گزارش یک بازدید - بخش دوم
غرفۀ
نهاد علم و سیاستگذاری علم آخرین غرفه ای بود که قبل از نماز مغرب و عشاء از آن بازدید شد. اهمیت سیاست گذاری علم، سابقۀ طولانی جامعۀ علمیِ دین در عرصۀ سیاست گذاری علم و سیاست های دقیق، کارآمد و عمیق آن، تاثیر سیاست گذاری علم در مسیر رشد دانشگاه ها و مجامع علمی و در کارآمدی آنها نسبت به معضلات جامعه از جمله اموری است که اهمیتِ عرصۀ سیاستگذاری علم را نشان می دهد. عرصه ای که متاسفانه پس از گذشت بیش از چهاردهه از انقلاب اسلامی هنوز جایگاه خود را نیافته است و تحقیقات دانشگاهی بیش از آن که نسبت به مسائل کشور کارآمد باشد، در راستای حل معظلات مجامع بین المللی و دیگر کشورهاست. این هسته از مرکز رشد به طور خاص در دو زمینۀ
ارزشیابی و سیاستگذاری پژوهش فعالیت ها و گفتگوهایی را با وزرات علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام داده است.
در غرفۀ
فضای مجازی با بخشی از چالش های حکمرانی مجازی آشنا شدیم. چالش هایی که در حکمرانی مجازی نسبت به پلتفرم ها وجود دارد. همچنین مسائلی که در نسبت به مسئولیت پذیری در فضای مجازی مطرح است. این هسته با برخی از مجامع علمی حوزوی نیز ارتباط برقرار کرده بود و نتیجۀ فعالیت آنها به آثار قلمی نیز تبدیل شده بود.
در عرصۀ مسئولیت پذیری با بهره مندی از برخی قواعد فقهی ابعادی از مسئولیت پذیری و کیفیت کنشگری در فضای مجازی را مورد مداقه قرار داده بودند.
در آخرین بازدید هم به سراغ
غرفۀ مدرسه رفتیم. در این غرفه تلاش شده بود تا
نظریۀ پشتیبانی نسبت به مدرسۀ مطلوب ترسیم شود. توجه به
فطرت انسانی در کنار تنوع ها و تفاوت های موجود بین افراد مختلف از جمله نکاتی بود که در این دیدگاه بسیار مورد توجه قرار گرفته بود. ترسیم
نقش محوری برای معلم و اعطای بسط ید به او برای تبیین محتواها و ترسیم مباحث به دانش آموزان نیز از ویژگی های طرحی بود که در این غرفه ارائه می شد.
همچون دیگر بازدیدهای علمی بین گوینده و شنونده اشکال و جواب هایی صورت می گرفت و بحث هایی انجام می شد که برای طرفین جذاب و عمق آفرین بود. انصافا تلاش فراوانی در این مجموعه صورت می گیرد و اهتمام و دلسوزی فعالان نسبت به انقلاب اسلامی و حل مشکلات درس آموز و امیدآفرین است. سلام و درود خدا بر عالم فرزانه و انقلابی حضرت آیةالله مهدوی کنی و برکت و رحمت الهی بر اساتید و پژوهشگران و فعالان این مرکز مبارک.
@mojtaba_kafil