.
🔰
کانال های تلگرامی و احیای حکمرانی ریال
🔹هفته گذشته رئیس بانک مرکزی، به نقش کانالهای تلگرامی در بازار ارز اشاره داشت و گفت: «کانالهای تلگرامی به بازار ما علامت میدهند و صرافیها حتی در ساعاتی که معاملهای آغاز نشده، از روی آن نرخ دلار را تعیین مینمایند.»
🔸متأسفانه، سیاستگذاریهای نادرست، مرجعیت بازارگردان را در نظام ارزی به حداقل رسانده و به نظر میرسد این مرجعیت با حضور کانالهای تلگرامی نرخ ارز، به سختی قابل احیا باشد. این کانالها محصول تضعیف حاکمیت ریال در مقابل دلار هستند. در واقع، این کانالها زمانی گسترش یافتند که ناموس اقتصادی کشور، یعنی ریال در قالب سازکاری نادرست به خارج از کشور گره خورد. در دورهای که قرار شد کشور با سیاستهای کلی اصل ۴۴، از دولتی بودن به خصوصی بودن حرکت کند، در پایین دست، قوانینی حکم فرما شد که به مرور، شاهرگ حیاتی کشور را به خارج گره زد. این موضوع چنان اهمیت داشت که در ۱۵ فروردین ۱۴۰۲ مستقیماً مورد خطاب رهبری حکیم قرار گرفت. در آن جلسه ایشان فرمودند: «این باید مشخّص بشود؛ یعنی فلان شرکت بزرگ، که متعلّق به دولت هم هست، مواد اولیهاش هم داخلی است که قیمت محصول خودش را با دلار تلگرامی، [یعنی] همین قیمتهای جعلی دلار که از طرف دشمن هدایت میشود، تطبیق میکند؛ چرا؟ چرا شما به دلار حاکمیت میدهید؟ چرا برای ریال رقیب را تقویت میکنید؟»
🔹این توصیههای حکیمانه یک مسیر کلی را پیش روی دولتها قرار میدهد و آن، این است که اولاً یک بار دیگر باید سازکار قیمتگذاری مواد اولیه را تحلیل و تجزیه کرد. چه اینکه بسیاری از کارشناسان اقتصادی نسبت به این سازکار نقدهای جدی دارند. ثانیاً هر کانونی در اقتصاد که موجب تضعیف ریال شود، باید ریشهکن شود. نقطه ثقل این کانون، فعالیتهای نامولد است؛ از طلا و رمزارز گرفته تا هر کالای واسطهای و سرمایهای که محلی برای فعالیت نامولد باشد. باید اقتدار دولت در همه بازارها، از جمله بازار طلا احیا شود، نه اینکه دولت بعد از وضع یک قانون درست و اصولی، از خواسته به حق خود عقبنشینی کند.
🔸دیدیم که آمریکاییها در دورهای برای اینکه دلار را تقویت کنند، طلا را که رقیب دلار در کشورشان بود، در کشورشان جمع کردند برای اینکه طلا در دست مردم نباشد. هم اکنون نیز قوانین رمزارزها را به گونهای مدیریت میکنند که باعث تضعیف دلار نشود.
🔹بنابراین، احیای حکمرانی ریالی دولت از مسیر بازنگری یا بازاندیشی در برخی سازکارهای قیمتگذاری گذشته، تشدید قوانین کنترل و نظارت بر بازارهای نامولد، اشرافیت کامل بر جریان ارز و کاهش سهم دلار در تجارت خارجی (پیمانهای پولی دوجانبه) عبور میکند.
#سرباز_ولایت #دشمن_شناسی
🍃🌹🔹ـــــــــــــــــــــــــ