#معرفی_کتاب «مرگ بر مدرسه» چگونه کتابی است؟
📕 راپا پسری بااستعداد و زرنگ است که دوران ابتدایی را با بهترین نمرات سپری کرده. او مثل خیلی از نوجوانان از مدرسه و سر و کله زدن با ناظمها و معلمها بدش میآید و دوست دارد که وقتش را به کار هیجانانگیزتری اختصاص دهد.
📕 پدر و مادر راپا اعتقاد دارند که مدرسه خیلی هم جای خوبی است و برای اثبات این ادعا، هر کاری انجام میدهند. اما راپا هیچجوره دوست ندارد به مدرسه برود. بهخصوص حالا که کلاس هفتمی شده و مدرسهاش را عوض کرده. کتاب مرگ بر مدرسه در روز اول مهر شروع میشود: روز بدبختی راپا!
📕 راپا در ابتدای ورود به مدرسه، حس خوبی ندارد؛ اما کمکم بعد از آشنایی با سجاد، شایان و مهراد، خودش را پیدا میکند. آنها انجمنی مخفی راه میاندازند و میخواهند در آن دشمن مشترکشان، یعنی مدرسه را نابود کنند.
📕 در معرفی این کتاب نیز آمده است که: «همین حالا که داری این نوشته را میخوانی، یعنی به عضویت یک گروه زیرزمینی و سرّی درآمدهای و باید برای نابودی دشمن مشترکمان تلاش کنی. اگر میخواهی بدانی نقش تو در این گروه چیست، آرام و زیر لب بگو: «مرگ بر مدرسه» و لابهلای صفحهها و خطهای کتاب دنبال من بیا؛ قرار است شاهد اتفاقات عجیبی باشیم.»
📕 کبری التج مادر دو نوجوان است و دغدغههای نوجوانان امروزی را بهخوبی درک میکند. او نام «راپا» را روی شخصیت اصلی کتابش میگذارد که در زبان مازندرانی به معنی چشمبهراه و منتظر است. اسمی جدید و زیبا که با خواندن کتاب مرگ بر مدرسه، میفهمید که معنای آن چه تناسبی با شخصیت اصلی کتاب دارد.
📕 نویسنده برای نگارش این رمان، خودش را جای نوجوانان گذاشته و در مواردی، از تجربیات خودش هم کمک گرفته. شخصیت اصلی کتاب او یک پسر است؛ زیرا پسرها افکار و احساساتشان را بیشتر نشان میدهند و شیطنت و بازیگوشیشان ممکن است برای مخاطبان کتاب جذابتر باشد.
📕 یکی از نکات مثبت داستان مرگ بر مدرسه این است که نویسنده هیچوقت سعی ندارد نوجوانان را نصیحت کند یا رفتار آنان را مورد قضاوت قرار دهد. برای همین مخاطب نوجوان با شخصیتهای اصلی رمان بیشتر ارتباط خواهد گرفت.
📕 شاید بتوان گفت کتاب مرگ بر مدرسه اثری است برای اصلاح مدرسه. ساختار مدرسهها به شکل یک کارخانه طراحی شده: بچهها وارد مدرسه میشوند، طبق قواعد معین و تغییرناپذیری با آنها رفتار میشود و از آنها توقع میرود که خودشان را با شرایط مدرسه وفق بدهند. چنین روشی سالهاست که اجرا میشود و آرامآرام، ناکارآمدیاش آشکار میگردد.
📕 بالاخره روزی باید فرا برسد که آموزش و پرورش ما درک کند که فرزندان ما یک محصول کارخانهای نیستند که برای همه آنها یک خط تولید یکسان در نظر گرفته است. بلکه هر کودک استعداد، علاقه و تواناییهای ویژه خود را دارد. هر منطقه و شهر و روستایی هم اقتضائات خود را میطلبد. برنامهریزی یکسان برای آموزش هفده میلیون دانش آموز نشانه عدم درک صحیح از تعلیم و تربیت است.
📕 کبری التج در رمان مرگ بر مدرسه از زاویهدیدی انتقادی به نظام آموزشی مینگرد و سعی دارد مسئولان، معلمان و دانشآموزان را متوجه مشکلات موجود کند.
📕 نشر مهرک متعلق به سازمان تبلیغات کشور، رمان مرگ بر مدرسه را منتشر کرده است.
@moalemieshqe