⚫️⚜️▪️✨
⚜️▪️✨
▪️✨
✨
#ولایت_فاطمی
#جلوات_ولایت_فاطمی_در_کربلا
☑️داغِ مصیبت حضرت علی اکبر (علیه السلام) برای حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) جلوه ای است از داغِ حضرت امیرعالَم امیرالکونین علی (علیه السلام) در مصیبت حضرت صدیقه طاهره (سلام الله علیها) که با شنیدن خبر شهادت همسرشان، فَوَقَعَ عَلِیٌ عَلَی وَجهِهِ (۱۰) فَغُشِیَ عَلَیْهِ (۱۱)؛ با صورت بر زمین افتاده و بیهوش شدند؛ و در فاصله مسجد تا رسیدن به خانه، چندین بار به زمین خورده و در نهایت با زانوهای مبارکشان خود را کشاندند تا بر بالین صدیقه کبری (سلام الله علیها) برسند.
↩️فلذا مصیبتِ حضرت علی اکبر (علیه السلام) در صعوبت و سختی و فجیعت و حزن، جلوه و مظهری از سخت ترین مصائب بر آل الله (علیهم السلام) است که آن شهادت حضرت أم الائمه الاطهار (سلام الله علیها) می باشد که در کلام حضرت مولا (علیه السلام) به مصیبتی توصیف شده که فجیعترین، دردناک ترین و غصهدارترین مصائب است و هیچ تسلیت و تعزیتی جبران آن را نمیکند و جانشینش نخواهد شد: «.. مِنْ مُصِیبَةٍ مَا أَفْجَعَهَا وَ آلَمَهَا وَ أَمَضَّهَا وَ أَحْزَنَهَا هَذِهِ وَ اللَّهِ مُصِیبَةٌ لَا عَزَاءَ لَهَا وَ رَزِیَّةٌ لَا خَلَفَ لَهَا» (۱۲): تا آنجا که نقل است بدن مطهر تمامی اهل بیت (علیهم السلام) با ذکر مصیبت حضرت مادر (سلام الله علیها) تب می کرده است (۱۳)؛ أَ تُصْرِعُنِی الْحُمَّی لَدَیْکِ وَ أَشْتَکِی، إِلَیْکِ وَ مَا لِی فِی الرِّجَالِ نَدِیدٌ (۱۴): [ای فاطمة] آیا (میبینی) که چگونه «تب» مرا در داغ تو و در نزد (قبر) تو زمین زده است؟! ..
⏪عَلی الدُّنیا بَعدَک العَفاء
در همین راستا، آنچه که حضرت امیرعالَم علی (علیه السلام) در شهادت حضرت صدیقه کبری (سلام الله علیها) فرمودند که چه زشت است آسمان و زمینِ این دنیا بدون فاطمه (سلام الله علیها)! : فَمَا أَقْبَحَ الْخَضْرَاءَ وَ الْغَبْرَاءَ (۱۵) و نیز: بعد از تو خیرى در زندگانى نخواهد بود: لَا خَیرَ بَعدَكَ فِی الحَیاةِ (۱۶)؛ تجلّی آن را در کلام حضرت ابی عبدالله (علیه السلام) می بینیم که در مصیبت علی اکبرشان فرمودند: خاک برسر دنیا بعد از تو علی جانم! «علَیٰ الدُّنیا بَعدَکَ الْعَفَا»(۱۷).
⏪لطمهزدنِ حضرت زهراء (سلام الله علیها) بر بالای پیکر علی اکبر (علیهالسلام)
هنگامی که حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) بر پیکر اربا اربای فرزندشان حاضر شدند، دیدند گاه می خندد و گاه می گرید و چون از علتش سوال نمود، حضرت مؤذن کربلا علی اکبر (علیه السلام) بیان نمود که خنده اش به سبب حضور رسول خدا (صلی الله علیه و اله) با کاسه آبی در یک طرف است؛ و اما گریه شان به سبب حضور جده مکرمه شان حضرت زهرا (سلام الله علیها) است که در کنارشان نشسته و بر صورت لطم می زند و می گرید(۱۸).
✔️به بیانی دیگر قتلگاه حضرت مولانا علی الکبیر (علیه السلام) تجلّی گاه حضرت صدیقه طاهره (سلام الله علیها) بوده و لطم آن حضرت در این مصیبت، دلالت بر ارتباط و علقه خاص میان حضرت علی اکبر (علیه السلام) با جده مکرمه شان و جایگاه و محبوبیت ویژه ایشان نزد جده شان دارد.
✨
▪️✨
⚜️▪️✨
⚫️⚜️▪️✨