♦️ گاف تاریخی اندیشکده کوئنسی درباره نقشه آمریکا علیه ایران
🔸 ایران بین یک رفت و برگشت بازرسان به ایران میتواند بمب اتم بسازد
🔸 باید گشایش اقتصادی محدود دربرابر محدودیت هایی در سطح برجام ایجاد کنیم
#شبنامه
۱۴۰۱/۱۲/۸
🔺 در طول روزهای اخیر بحث ها پیرامون مذاکرات هسته ای ایران و غرب بالا گرفته است. برخی بر این باور هستند که مسئله از حالت گفتگو پیرامون مسائل فنی خارج و بی حد سیاسی شده و از همین رو با چالش هایی رو به رو شده است.
برخی دیگر میگویند: آمریکا ظاهرا در حالی که وانمود میکند چندان به شکل حیثیتی به مذاکرات نگاه نمیکند، اما به فکر یک توافق از جنس آنچه در 2013 رخ داد هستند.
اندیشکده کوئنسی در همین خصوص گزارشی نوشته که تا حدودی ما را به حقیقت نزدیک میکند.
🔺 قبل از مرور آنچه این اندیشکده گفته ذکر یک نکته ضروری است: ایران غنی سازی 60 درصد را آغاز ، برخی سانترفیوژها در نطنز و فردو را ارتقا و روی پیشبرد برنامه هسته ای به شدت متمرکز شده است.
در همین خصوص این اندیشکده نوشته است: باید در توافقی موقت از ایران بخواهیم غنی سازی را در سطح کنونی نگه دارد. سانترفیوژهای جدید را هم جمع کند.
سوال؟ از کجا بفهمیم ایران اینهایی که پذیرفته را اجرا میکند؟
پاسخ روشن است : بازرسی در سطح وسیع و به مانند دوران برجام را به ایران تحمیل میکنیم.
پر واضح است که غربی ها بیشتر از آنکه مطالباتی از ایران داشته باشند به دنبال بیان چیزهایی هستند که پس از پذیرشش توسط ایران (برای صحت سنجی) این کشور وادار شود بازرسی بی سابقه را بپذیرد، آن هم در حد آنچه در برجام رخ داده بود.
🔺 نکته کجاست ؟ ماجرا روشن است: اگر قرار باشد توافقی محدود با امتیازاتی کم برابر ایران باشد ، چرا ایران باید سطح بالایی از بازرسی ها را بپذیرد ؟
یک نکته جالب تر در این خصوص وجود دارد و آن هم این است که این اندیشکده میگوید : اگر اینها به ایران تحمیل شد باید فورا تعداد محدودی از تحریم ها برداشته شود تا ایران به سرعت اثر آن را به لحاظ اقتصادی احساس کند.
سوال ؟ مگر در آستانه ی بیان این مطالبات ایران در حوزه اقتصادی مورد تهاجم قرار گرفته که بعدش وادار به پذیرش شود و سپس با گشایشی محدود اثری وسیع حس کند؟
واقعیت این است که پاسخ مثبت است و بخشی از جنگ اقتصادی با همین هدف و در این پازل طرح ریزی و به ایران تحمیل شده است ؟
یک سوال ؟ تحریم هایی که در برابر این همه امتیاز برداشته میشود چیست و باید به کجا منجر شود؟
🔺 اندیشکده ی کوئنسی میگوید برای ادامه ی ماجرا به ایران بگویید تحریم های نفتی ات را بر میداریم و تو اجازه داری به کشورهایی که از روسیه نمی توانند نفت بخرند و تحت تاثیر جنگ اوکراین در فشار هستند نفت بفروشی ....
دقت کردید چه شد؟ ماجرایی که در ذهن غربی هاست از نگاه منطق یک بازی "صد سر باخت" است که چه در حوزه امتیار دهی و چه در حوزه ی امتیاز گیری ، منافع غرب را در نظر و ایران را به سخره گرفته است...
پاسخ ایران به این مهم چیست؟
ایران میگوید : توافق محدود برای زمانی است که ما در خلاِ یک توافق بزرگ و طولانی مدت هستیم و برای آن است که به آن دست یابیم. در صورتی که شما قبلا یک توافق با دولت غربگرا بسته اید. ما بر این باوریم که به جای توافق طولانی مدت آن هم در تمام ابعاد (فراتر از مسئله هسته ای) غرب باید به همان توافق قبلی بازگشته و به تعهداتش عمل کند.
🔺 البته غرب میتواند به بازی به سبک ترامپ ادامه دهد که این مهم قطعا هزینه هایی دارد که باید خود را برای پذیرشش آماده کنند...
ما در شرایطی این حرف ها را میزنیم که غربی ها میگویند اگر بخواهیم عددی در نظر بگیریم دستیابی ایران به سلاح هسته ای و فاصله اش تا یک بمب اینگونه است : اگر بازرس های ما به ایران بروند و برگردند و اگر بین رفت و برگشت مجدد آنها کمتر از یک هفته فاصله باشد ، ایران در همین مدت (اگر اراده کند) توان دستیابی به بمب اتمی را پیدا کرده است.
صبور باشید در شبنامه شب بعد مفصل در این خصوص خواهیم گفت...
#آقای_تحلیلگر
#┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
•┈┈••✾❀🍃🌺🍃❀✾••┈┈•
کانال ملاصدرای سیاسی
@mollasadrasyasi