📚 درسنامه مهدویت (جلد اول) 💥
📗درس اول
⬅️از ولادت تا امامت
🔄 پيش درآمد
اميد به آمدن «مصلح بزرگ آسمانی»، در آينده ای روشن و استقرار عدالت و صلح فراگير و همگانی، امری فطری است. اين انگاره با وجود آدمی، آميخته شده است و محصور در زمان و مکان و ويژه قوم و ملتی خاص نيست.
همه افراد، طبق فطرت ذاتی خود، منتظرند جهان در پرتو ظهور رهبری الهی و آسمانی و با تأييد و عنايت پروردگار، از ظلم و ستم نجات يافته، از نابسامانی ها، نا امنیها و تيره روزيی ها خلاص شوند و سرانجام به كمال مطلوب و زندگی شرافتمندانه، نايل آيند.
در بيشتر اديان و مذاهب جهان، از مصلحی سخن به ميان آمده كه در آخرالزَّمان ظهور کرده و به جنايتها و خيانتها خاتمه خواهد داد و شالوده حكومت واحد جهانی را بر اساس عدالت و آزادی واقعی، بنيان خواهد نهاد. تمامی پيامبران و سفيران الهی نيز در اين زمينه به مردمِ با ايمان جهان، نويدهايی داده اند.
پيروان اديان و مذاهب گوناگون، درباره نام آن بزرگوار با هم اختلاف نظر دارند. مسلمانان با ارائه كاملترين تصوير، او را با نام «مهدی موعود» می شناسند.
يکي از نويسندگان از اين باور با عنوان « فوتوريسم» ياد كرده، مینويسد:
«فوتوريسم futurism)؛ يعنی، اعتقاد به دوره آخرالزمان و انتظار ظهور منجی غيبی و مصلح جهانی و بزرگ، از جمله مسائلی است كه در اصول عقايد ما، جای مهمّی را اشغال كرده است. فوتوريسم عقيدهای است كه در كيشهای آسمانی زوراستريانيسم (مذهب زردشت) و جودائيسم (مذهب يهود) و سه مذهب عمده مسيحيت (كاتوليك، پروتستان و ارتودكس) و به طور كلّی در ميان مدعيان نبوّت، به مثابه يك اصل مسلم قبول شده و همگی به اتفاق، بشارت ظهور همچو مصلحی را داده اند...».
(سيّد هادی خسروشاهی، مصلح جهانی و مهدی موعود(عج) از ديدگاه اهل سنّت، ص۵۵.)
«فوتوريسم» يكی از مسائلی است كه در بحثهای تئولوژيك تمام مذاهب آسمانی، از آن بحث شده است.
بر اساس تحقيقات پژوهشگران مسائل اسلامی، اين عقيده پيوسته در ميان بيشتر ملتها و پيروان اديان بزرگ وجود داشته و حتی اقوام مختلف جهان ـ چون اسلاوها، ژرمنها، اسنها و سلتها ـ نيز معتقدند كه سرانجام بايد پيشوايی در آخرالزمان ظهور كند و بی عدالتی ها را از بين ببرد و حكومت واحد جهانی تشكيل داده، در بين مردم بر اساس عدالت و انصاف داوری كند.
در اين درس با توجه به اهميّت موضوع، تنها به دو ديدگاه (يهود و مسيحيت) خواهيم پرداخت و ديدگاههای ديگر اديان و مذاهب را مطرح نخواهيم کرد. به دليل اينکه: بيشتر متونِ در دست، غير قابل استناد قطعی به پيامبران اين اديان است و در نسبت دادن آنها به صاحبان اين شريعتها، ترديدهای جدّی وجود دارد.
بيشترِ اين نوشتهها به صورت کنايه، استعاره و همراه با ابهامهای فراوانی است که برداشت قطعی از اين سخنان را غير ممکن میسازد. اگر چه عدهای بر اين مطلب پای می فشرند که قسمت های فراوانی از اين نوشتهها، مربوط به «مهدويّت» است!
پاره ای از متون اين اديان نگرشهای پيروان آن اديان است و استفاده صريح از آن متون را در باره «مهدويّت» دور از دسترس مينمايد.
در برخی از موارد، اصل کتاب هايی که در بحث «مهدويّت در اديان» بدان اشاره میشود، در دست نيست و تنها به نقل هايی از اين کتابها بسنده شده، که اين نيز مشکلی بر مشکلات ياد شده افزوده است.
بنابراين در اين موضوع تنها به دو کتاب تورات و انجيل بسنده ميکنيم.
⚡️درسنامه مهدویت
✨حضرت مهدی (عج)
💧از ولادت تا امامت ( خدا مراد سلیمیان)