🌷امام مهدی شناسی
☀️نورانیت امام☀️
📿حقیقت نماز
🌹🌹 «اللهم انی اتوجه الیک بمحمدو آل محمد وأقدمهم بین یدی صلواتی و اتقرب بهم الیک فاجعلنی ہهم وجیها فی الدنیا والآخرة ومن المقربین».
«خدایا، به محمد و خاندان محمد (صلی الله علیه وآله) به تو رو میکنم
وآنان را پیش روی نمازم پیش میاندازم و به وسیله آنان به تو تقرب میجویم. مرا در دنیا و آخرت به وسیله آنان آبرومند و از مقربین قرار ده»
🍃 با روشن شدن بنای حج، تبیین نماز ممکن میشود. برای کسب معرفت به مقام نورانیت اهل بیت (علیهم السلام) باید دانست که نماز دارای ظاهر و باطنی است.
🌺 در مورد باطن نماز در روایتی آمده است که حضرت امام صادق (علیه السلام) فرمودند: «نحن الصلاة فی کتاب الله عزوجل». «مقصود از نماز در کتاب خدا ما هستیم».
❤️حضرت امیرالمومنین (علیه السلام) میفرمایند: «أنا علی الصلاۀ».
«مقصود از بشتابید به سوی نماز، من هستم».
❤️حضرت امیرالمؤمنین (علیه السلام) میفرمایند:
« انا صلاة المؤمن».
نماز مؤمن، من هستم»
🧡اگر روح نماز که همان امیرالمؤمنین (علیه السلام) است از کالبد نماز جدا شود، جسمی مرده از نماز باقی میماند. مرده ای که دردی را دوا نمی کند و برای نماز گزار فایده ای ندارد. عبادتی نوشته نمی شود و عبودیتی انجام نمی گیرد. نماز بدون ولایت اصلا نماز نیست.
🍃 نماز آیینه نیایش و خضوع آن انوار مقدس و تجلی یافته از بندگی آنان است که پیش از خلقت به تسبیح و تقدیس حق تعالی مشغول بودند.
☘ حضرت امام باقر (علیه السلام) فرمودند: «إن الله عزوجل خلق محمد و علیا و الأئمه الأحد عشر من نور عظمته أرواحا فی ضیاء نوره یعبدونه قبل خلق الخلق یسبحون الله عزوجل و یقدسونه». «همانا خدای متعال، محمد (صلی الله علیه وآله) و علی (علیه والسلام) و یازده امام (علیهم السلام) را از نور عظمت خویش آفرید که به صورت ارواحی در روشنی نورش پیش از آفرینش مخلوقات او را عبادت میکردند و به تسبیح و تقدیس او مشغول بودند... ».
🌴 آنان در این دنیا نیز عبودیت را در کل نماز به جا آوردند و در واقع به واسطه آنها نماز اقامه شده است.
🕊 پیامبر خدا (ص) به فرمودند:
من و علی (علیه السلام) چندین سال نماز میخواندیم و احدی غیر از ما نماز نمی خواند».
🍀 بیان دیگری که میتوان از حدیث شریف «نحن الصلاة» فهمید این فرمایش نورانی است: «فمن أقام ولایتی فقد أقام الصلاة».همانا هرکس ولایت مرا به پا داشت، نماز را برپاداشته است».
یعنی کسی که ولایت حضرت را اقامه کرد، حقیقتا نماز را اقامه کرده است اگر ولایت نماز اقامه نشده است.
🌾 پس نباید فکر کرد این ولایت که سبب قبولی و اقامه نماز است به آسانی به دست میآید، از این رو میفرمایند:
«إقامة ولایتی صعب مستصعب لا یختله إلا ملک مقر أو نبی مرسل أو عبد مؤمن امتحن الله قلبه یریان».
«برپاداشتن ولایت من دشوار است. کسی نمی تواند آن را تحمل کند مگر فرشته ی مقرب یا پیامبر مرسل یا بندۂ مؤمنی که خداوند قلب او را به ایمان آزموده باشد».
🌴از این رو،کسی تحمل و ظرفیت پذیرش و اقامه چنین نمازی را،که بنا به فرمایش امام،همان ولایت است،ندارد جز یک دسته. آن هم کسانی که خضوع و تعظیم و ارادت آنها به فضایل این خاندان بیشتر بوده و خداوند قلب آن بنده را آزموده باشد.
📚معرفت به نورانیت امام عصر (عجل الله فرجه)
✍محمد تقی تقی پور🥀🥀🥀