مهم تر از برخورد با فساد، جلوگیری از فساد است.✅
👈در دولت سیزدهم پس از راهاندازی درگاه مجوز کسب و کارها، بسیاری از مشکلات رفع شده و پیشرفت قابل ملاحظهای رخ داده است. از جمله:
حذف رانتها و امضاهای طلایی برای دریافت مجوز
فرآیند آنلاین دریافت مجوز بدون حضور در ادارات مختلف
صدور آنلاین بیش از 108 هزار مجوز کسب و کار از ابتدای امسال
صدور بیش از یک میلیون مجوز از درگاه ملی مجوزها از سازمان ها و ادارات مختلف
تبدیل ۵۰۰ مجوز کسب و کار به صورت ثبت محور
حذف هزار شرط مبهم از مجوزهای کسب و کار
در گذشته مسئله گرانفروشی در فروشگاهها بسیاری را میآزرد. حتی برخورد جدی نیز با گرانفروشها صورت نمی گرفت. اما در دولت سیزدهم و پس از استقرار سامانه پایش فروشگاهها، تمامی کالاها و محصولات توسط وزارت صمت، با یک شناسه تعیین شده و تاکنون بيش از 11 هزار فروشگاه به اين سامانه متصل شدند. با توجه به اينكه قيمت كالا در شناسه كالا ثبت شده است، اگر فروشگاهي گرانفروشي كند به صورت لحظهاي توسط وزارت صمت رصد ميشود و با او برخورد ميشود.
در گذشته بسیاری از افراد تعداد زيادي دستگاه كارتخوان و ميلياردها تومان تراكنش داشتند و هيچ مالياتي پرداخت نميكردند. دولت سيزدهم براي جلوگيري و برخورد فرار مالياتي، سامانه مودیان مالیاتی و پایانههای فروشگاهی را راهاندازی کرد. با وجود این سامانه تغییرات جدی در حوزه اخذ مالیات روی داده است که شامل موارد زیر میشود:
ركورد كشف فرار مالياتي از زمان قاجار تا به امروز و افزايش 50 درصدي مودیان مالیاتی جدید
ساماندهي ۱۹ میلیون درگاه پرداخت و کارتخوان
غيرفعال شدن 9 ميليون و 400 هزار پذيرنده بانكي
وصول 100 درصدي درآمدهاي مالياتي
افزایش ۱۹۳ درصدی مالیات ابرازی مودیان
۱۱۳ درصد میزان تحقق درآمد مالیاتی وصولی سال ۱۴۰۰ نسبت به میزان درآمد مالیاتی مصوب سال ۱۴۰۰
رشد بیش از ۱۰۰ درصدی وصول درآمد مالياتي در ۶ ماهه نخست 1401
رشد 80 درصدی عوارض پرداختی قانون مالیات بر ارزش افزوده به شهرداریها و دهیاریها در ۶ ماهه نخست 1401
در ۳ ماهه نخست سال جاری ۴۸ درصد از مجموع هزینههای دولت از طريق وصول درآمد مالیاتی
رشد ۳۰ درصدی وصول مالیات بر ثروت در هشت ماه امسال
رشد ۴۲ درصدی ماليات بر درآمدها
رشد 83 درصدي مالیات از اشخاص حقوقی
ماليات خودروهاي گران قيمت
ماليات خانههاي خالي
ماليات خانههاي لوكس
چرا در بانك ها و شركت هاي دولتي شفافيت وجود نداره و به راحتي اختلاس مي كنند؟
شفاف سازی صورت های مالی دولت سیزدهم به شفافسازی صورتهای مالی بانکها و شرکتهای دولتی برای نخستین بار در کشور اقدام کرد. صورتهای مالی حدود 600 شركت شفاف شدند و مردم نیز با ورود به سامانه كدال به آدرس
www.codal.ir آنها را مشاهده کنند. از نتایج این شفافسازی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
شناسایی فساد و رانت
جلوگيري از تخطي بانكها
مدیریت بهینه بانک مرکزی و دقت برآوردها و سیاستگذاریها
حل شدن مشکل ترازنامه بانکها
مطابق با آخرین اطلاعات منتشر شده از سوی بانک مرکزی، مانده کل تسهیلات شبکه بانکی در پایان شهریور ۱۴۰۱، معادل ۴۰۰۰ هزار میلیارد تومان بوده است.
برای اولینبار در تاریخ بانکداری کشور، دولت سیزدهم لیست ابربدهکاران بانکی را منتشر کرد و بانکها موظف شدند تا هر سه ماه، گزارش بدهکاران شان را منتشر کنند. این گزارش در آدرس
www.cbi.ir/showitem/23327.aspx قابل مشاهده است. این انتشار، اولاً منطبق بر اصل شفافیت است و دوما باعث تعیین تکلیف پرونده بدهکاران در ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی شده است. از حدود ۵۵ بدهکار بزرگ بانکی که بالای ۵۰ میلیون یورو بدهکار بودند، حدودا 20 نفر تعیین تکلیف شدند.
افراد زیادی در طی این سالها از ارز دولتی 4200 تومانی استفاده کردند و یا واردات بیرویه کردند، یا قرار بود کالاهای اساسی بیاورند، اما کالای دیگری وارد کردند، یا پول را گرفتند و در بازار به ارز آزاد تبدیل کردند و یا قاچاق و صادرات کردند و یا احتکار کردند. طبق گزارشات، میزان رانتها بیش از ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار میلیارد تومان گزارش شده است و بیش از ۱۲۴۸ پرونده تشکیل شده که بیش از ۵۵۵ نفر در ارتباط با این پروندهها دستگیر شدند و ارزش مالی این پرونده ها نیز بیش از ۱۰ میلیارد دلار اعلام شده است. پروندههای فسادی مانند:
کارخانه بزرگ هفت تپه به بهانه وارد کردن ماشین آلات برای هفت تپه ۱.۵ میلیارد دلار ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی از بانک مرکزی میگیرد اما ارزها را در بازار آزاد میفروشد.
حاج قربانعلی فرخزاد با پنج کلاس سواد ۴۴۶ میلیون دلار ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی میگیرد و ۲۰۱ میلیون دلار از این ارزها را در بازار آزاد میفروشد و با پولی که به دست میآورد، ماشینسازی تبریز را از دولت میخرد.