدایش نور و شب تکرار تجلای رسولان الهی، رسد از ارض و سما و ملک و حور، گواهی که شب هجر سر آمد، سحر آمد، سحر آمد، خبر آمد، خبر آمد که شد از آب تهی رود سماوه، شده چون دامن تفتیده صحرای قیامت کف دریاچه ساوه، خبری تازه به گوش و رسد از غیب سروش و شده آتشکده فارس خموش و عجبا اینکه فرو ریخته یکباره به هم کنگره کاخ مدائن، نفس پادشهان حبس شده در دل و گشتند همه لال ز گفتار، به امر احد خالق دادار، دگر راه سماوات به شیطان شده مسدود، بتان یکسره بر خاک فتادند و نگویند مگر ذکر خداوند و رسول دو سرا را.
عرش و فرش و ملک و آدمی و کوه و در و دشت و یم و قطره و مهر و مه و سیاره و منظومة شمسی و کرات و همه افلاک الی این کره خاک ز برگ و بر و ریگ و حجر و شاخه و نخل و ثمر و بام و در و مرد و زن و پیر و جوان، ابیض و اسود، همه گویند درود و صلوات از طرف ذات خداوند تبارک و تعالی و همه عالم خلقت، به خصال و به کمال و به جلال و به جمال و قد و بالای محمد که خداوند و ملایک همه گویند درودش، همه خوانند ثنایش، همه مشتاق لقایش، همه عالم به فدایش، همه مرهون عطایش، که خدا خلق نموده است به یمن گل رویش فلک و لوح و قلم را، ملک و جن و بشر را و همه ارض و سما را.
✅
خلقیات پیامبر
در خصوص خلقت نوری و خلقت زمینی پیامبر نکاتی تقدیم شد در مورد خُلق پیامبر نیز نکاتی تقدیم میشود که خدواند خلق او را عظیم نامید؛«إِنَّكَ لَعَلى خُلُقٍ عَظِيمٍ»
🔶
عبادت
یکی از خلقیات و ویژگیها، عبادت است .
وقتی یکی از همسران آن حضرت از کوشش فراوان پیامبر (ص) در انجام نمازهای نیمه شب و سحرخیزیهای آن حضرت، تعجب کرده و گفت: «ای رسول خدا! مگر نه این است که خدای متعال، گناهان گذشته و آینده تو رابخشید؟! چرا این قدر به خود زحمت می دهید و شب بیداری می کشید و این همه ناله و مناجات و دعا می کنید؟!» پیامبر(ص) فرمود: «اَفَلا اَکُونَ عَبْدا شَکُورا؛ آیا بنده شکرگزاری نباشم؟!»(۲)
🔶
هدایت
در سوره توبه آیه۱۲۴ بیان شده است که چهار ویژگی برایش آورده است که یکی از آنها حرص بر هدایت انسان هاست: «حَریصٌ عَلَیْکُمْ»پیغمبر(ص)حریص بودند اما نه به آن معنایی که ما فکر می کنیم. حرص اصرار و پافشاری کردن است، مثل تمام صفات دو بُعد مثبت و منفی دارد. حرص یک جاهایی بد است اینکه انسان در گناه، شهوت و ثروت و ... حریص باشد.
اما یک جاهایی حرص خوب است، امیرالمومنین (ع)در مناجات شعبانیه می فرماید: خدایا مرا به یاد و ذکر خودت حریص کن؛ حریص باشم تا یک لحظه از زندگی از یاد و نام تو غافل نباشم.
رسول خدا (ص) اصرار بر هدایت دارد و از سقوط دیگران خوشحال نمی شد لذا تمام تلاشش را برای دستگیری و هدایت گری مردم انجام دادند.
🔶
صبر
یکی از رموز موفقیت پیغمبر(ص)صبر او بود.
او توسط خداوند اینگونه ادب شده بود که در موقعیت ها مختلف صبر کند؛
➖«فَاصْبِرْ عَلى ما يَقُولُونَ» به آنچه می گویند صبر کن.
➖«وَاصْبِرْ عَلَى مَا أَصَابَكَ » نسبت به حوادث و پیشامدهای زندگی صبر کن.
➖« وَ اصْبِرْ لِحُکْمِ رَبِّکَ» نسبت به آنچه خدا برایت تعیین کرده صبر کن مثل حضرت زینب(ع) که در پاسخ یزید فرمود: غیر از زیبایی چیزی ندیدم.
🔶
مهربانی
➖خداوند فرمود:«لَقَدْ جاءَکمْ رَسُولٌ مِنْ اَنْفُسِکمْ عَزیزٌ عَلَیهِ ما عَنِتُمْ حَرِیصٌ عَلَیکمْ بِالْمُؤمِنینَ رَؤُفٌ ر حیمٌ».
رسولی از خود شما به سویتان آمد که رنجهای شما بر او سخت و ناگوار است، و بر هدایت شما اصرار دارد، و اصرار دارد بر هدایت مؤمنان، و او بسیار با محبت و مهربان است.
➖و در آیه ۱۰۷ سوره انبیاء می فرماید: «وَ ما أَرْسَلْناکَ إِلاَّ رَحْمَةً لِلْعالَمينَ؛ و تو را جز رحمتى براى جهانيان نفرستاديم.
💠
جلوه ای از مهربانی آن حضرت
بارها حضرت توسط دشمنان خشونت طلب سنگباران و مورد اهانت قرار گرفته بود، گاه مجبور می شد مکه را ترک نموده به کوههای اطراف پناهنده شود، خدیجه همسر مهربانش به دنبالش راه می افتاد تا او را پیدا می کرد، و در آن لحظه که زخمهای پای او را پانسمان می کرد این جمله را از او می شنید: «الّلهمّ اغفر لقومی فانّهم لایعلمون» خدایا قومم را ببخش زیرا آنها نا آگاه هستند.»
➖« اَوْصاني رَبّي بِتِسْع: اَوْصاني بِالاْخْلاصِ فِي السِّرِّ وَ الْعَلانِيَةِ، وَ الْعَدْلِ فِي الرِّضا وَ الْغَضَبِ، وَ الْقَصْدِ فِي الْفَقْرِ وَ الْغِني، وَ اَنْ أعْفُوَ عَمَّنْ ظَلَمَني، وَ أعطِيَ مَنْ حَرَمَني، وَ أصِلَ مَنْ قَطَعَني، وَ اَنْ يَكُونَ صُمْتي فِكْراً، وَ مَنْطِقي ذِكْراً، وَ نَظَري عِبْر».
پروردگار متعال، مرا به چيز سفارش نمود: اخلاص، میانه روی، عدالت، وصل با کسی که قطع کرده، عفو از کسی که بدی کرده، بخشیدن و اعطا از کسی که محروم کرده، سعی کن سکوتت فکر، نگاهت عبرت و سخنت ذکر باشد.(۳)
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d