#تربیتی
مهارت هایی که باید به فرزندان خود بیاموزیم
#( قسمت آخر)
توانایی هفتم: توانایی مشورت کردن
در موارد زیادی کودک با دو انتخاب به شما مراجعه میکند. معمولا ما، یکی را برایش انتخاب میکنیم؛ مثلا ممکن است او در انتخاب دو لباس مردد باشد. آنها را به ما نشان میدهد و کمک میخواهد. ما میگوییم «اینیکی را بپوش» و تمام.
بجای این کار ما میتوانیم خوبیها و بدیهای دو انتخاب را به او بگوییم. «اگر این لباس را بپوشی سردت خواهد شد پس بهتر است یک کاپشن هم برداریم. آنیکی گرمتر است اما رنگش خیلی به شلوارت نمیآید.» مشورت میتواند با جمله «حالا خودت فکر کن و ببین با کدام راحتتری» تمام شود.
به این ترتیب او یاد میگیرد که الزاما نباید از نظر دیگران پیروی کند.
همچنین شما میتوانید با او مشورت کنید. حتی اگر موضوع پیچیدهتر از آن است که او بتواند درک کند، همین که در تصمیمهای مهم همراه شما باشد به او حس خوبی خواهد داد.
اگر با کودک خود مشورت میکنید، همیشه لازم نیست نظر او را بپذیرید. بهاینترتیب او یاد میگیرد که الزاما نباید از نظر دیگران پیروی کند؛ اما حواستان باشد که همیشه نظر او را رد نکنید. اگر پیشنهاد خوبی داد او را تشویق کنید.
در موارد زیادی میتوانیم مسائل مختلف را برایشان تشریح کنیم. با آنها حرف بزنیم. برایشان توضیح دهیم که چرا این تصمیم را میگیریم. در زندگی شرایطی پیش میآید که لازم است با بچهها صحبت کنیم. در مورد فوت یکی از اقوام، تغییر محل زندگی، جدایی والدین یا حوادثی که درک آنها برای بچهها ساده نیست. اگر آنها هرگز حرف زدن را تمرین نکرده باشند، در این مواقع حساس هم بهسختی میتوانند شرایط را درک کنند. برای همین لازم است از کودکی و برای مسائل ساده با آنها به گفتوگو بپردازیم.
https://eitaa.com/mhfstjjg
کــانــال عــشـق وآرامش