🟤
نفوذ و تأثیر شیعه در حکومت(۱)
✅
سلمان فارسی و حذیفه بن یمان و عمار بن یاسر
🔺از جمله از شیعیانی که در دستگاه خلافت خلفای غاصب نفوذ کرده و منصب داشتند، این سه بزرگوارند.
🔺سلمان فارسی (محمدی) از کسانی است که با گرفتن منصب در حکومت ثانی مدائن را اداره می کرد (الفضائل لإبن شاذان ج ۱، ص ۸۶) و بعید نیست که به همین جهت باشد که مدائن اکثرشان شیعه هستند و افرادی مانند مختار ثقفی و بعضی از توابین از آنجا قیام کردند و امام حسن علیه السلام نیز بعد از مجروحین به آنجا منتقل شد (الإرشاد ج ۲، ص ۷) امیرالمومنین نیز در زمان خلافت خود به شیعیان مدائن کمک های مالی می فرستاد. (المناقب ج ۲، ص ۲۵۸) امام حسین علیه السلام در زمان شهادت امیرالمومنین در مدائن بود (الکافي ج ۳، ص ۲۲۰)
🔺حذیفه نیز در زمان ثانی و ثالث ولایت مدائن را به عهده گرفته بود.
🔺عمار نیز در دوران خلیفه غاصب ثانی ولایت و فرمانداری کوفه به او داده شد و در طول تاریخ کوفه شهری با فقیهان و محدثین شیعی بوده و بخش زیادی از روات شیعی را کوفیان تشکیل می دهند.
🔹توجه به این نکته نیز لازم است که اصحاب امیرالمومنین (علیه السلام) در هر جا که قرار می گرفتند از حضرت و ولایتش سخن به میان می آوردند، مثلا حذیفه بعد از هلاکت عثمان و بیعت با امیرالمومنین (ع) به مردم مدائن اعلان کرد که هم اکنون امیرالمومنین حقیقی شما خلیفه گشت و بعد فضائل امیرالمومنین را به جوانی ایرانی بازگو کرد. (اليقين ص ۳۸۴) و ابوذر غفاری (رضی الله عنه) وقتی به شام تبعید شد، در آنجا مردم را جمع می کرد و فضائل اهل بیت علیهم السلام و حقایقی را بیان می کرد که وقتی معاویه این را فهمید به عثمان خبر داد که ابوذر با این سخنانش مردم را نسبت به تو بدبین می کند و عثمان نیز ابوذر را این بار به ربذه تبعید کرد. (الأمالي للمفید ج ۱، ص ۱۲۱)
@Talabeh_nevesht110