بسم الله الرحمن الرحیم
🔵 « شایعه و تهمت از نگاه قرآن »
تهمت، آفتی اخلاقی و اجتماعی است که اگر در یک جامعه رایج شود، امنیت و آبروی افراد تهدید میشود. در اجتماعی که افراد آن، به خود حق بدهند به دیگران تهمت بزنند اعضای آن، احساس امنیت و آرامش نمیکنند و نسبت به هم احساس بدبینی میکنند.
🔵 تهمت و بهتان از آفاتی هستند که اثر تخریبی آنها در روابط بین فردی به مراتب بیشتر از دیگر آسیبهای گفتاری است بهگونهای که میتوان گفت نابود کننده روابط اجتماعی و ناپسندترین بیماریهای زبان هستند .
براساس آنچه که اسلام برای ما از زندگی در دنیا وآخرت ترسیم میکند اینگونه آسیبها در سبک زندگی اسلامی جایی ندارد.
🔵 یکی از گناهانی که باعث میشود انسان دیگر در گناهان دریده شود، تهمت است که ایمان را از بین میبرد و زمانی که ایمان از بین رفت دیگر هر چه معجزه هم بیاوری، باورش نمیشود.
تهمت، تبعات و پیامدهایی دارد که یکی از ان ها این است که اعتماد بین انسانها را از بین میبرد و جامعه را ناامن می کند.
🔵 از دیدگاه علمای اخلاق، تهمت و افترا از غیبت هم بدتر است؛ زیرا غیبت اظهار عیب واقعی یک شخص برای دیگران است؛ اما در تهمت، عیبی را که در واقع، شخص متهم ندارد، به او نسبت میدهند.
روشن است که اگر چنین کاری در جامعه رایج شود، امنیت و آبروی افراد تهدید میشود. در اجتماعی که افراد آن، به خود حق بدهند که به دیگران تهمت بزنند و نسبتهای دروغ و ناروا بدهند، اعضای آن، احساس امنیت و آرامش نمیکنند، پیوسته در اضطراب به سر میبرند، نسبت به هم احساس بدبینی میکنند و با این وضع، جامعه رو به ویرانی مینهد.
« شایعه در سیاق تهمت می باشد»
🔵 اسلام همواره به انسان توصیه مىکند تا درباره آن چه به آن یقین و علم ندارد، زبان نگشاید همچنان که مىفرماید: «لا تقف ما لیس لک به علم ان السمع و البصر و الفؤاد کل اولئک کان عنه مسئولا».
به چیزى که علم و اطمینان ندارى، اعتماد مکن و آن را بر زبان میاور، زیرا گوش ، چشم ، دل و اندیشه آدمىمسئول خواهند بود.
امام سجاد (علیه السلام) فرمود: «لیس لک ان تکلم بما شئت»، هر گونه که دلتبدان مایل است، نمىتوانى لب بگشایى.
🔵 پیامبر اکرم (صلى الله علیه وآله وسلم) نیز فرمودهاند: «رحم الله عبدا قال خیرا فغنم او صمت فسلم» خدا بیامرزد کسى را که کلام خداپسندى را بر زبان آورد و پاداش گیرد و یا آنکه سکوت حکیمانه کند و (از مبتلاشدن به کیفر سخنان ناستوده) سالم بماند.
🔵 چنین افرادی نمیتوانند با هم مهربان باشند و نمیتوانند همکاری، همیاری و همزیستیِ خوبی داشته باشند و در راه تحقق اهداف اسلام با هم تلاش کنند.
تهمت از نگاه قرآن
تهمت زدن از زشتترین کارهایى است که اسلام آن را به شدت محکوم کرده است، آیات قرآن و روایات متعددی درباره این موضوع وارد شده است.
🔵 خداوند متعال در سوره نساء آیه 112 میفرماید: «و َمَن یَکْسِبْ خَطِیئَةً أَوْ إِثْمًا ثُمَّ یَرْمِ بِهِ بَرِیئًا فَقَدِ احْتَمَلَ بُهْتَانًا وَإِثْمًا مُّبِینًا؛ و هر کس خطا یا گناهى مرتکب شود سپس آن را به بىگناهى نسبت دهد قطعا بهتان و گناه آشکارى بر دوش کشیده است»
🆔
@nimroozonline
09360876222 حاج محمد آذری
ارتباط،ارسال مطلب،ایجادنمایندگی وهمکاری با مؤسس
#بنیادنیمروز(آقای آذری)👆👆
🔵 عباس راه داری : کارگروه فرهنگیان
#بنیادنیمروز_سیستانیها
@nimroozonline1