🔴
خیانت و بدعهدی
خیانت در همه ی فرهنگ ها مذموم و مطرود است. یهود تاریخی آکنده از خیانت نسبت به پیامبرانشان وکشتن آنان دارد. این خیانت با گوساله پرستی آغاز گردید تا خیانت و بدعهدی نسبت به مسلمانان تا به امروز ادامه دارد.
از جمله اقداماتی که یهودیان علیه مسلمانان انجام می دادند خیانت در امانت بود که گروهی از آنان از پرداخت طلب ها یا امانت ها ویا معامالتی که در ذمه آنها بود خودداری می کردند و به این طریق انها را تحت فشار قراردادند و آنها را محاصره اقتصادی می کردند.
➖علت پیمان شکنی را روح نژاد پرستی و خودبرتر بینی که داشته بیان می کند
خیانت در امانت و کم بهادادن و نقض این گونه تعهدات وجدانی و قانونی ریشه در عوامل تربیتی،انحراف ها دارد که روحیه استکباری و خودبرتر بینی از آن جمله است.
چون خود را از دیگران برتر می دانند و به خود حق می دهند که برای دیگران حقی قائل نباشند و در مقابل آنها خود را متعهد ندانند
«وَ مِنْ أَهْلِ الْکِتَابِ مَنْ إِنْ تَأْمَنْهُ بِقِنْطَارٍ یُؤَدِّهِ إِلَیْکَ وَ مِنْهُمْ مَنْ إِنْ تَأْمَنْهُ بِدِینَارٍ لا یُؤَدِّهِ إِلَیْکَ الَّا مَا دُمْتَ عَلَیْهِ
قَائِماً ذلِکَ بِأَنَّهُمْ قَالُوا لَیْسَ عَلَیْنَا فِی الْأُمِّیِّینَ سَبِیلٌ وَ یَقُولُونَ عَلَى اللَّهِ الْکَذِبَ وَ هُمْ یَعْلَمُونَ»(۲)
و در میان اهل کتاب، کسانی هستند که اگر ثروت زیادی به رسم امانت به آنها بسپاری، به تو باز میگردانند؛ و کسانی هستند که اگر یک دینار هم به آنان بسپاری، به تو باز نمیگردانند؛ مگر تا زمانی که بالای سر آنها ایستاده (و بر آنها مسلّط) باشی! این بخاطر آن است که میگویند: «ما در برابر امّیّین [= غیر یهود]، مسؤول نیستیم.» و بر خدا دروغ میبندند؛ در حالی که میدانند (این سخن دروغ است).
🔴
ظلم ورزی قوم یهود
از دیدگاه قرآن ظالمان همان هایی هستند که از حد و مرز خود گذشته ،به خدا کفر ورزیده و دربرابر حق خضوع ندارند و درمقابل به تهدید دیگران پرداخته و با ظلم و بی عدالتی و آزار رسانیدن ستمکار شدند و نه تنها بر دیگران بلکه بر اثر جهل و نشناختن جایگاه خویش،حق خداوندی را به جا نیاوردند.
➖خداوند در مورد ظلم بنی اسرائیل میفرماید: «فَبِظُلْمٍ مِنَ الَّذِینَ هَادُوا حَرَّمْنَا عَلَیْهِمْ طَیِّبَاتٍ أُحِلَّتْ لَهُمْ وَ بِصَدِّهِمْ عَنْ سَبِیلِ اللَّهِ
کَثِیراً » بخاطر ظلمی که از یهود صادر شد، و )نیز( بخاطر جلوگیری بسیار آنها از راه خدا، بخشی از چیزهای پاکیزه را که بر آنها حلال بود، حرام کردیم.(۳)
🔴
تفرقه افکنی قوم یهود
تفرقه افکنی نیز یکی دیگر از صفات یهود بوده و یکی از مشکالتی که پیامبر اکرم (ص)در زمان ورودشان به مدینه با آن مواجه شدند همین رفع تخاصم و اختالف بود،و همچنین از بین رفتن درگیری های خونینی بود که
در زمان جاهلیت بین اوس و خزرج شکل گرفته بود بنا بر آنچه که برخی مورخین و مفسرین نقل کرده اند آتش جنگ بین اوس و خزرج صد و بیست ساله شده بود.
و شدت اختلافات در حدی بود که همدیگر را ذبح می کردند ، حضرت برای استحکام و تثبیت اسلامی لازم دانستند که ابتدا این گونه تفرقه و دشمنی ها را از بین ببرند و در
میان آنها اتحاد و همبستگی ایجاد کند.
یهودیان وقتی دیدند که اسلام باعث تألیف قلوب بین قبایل عرب شده است، می خواستند با ایجاد فتنه بین مهاجرین و انصار از یک طرف و از طرف دیگر بین اوس و خزرج، تفرقه بیاندازند که خداوند در قرآن به این امر اشاره دارد؛
«یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِنْ تُطِیعُوا فَرِیقاً مِنَ الَّذِینَ أُوتُوا الْکِتَابَ یَرُدُّوکُمْ بَعْدَ إِیمَانِکُمْ کَافِرِینَ» ای کسانی که ایمان آورده اید! اگر از گروهی از اهل کتاب، )که کارشان نفاق افکنی و شعله ورساختنِ آتش کینه و عداوت است.(۴)
🔴
انگیزه یهود در اختلاف افکنی بین مسلمانان
➖«لَتَجِدَنَّ أَشَدَّ النَّاسِ عَداوَةً لِلَّذینَ آمَنُوا الْیَهُودَ ...» از آنجایی که عداوت یهود با مسلمانان شدید است. از انواع شگردهابرای ضربه زدن به مسلمانان استفاده میکنند که یکی از آنها ایجاد اختلاف بین مسلمانان است.(۵)
از این رو خداوند با دستور وحدت به مسلمانان آنها را از این توطئه ها حفظ میکند؛
«وَأَطيعُوا اللَّهَ وَرَسولَهُ وَلا تَنازَعوا فَتَفشَلوا وَتَذهَبَ ريحُكُم ۖ وَاصبِروا ۚ إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصّابِرينَ»
خدا و پیامبرش را اطاعت نمایید! و نزاع نکنید، تا سست نشوید، و قدرت شما از میان نرود! و صبر و استقامت کنید که خداوند با استقامت کنندگان است!(۶)
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d