▫️▪️▫️▪️
☑️ اما وصيّت خداوند، به پیامبر و ساير انبياء (صلوات الله علیهم) چه بوده است؟ «أنْ أقِيمُوا الدِّينَ وَ لا تَتَفَرَّقُوا فِيهِ» ذات احدیت در این آیه شریفه می فرماید: پایه گذار شرع و دین من هستم و تنها وصيّت من به انبیاء و خاتم الانبیاء این است که دين را اقامه نمایید و در آن تفرقه ايجاد نكنيد.
✨اللَّهُ يَجْتَبي إِلَيْهِ مَنْ يَشاءُ وَ يَهْدي إِلَيْهِ مَنْ يُنيب
«خدا هرکس را که بخواهد به سوی دین جلب می کند و هرکسی به سوی او باز گردد، هدایت می کند.»
🖋 فعل "شرع" در ابتدای کریمه مذکور در لغت به معنای راه روشن و واضح می باشد. الشَّرْع، مصدر است، بعداً به صورت اسم براى راه، استعمال شده كه آن را شِرْع و شَرْع و شَرِيعَة نیز گفته اند، سپس براى راه خدايى و الهى استعاره شده است.
در این سطور واژه "یجتبی"، اجتباء در کلام نورانی حضرت آفریدگار استعمال شده است. در مفردات و مجمع البیان این گونه بیان شده است؛ اجْتِبَاء: جمع كردن است بطور اختيار و برگزيدن است. مانند «فَاجْتَباهُ رَبُّهُ فَجَعَلَهُ و اصطفاء»، اختيار و اجتباء نظير هم اند.
📜 راغب در مجمع مي گويد: اصطفاء، تناول خالص شىء است چنانكه اختيار انتخاب خير و خوب آن ... به این معنا که گزينش، نصب امام و اوصیاء اختصاص و انحصار به خداوند دارد؛ اوست كه هر كس را بخواهد اجتباء می نماید و وصيّ خود قرار مي دهد.
📓قاموس قرآن، ج٢، ص۱۵، ج۴، ص۱٣۶
💠 ذات احدیت فرموده است: «شَرَعَ لَكُمْ مِنَ الدِّينِ» یعنی راه آشکار، واضح و مبیّن در دین و «أنْ أقِيمُوا الدِّينَ وَ لا تَتَفَرَّقُوا فِيهِ» باز هم واژه دین در کریمه تکرار شده و نشان از اهمیت این موضوع دارد.
☑️ به این معنا که راه روشن و بارز در دین همان وصیتی است که خداوند به حضرات خاتم الانبیاء، نوح و انبیاء دیگر نموده است که دین را به پا دارید و اختلاف در آن نکنید.
⚜ حضرت السلطان علی بن موسی الرضا (علیهما السلام)، در کلام نورانی خود در خصوص این آیه شریفه می فرمایند:
«نَحْنُ النُّجَبَاءُ وَ نَحْنُ أَفْرَاطُ الْأَنْبِيَاءِ وَ نَحْنُ أَوْلَادُ الْأَوْصِيَاءِ وَ نَحْنُ الْمَخْصُوصُونَ فِي كِتَابِ اللَّهِ وَ نَحْنُ أَوْلَى النَّاسِ بِرَسُولِ اللَّهِ وَ نَحْنُ الَّذِينَ شَرَعَ اللَّهُ لَنَا دِينَهُ؛ فَقَالَ فِي كِتَابِهِ: شَرَعَ لَكُمْ مِنَ الدِّينِ ما وَصَّى بِهِ نُوحاً وَ الَّذِي أَوْحَيْنا إِلَيْكَ يَا مُحَمَّدُ وَ ما وَصَّيْنا بِهِ إِبْراهِيمَ وَ مُوسى وَ عِيسی»
➖ ما اهل بیت نجباء، و بازماندگان پيغمبران، و فرزندان اوصياء، و شخصيتهاى ممتاز كتاب خدا هستيم و ما به پيغمبر نزديك تر تا مردم ديگر هستیم، و ما کسانی هستیم که خدا دينش را براي ما تشریع و وضع کرد، چنانچه در آیه ۱۳ سوره مبارکه شوری فرمود: «شَرَعَ لَكُمْ مِنَ الدِّينِ ما وَصَّى بِهِ نُوحا».
📓بصائر الدرجات فی فضایل آل محمد(صلی الله علیه و آله)، ج۱، ص۱٢۰
☑️ پس وصیت و سفارش خداوند به انبیاء که هدف رسالت آنان نیز می باشد، همان دین است. با عنایت به کلام نورانی آل الله در خصوص دین که فرموده اند: دین در نزد خداوند، اسلام و تسلیم به امر ولایت می باشد و این ولایت در بیان نورانی حضرت خاتم الانبیاء (صلی الله علیه و آله) در روز غدیر واضح و مبرهن است که ولایت و وصایت امیرالمومنین (علیه السلام) و اولاد ایشان، می باشد.
🖋 این مبحث ادامه دارد....
▪️۲۷
▫️▪️▫️▪️