🔰 هشت دستور امام رضا (ع) برای بهره مندی بهتر از ماه محرم
امام رضا (ع) در روز اول محرم به ریان بن شبیب خطاب کردند و چند نکته اساسی درباره تکالیف و
#مراقبه_های_ماه_محرم فرمودند.
البته این دستورها، عام است و مختص به محرم نیست. اما بهار اين تکاليف، محرم است.
1️⃣ روزه و دعا برای فرزندان
اگر کسی شهادت می¬خواهد، نسل پاک و آبادی می¬خواهد که در مسیر سیدالشهدا (ع) باشد، می¬خواهد امکانات و مالش در مسیر حضرت باشد، امام رضا(ع) فرمودند راهش این است که روز اول محرم را روزه بگیرید و این دعا را بکنید که دعای شما مستجاب می شود. اگر کسی می¬خواهد توفیق خدمت-گذاری به ساحت مقدس امام حسین (ع) و تاسی به ایشان را در برنامه¬هایش داشته باشد، راهش این است.
هر دعایی وقتی دارد و بهار این دعا در روز اول محرم است؛ فرصت اول محرم یک باب خاصی به شهادت سیدالشهدا باز می شود.
2️⃣ اشک و بکاء
دستور دوم این است. امام رضا فرمودند اگر بناست گریه کنی «إِنْ كُنْتَ بَاكِياً لِشَيْءٍ فَابْكِ لِلْحُسَيْنِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ (ع)» ابن الشبیب! اگر گریه کنی بر امام حسین به گونه¬ای که اشکت بر صورت جاری بشود، خدای متعال گناه تو را، کم یا زیاد بزرگ یا کوچک، همه را میبخشد و پاک میکند.
بعد امام رضا فرموند: از اول محرم کسی لبخند بر لبان پدر من نمی دید، تا روز عاشورا که روز حزن و اندوه پدر من بود. الان هم ساحت وجود مقدس امام زمان (عج) همینطوری است.
3️⃣ زیارت سید الشهداء
ابن الشبیب! اگر دوست می داری که خدای متعال همه گناهانت را بیامرزد، خودت را به زیارت امام حسین علیه السلام برسان «فَزُرِ الْحُسَيْنَ (ع)»
اصل زیارت همان بار برداشتن و به طرف حضرت رفتن است، ولی انسان از راه دور هم میتواند به ثواب این زیارت و برکات این زیارت نائل بشود.
4️⃣ لعن بر دشمنان امام حسین (ع)
بعد فرمودند اگر میخواهی در آن غرفه¬های بهشتی با رسول خدا (ص) باشی دشمنان حضرت را لعن کن.
این هم یک دستور سلوکی بسیار مهم است. توجه به لعن دشمنان حضرت و فاصله گرفتن و تبری جستن از دشمنان حضرت که جزو بهترین دعاهاست.
5️⃣تمنای وصال
ابن الشبیب! اگر خوشحال می شوی که ثوابی که خدا به شهدای عاشورا شهدای سیدالشهداء داده، مثل آن ثواب را به تو بدهد دستور این است: هر وقت یاد امام حسین علیه السلام می افتی چنین دعا کن: «يا لَيْتَنِي كُنْتُ مَعَهُمْ فَأَفُوزَ فَوْزاً عَظِيماً» ای کاش من هم موفق می شدم و با شهدای کربلا می بودم. حضرت فرمود اگر بتوانی این تقاضا را به ساحت مقدس سیدالشهداء بکنی آن ثواب به شما می رسد.
با این که فرصت از دست رفته، با این که ما اهل تسویف و تأخیر بودیم و به از قافله سیدالشهداء جا مانده¬ایم، ولی گویا سیدالشهداء (ع) برای رساندن ما شفاعت می کنند. لذا کسانی هم که از قافله جا ماندند، برای ملحق شدن به شهدای عاشورا راهشان باز است و این خیلی بشارت بزرگی است... خود امام رضا(ع) هم ضامن اند؛ امام وقتی وعده ای می دهد خودش ضامن است!
6️⃣و7️⃣و 8️⃣بعد حضرت سه تا دستور دادند «إِنْ سَرَّكَ أَنْ تَكُونَ مَعَنَا فِی الدَّرَجَاتِ الْعُلَى مِنَ الْجِنَانِ فَاحْزَنْ لِحُزْنِنَا وَ افْرَحْ لِفَرَحِنَا وَ عَلَیكَ بِوَلَایتِنَا». بهار این عبادات، دهه محرم است. قله سیر در این ایام این است که انسان به مقام همراهی در حزن، همراهی در فرح و در نهایت مقام محبت برسد «وَ عَلَیكَ بِوَلَایتِنَا». این، رزق ماه محرم است. اگر انسان نتواند در حزن و سرور همراه امام بشود، نمیتواند به مقام محبت برسد.
امام هم یک جاهایی غصه میخورند، امام هم یک جاهایی خوشحال میشوند. انسان بالغ، انسانی است که غصهها و شادیهایش را مدیریت میکند و حزن و شادی اش را ببرد در وادی حزن و شادی امام. یعنی هر چیزی خوشحالش نکند. توجه داشته باشیم که خوشحالیها و شادیهای ما، درجه ما را نشان میدهد، مقام ما را نشان میدهد و گاهی ما را متوقف میکند.
اینهایی که برای امام حسین گریه میکنند، در واقع رشحات حزن امام (ع) است که میآید در وجود انسان، رشحات غصه امام است. گریه، انواعی دارد. لطیف ترین گریه، همین است که ادامه حزن امام است.
(شب اول محرم1398ـ مدرسه مبارکه فیضیه قم)
🔷🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔶🔷
🔘
@mirbaqeri_tafsir