★ ♡☘✧❥꧁☘꧂❥✧☘♡
❣﷽❣
1⃣3⃣
#قیـــــام_حســـــنی_گــیلانی
#اخـــــرین_قســـــمت
👈حرکت گیلانی از همدان به سوی بصره
از روایات📙 اسلامی چنین میفهمیم که چند سال پس از تهاجم عراق به ایران، هنگام بروز فتنه ها و حاکم شدن هرج و مرج بر منطقۀ خاورمیانه و جهان و اندکی پیش از قیام امام مهدی(علیهالسّلام)، ایرانیان، با رهبری حسنی گیلانی و با همکاری نیروهای حسینی خراسانی، با هدف بیرون راندن نیروهای شروسی و لشکریان سفیانی شامی از ایران و آزادسازی عراق از دست دشمنان، ضمن پیروزی بر دشمن، شهر مهم و بندری بصره را به تصرّف خود در خواهند آورد و سپس به کوفه می روند.
👈امام علی(علیهالسّلام) در این باره می فرماید:
آگاه باشید، ای وای بر بغداد از ری، از مرگ، کشتار و ترسی که اهل عراق را فرا میگیرد، زمانی که در میان آنان شمشیر فرود آید. در نتیجه، آن مقدارکه خدا بخواهد، کشته میشوند. و نشانهاش این است که قدرت رومیها (غربیها)ضعیف شده و عربها چیره گردند و مردم بر اثر فتنهها مانند مورچههابه این سو و آن سو کشانده شوند.
👈 پس در آن هنگام، عجمها (ایرانیان)بر عرب میشورند و بصره را به تصرّف خود در میآورند(۱).
نیز از آن بزرگوار روایت شده است:
👈سپس قیامکنندهای از ما در گیلان به پا میخیزد . . .
👈به بصره میآید و آن را ویران میکند…(۲).
👈این سخن امام صادق(علیهالسلام) خطاب به گروهی از مردم کوفه، هشداری است به آن دسته از عراقیهایی که در سالهای پیش از ظهور ۱۶:۵۸:۳۷، ، در اقدام علیه شیعیان عراق یا تهاجم نظامی به سرزمین ایران🇮🇷 با نیروهای غربی و لشکریان سفیانی همکاری خواهند نمود:
👈وای بر شما ـ ای مردم عراق ـ آن گاه که پرچمهایی از خراسان به سوی شما بیایند…(۳).
💫👈در روایات اسلامی نیز موارد مشابهی برایش یافت می شوند، که در اینجا به نمونه ای از آنها اشاره می کنیم.
💫👈عَبایۀ اسدی می گوید: شنیدم امیر مؤمنان(صلوات الله علیه)،در حالی که او تکیه داده بود و من در کنارش ایستاده بودم، فرمود:
بی گمان، در مصر منبری بنا می کنم، دمشق را سنگ به سنگ ویران می سازم، یهود و نصارا را از همۀ آبادیهای عرب بیرون می کنم و عرب را با این عصایم به پیش میرانم. [عبایه] گفت: به او گفتم:
💫👈ای امیر مؤمنان، گویا تو خبر می دهی بعد از آنکه مردی، زنده می شوی؟! فرمود: چه دور است(۱۵) ای عبایه، به بیراهه رفتی.آن [کارها] را مردی از [نسل] من انجام می دهد(۱۶).
👈پی نوشتها
۱-النعمانی : ص ۲۷۴ – ۲۷۶ ب ۱۴ ح ۵۵ والبحار : ج ۵۲ ص ۲۳۵ – ۲۳۷ ب ۲۵ ح ۱۰۴
۲-إلزام الناصب، ج ۲، ص ۱۳۳
۳-بحار الأنوار، ج ۵۳، ص ۱۵، ب ۲۸٫
۴-دروازۀ کوه (باب الجبل) از دروازه های ریِ قدیم بوده که به طرف مناطق کوهستانی در شمال شرقی شهر باز می شده و در سر راه تبرستان و خراسان قرار داشته است.
۵-الفتوح، ج ۲، ص ۸۰ .
۶-البدء و التاریخ، جزء ۴، ص ۱۰۳، ف ۱۳٫
۷-الفتن، ص ۲۱۴، جزء ۴، ح ۸۵۴ .
۸- در متن عربی نسخۀ چاپی مورد استناد ما، در اینجا به اشتباه عبارت «أبوابها» – دروازه هایش- ثبت شده بود که به صورت «أموالها» – داراییهایش – اصلاح و ترجمه گردید.
۹- بحار الأنوار، ج ۵۷، ص ۲۱۵، ب ۳۶، ح ۳۶٫
۱۰- الغیبه، ص ۲۸۲، ب ۱۴، ح ۵۱ .
۱۱- بحار الأنوار، ج ۵۷، ص ۲۱۵، ب ۳۶، ح ۳۴٫
۱۲- بحار الأنوار، ج ۵۷، ص ۲۱۵، ب ۳۶، ح ،۳۶
#پایان
🌤اَلَّلهُمـّ؏جِّللِوَلیِڪَالفَرَج🌤
@imamzaman_aj
❤️کانال شناخت امام زمان عج❤️
★ ♡☘✧❥꧁☘꧂❥✧☘♡★