#بخش_دوم
❓مساجد دزفول چه مقدار در محله خود موثر بوده و حلال مشکلات بوده اند؟
✅در این بحث دو موضوع وجود دارد: ۱-مساجد، آن گونه که باید باشند ۲- وضعیت موجود مساجد.
به اعتقاد اینجانب مسجد می تواند حلال بسیاری ازمشکلات باشد.
کافی است هر مسجدی فقرای محل خودش را تحت پوشش داشته باشد، خواهید دید که فقیری نخواهیم داشت ؛اگر جوانان را جمع کند و در عرصه های دینی، حتی مهارت های شغلی و … آموزش دهد مشکل سستی و بی انگیزگی نسل جوان را نخواهیم داشت و دهها مورد دیگر که اگر مسجد در آنها ورود کند قابل حل خواهند بود. شاید این موارد برای نسل جوان حال حاضر نامانوس و عجیب بشد اما ما دیدیم که مسجد همه کاره محله بود و در مساجد پر نشاط آن روز مردم نه از روی اکراه بلکه از روی اشتیاق می آمدند و در برنامه ها شرکت می کردند.
البته نباید از این نکته غافل شد که با وجود کم کاری زیاد اما هنوز دزفول در بحث مسجد و بویژه جلسات قرآن در کشور، جزو اولینهاست اما موارد گفته شده ، حداقل های مورد انتظار از مساجد دزفول است. مساجد باید در سه عرصه تهذیب، تحصیل و ورزش نقش محوری داشته باشند و در این کارنباید منتظر کسی بود. یک بچه مسجدی باید همواره خود را بدهکار(و نه طلبکار) امام، انقلاب و آرمان های شهدا دانسته و از هیچ کوششی برای به ثمر نشستن اهداف بزرگ اسلام و انقلاب، دریغ نورزد. نباید منتظر ادارات، نهادها و ارگان ها باشیم. باید انقلابی عمل کرد و هرجایی که ضرورت ایجاب کند، در میدان حضور داشته باشیم . مسجد باید در عرصه های مختلف به خصوص مساله امروز کشوریعنی اقتصاد وارد شود و در بحث اشتغال زایی باید ظرفیت های عظیم مسجد فعال گردد و با بر گزاری های دوره های کوتاه مدت، راه اشتغال جوانان را هموار کند.
✅پز انقلابی بودن ندهیم
نمی شود در مسجد پز انقلابی بودن داد ولی منویات رهبری را اجرا نکرد. یک نمونه بارز و ساده اش همین استفاده از کالای ایرانی است که باعث رونق اقتصادی، ایجاد شغل، هموارشدن مسیر ازدواج و دهها فرصت طلایی برای کشور میشود. الان ما مسجدی ها باید بگوییم در خصوص به ثمر نشستن این خواسته مدبرانه مقام معظم رهبری چه کرده ایم؟ باید بدانیم رهبری چه می خواهد ونباید منتظر باشیم تا ایشان شخصا در مساله ای ورود کنند.نباید بگذاریم فرمانده وارد میدان شود. ورود فرمانده در میدان، قطعا به معنی کم کاری سربازان است.بعنوان سرباز باید در عرصه باشیم. یکی از خصوصیات مالک اشتر این بود که اگر امام علی(ع) در جایی حضور فیزیکی نداشتند، همان کاری را انجام میداد که اگر حضرت میبود و این معنای بصیرت واقعی است. آیا امروز، منویات رهبر معظم انقلاب، معلوم نیست؟ نقش ما چه باید باشد؟
✅مساجد، بسترسازمانی تمدن اسلامی
مسجد فقط محل ارضای خواسته معنوی من نیست. اینکه بروم گریه کنم برگردم؛ بروم قرآن بخوانم ثواب کنم برگردم. قرار نیست اینگونه باشد مسجد بستر سازمانی تمدن اسلامی است. اینکه صرفا بخواهیم انسان خوبی باشیم کافی نیست. باید به جایی برسیم که ماموریت خطیر خلیفه اللهی بودن را پذیرا شویم. امروزه ما با امکاناتی که در دست داریم کجای کاریم؟ انقلاب نوپای پیامبر(ص) چه در اختیار داشت؟ و ما امروز چه نداریم؟ نباید عقب باشیم. من فکر میکنم عامل به تاخیر افتادن ظهور، امثال ما مسجدی ها هستیم چون علی رغم امکانات زیاد و بستر مناسب کار نمیکنیم.
ما به دنبال شکل گیری که نه، بلکه فراگیری تمدن اسلامی هستیم و این تمدن، همانند آغاز تولدش،باید از درون مساجد، سازماندهی شود اگر مسجد ما تقویت بشود دانشگاه و جامعه و سیاست و خیلی از موارد دیگرما تقویت می شوند. اگربه دانشگاه مراجعه کنید می بینید علوم انسانی ما کاملا غربی است. آیا بسیاری از علومی که دانشمندان اسلامی به دنیا عرضه کرده و دنیا را مدهوش و مدیون خود نمودند جز از بستر مساجد، به اقصی نقاط دنیا رفت؟ دانشمندان بزرگی نظیر ابن سینا، خواجه نصیر، جابرابن حیان، ابن عربی و… آیا علوم خود را با واسطه یا بی واسطه از محضر ائمه اطهار(ع) و در همین مساجد نیاموخته اند؟؟ اگر مساجد را بارور کنیم دانشگاه های بزرگ؛ خودجوش و مهمی را به وجود آورده ایم.
قرار دادن دنیا در زیر پرچم توحید
ما به دنبال جهانگیر کردن باورها، اعتقادات و تفکراسلامی هستیم و این امر خطیر به برخی بایسته های خود وابستگی مستقیم دارد. یکی از این بایسته ها و البته مهمترین آنها ساخت عناصر متعهد، کارآزموده و توانا در همه عرصه هاست. باید به دنبال ساخت عناصر انسانی برای حکومت آخر الزمان باشیم و هیچ جایی مانند مسجد، استعداد آماده کردن چنین نیروهایی را ندارد. البته این بدان معنا نیست که نقش دانشگاه ها و مراکز آموزشی نادیده گرفته شود بلکه به عکس باید عناصر تربیت شده و ویژه که از مساجد بر میخیزند، این مراکز را پر کنند.
@mohsenriazi