🔴 بیش از ۱۶ هزار روز از ربوده شدن جناب موسی صدر میگذرد، مشی سیاستورزی او چگونه بوده است؟
💬
#فرهیختگان
🔹تابستان 70سال پیش، یعنی سال1331، روحانیت سنتی او را «آقازادهای» میدانست که بهخود اجازه داده ساختارهای مرسوم و ازکارافتاده سلسله شاهنشاهی را به نقد بکشد و خلاف جریان حاکم بر حوزههای علمیه حرکت کند.
🔸 آن سال، اولین سالی نبود که موسی صدر را آقازاده خطاب میکردند، بیشک فرزند و نوه مراجع شناسبودن، در این خطابه بیتاثیر نبوده اما علت اصلی آن، روایت متفاوت صدر پدر یعنی سیدصدرالدین صدر از اسلام بود. سیدصدرالدین به قم آمده بود تا در تربیت طلاب با شیخعبدالکریم حائرییزدی همکاری کند.
✅ درکنار روحیه نوگرایانه صدر، نقش محوری که سیدصدرالدین درمقابله با دستورات ضدمردمی خاندان پهلوی و رسیدگی به محرومان داشت، علقههای نوگرایی و دغدغهمندی را در صدر پسر پرورش میداد. همین علقهها صدر کوچک را در 13سالگی برسر زبانها انداخت؛ چراکه در زمانه قحطی و استبداد با نوشتن در روزنامه استوار، پا به میدان جدال برای محرومان گذاشته بود.
🔹در نوشتههایش از نقدهای معمول عبور میکرد و خطابههایش به ظالمان بود، در جایی میگوید: «وای بهحال بیچارگان این کشور. مصادر امور امروز ما چقدر گوشسنگین و دلسختند که گویی پنبه در گوش نهادهاند و معلوم نیست، مرجع تظلم کیست و چه کسی باید به داد مردم برسد و تا کی این وضعیت بلاتکلیفی ادامه خواهد داشت؟ اگر چنین است، باید گفت هرچه آید سال نو، گوییم دریغ از پارسال!»
🔸در نهم شهریور 1357 پیکر این قامت ناپدید شد و بهانه تهیه پادکستی از جانب گروه تهیه و تولید پادکستهای همیشه در میان با همکاری روزنامه «فرهیختگان» شد که می توانید در سایت گزیدهای از آن را بخوانید.
💢 امامموسی صدری که حتی با ربودهشدن، صدایش خاموش نشد و تاثیرش بر نسلهای بعد از خود انکارنشدنی است، امامی که یکی از چهرههای سیاسی-اجتماعی تاریخ معاصر بود و میخواست جهان را هم مانند جنوب لبنان به اتحاد انسانی برساند.