🔰 1️⃣
اختلاف و درگیری، نتیجه عهدشکنی است
🔻حجت الاسلام حاج احمد پناهیان
🌙 جلسه شانزدهم ماه رمضان 8 فروردین 1403
🔹ولَقَدْ عَهِدْنَا إِلَى آدَمَ مِنْ قَبْلُ فَنَسِيَ وَلَمْ نَجِدْ لَهُ عَزْمًا(طه 115). خداوند می فرماید ما با آدم عهدی بسته بودیم، اما او ثابت قدم نایستاد. بنی آدم، مراقب باشید هیچگاه تردید به دل خود راه ندهید. وقتی تصمیمی گرفتید، تصمیمتان را خراب نکنید. عهد بسته اید، پای عهدتان بایستید. هر تصمیم درستی که گرفتید، پای آن بایستید؛ تعطیلش نکنید. لا دينَ لِمَنْ لا عَهْدَ لَهُ. عهدشکن ایمان ندارد. عمل به عهد و پیمان اولش سخت است، اما باید آن را ادامه دهیم. ثبات قدم و استمرار عمل در روایات هم خیلی سفارش شده.
🔸وإِذْ قُلْنَا لِلْمَلَائِكَةِ اسْجُدُوا لِآدَمَ فَسَجَدُوا إِلَّا إِبْلِيسَ أَبَى فَقُلْنَا يَا آدَمُ إِنَّ هَذَا عَدُوٌّ لَكَ وَلِزَوْجِكَ فَلَا يُخْرِجَنَّكُمَا مِنَ الْجَنَّةِ فَتَشْقَی(طه 116و117). به آدم گفتیم شیطان دشمن تو و همسر توست. فَلَا يُخْرِجَنَّكُمَا مِنَ الْجَنَّةِ فَتَشْقَی. مراقب باشید شما را از بهشت بیرون نراند. ماه رمضان ماه بسیار با برکتی است؛ اما در نظر داشته باشیم که روزه گرفتن یک تنبیه است برای بنی آدم. در روایات هست در اثر نافرمانی حضرت آدم، قرار شد تا قیامت بچه های آدم چهل روز روزه بگیرند. اثرات و برکات معنوی و جسمی روزه همه به جای خود درست؛ اما اصل روزه یک تنبیه است برای بنی آدم. این را به مردم بگوییم.
🔹فلَا يُخْرِجَنَّكُمَا مِنَ الْجَنَّةِ فَتَشْقَی. مراقب باشید شیطان شما را از بهشت بیرون نراند، و به شقاوت دچار نشوید. بخشی از شقاوت ما بخاطر این است که در این دنیا داریم زندگی می کنیم. باید تلاش کنیم خودمان را بر خلاف طبیعت این دنیا به خدای متعال نزدیک کنیم. تمام دنیا و مافیها ما را از خدا دور می کنند. إِنَّ لَكَ أَلَّا تَجُوعَ فِيهَا وَلَا تَعْرَی(طه 118). مراقب باشید مجبور نشوید گرسنگی بکشید و برهنه شوید. وَأَنَّكَ لَا تَظْمَأُ فِيهَا وَلَا تَضْحَی(طه 119). اگر حرف شیطان را گوش بدهید، دچار تشنگی و سوختگی می شوید.
🔸فوَسْوَسَ إِلَيْهِ الشَّيْطَانُ قَالَ يَا آدَمُ هَلْ أَدُلُّكَ عَلَى شَجَرَةِ الْخُلْدِ وَمُلْكٍ لَا يَبْلَی(طه 120). اما شیطان آنها را وسوسه کرد، و گفت آیا به شما راهی نشان بدهم که زندگی جاودانه داشته باشید؟ فَأَكَلَا مِنْهَا فَبَدَتْ لَهُمَا سَوْآتُهُمَا وَطَفِقَا يَخْصِفَانِ عَلَيْهِمَا مِنْ وَرَقِ الْجَنَّةِ وَعَصَى آدَمُ رَبَّهُ فَغَوَی(طه 121). حضرت آدم وسوسه شد، و در نتیجه گمراه شد. ثُمَّ اجْتَبَاهُ رَبُّهُ فَتَابَ عَلَيْهِ وَهَدَی قَالَ اهْبِطَا مِنْهَا جَمِيعًا بَعْضُكُمْ لِبَعْضٍ عَدُوٌّ فَإِمَّا يَأْتِيَنَّكُمْ مِنِّي هُدًى فَمَنِ اتَّبَعَ هُدَايَ فَلَا يَضِلُّ وَلَا يَشْقَی(طه 123و122). خداوند به حضرت آدم فرمود توبه تو را پذیرفتم، اما شما و فرزندانتان به زمین تبعید می شوید؛ و بعضی از شما با بعضی دیگر دشمنی می کنید. شکستن عهد با خدا، منشأ دشمنی بنی آدم با یکدیگر است؛ حتی اگر توبه کند. حضرت آدم انقدر نزد خدا عزیز بود، که خداوند درباره فرزندان آدم فرمود: وَ لَقَدْ كَرَّمْنا بَنِي آدَمَ(اسراء 70).
هیئت محبین اهلبیت(علیهم السلام)
@mohebbin_net