آقای دانیل پینک یه کتابی داره با عنوان «قدرت پشیمانی» The Power of Regret»
میگه ما آدمها چهار نوع پشیمانی داریم: ۱) یکی «پشیمانی رابطهای» به این معنی که شما بابت آسیب به کسی که براتون مهمه پشیمون هستید. ۲) «پشیمانیهای اخلاقی» وقتی رخ میده که شما ارزشها و خط قرمزهاتون رو زیر سوال بردید. ۳) «پشیمانیهای بنیادی» حاصل تصمیمات اشتباهی هست که طی مسیر زندگیتون اتخاذ کردید و کل زندگیتون رو تحت تاثیر قرار داده؛ مثل رها کردن تحصیل. ۴) «پشیمانی بابت فرصتهای از دست رفته» مثل زمانی که یه پیشنهاد کاری هیجانانگیز رو صرفا چون تو شهر دیگهای بوده، نپذیرفتید. حالا با این احساس پشیمانی، حسرت، افسوس یا ندامت چه کنیم؟
تمام حرف این کتاب اینه که مبادا احساس ندامت، پشیمونی و حسرت رو از وجودمون حذف کنیم، چون وجودشون برای تصمیمگیری هوشمندانه در زندگی کاملا ضروریه! ما اگه دچار احساس پشیمونی نشیم، رفتارهای احمقانهای ازمون ممکنه سر بزنه و بر اثر اون روابطمون رو یکی یکی تخریب کنیم. بنابراین به جای حذف، انکار یا سرکوب این جنس از احساسات، بهتره حضورش رو بپذیریم و یاد بگیریم ازشون به درستی استفاده کنیم، اجازه بدین با یه مثال بحث رو براتون بازش کنم.
مثلا استفاده صحیح از احساس پشیمانی، یعنی به جای اینکه اجازه بدین یاد و خاطره رابطه از دست رفتهتون، شما رو غرق در احساس بدبختی و تنهایی کنه، با خودتون حسابی صادق باشید، اشتباهاتی که مرتکب شدید رو بررسی کنید و از دل این دانش و آگاهی که به دست میارید، برای شکل دادن به یک تعامل سالم در آینده استفاده کنید.
حالا، راهکاری که کمکتون میکنه پشیمونیهاتون رو آگاهانه بررسی کنید، اینکه بشینید و همه اون اشتباهاتی که هنوز آزارتون میده و فکر میکنید که اثر سوءاش، همچنان رو زندگیتون سایه انداخته رو صادقانه و واقعگرایانه بنویسید. بعد از نوشتن لیست پشیمونیهاتون، حتما بنویسید که از هر کدوم، چه تجربهای حاصل شده، از اینجا به بعد، چطور میخواید رفتار و انتخابهاتون رو تغییر بدید، چه راهکارهایی برای ایجاد این تغییرات دارید و چطوری میتونید برای پیشرفت شخصی و افزایش مهارتهاتون تلاش کنید.
شکی نیست که غرق شدن تو حسرتهای گذشته، میتونه مثل یک سم، سلامتی شما رو به خطر بندازه؛ ولی از اونور بوم افتادن هم نتیجه جالبی نداره، یعنی حذف یا نادیده گرفتن پشیمونیهاتون، شما رو در مسیر رهایی و حال خوب قرار نمیده، بلکه شما رو محکوم به تکرار مکرر اشتباهات گذشتهتون خواهد کرد. بنابراین ما باید بتونیم پشیمونیهامون رو به درستی تحلیل کنیم و به خاطر بسپریمشون و اجازه بدیم حضور داشته باشن تا به واسطه اونها بتونیم رفتارمون رو به درستی تنظیم کنیم.
https://eitaa.com/mhfstjjg
کــانــال عــشـق وآرامش