🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇
💠 نهج البلاغه # خطبه اول(جلسه۱۴)
🔸فراز پنجم (فلسفه بعثت پیامبران) ادامه جلسه قبل:
فبعث فيهِمْ رُسُلهُ، و واتر اِليهِمْ انْبِياءهُ، لِيسْأْدُوهُمْ ميثاق فِطْرتِهِ، و يذكرُوهُمْ منْسِيّ نِعْمتِهِ، و يحْتجُّوا عليهِمْ بِالتّبْليغ ِ، و يثيرُوا لهُمْ دفائِن الْعُقُولِ، و يرُوهُمُ الاْياتِ الْمَقدِرَة: مِنْ سقْف فوْقهُمْ مرْفُوع ، و مِهاد تحْتهُمْ موْضُـوع ، ومعـايش تُحْييهِـمْ، و آجـال تُفْنيهِـمْ، و اوْصاب تُهْرِمُهُمْ، و احْداث تتابعُ عليهِمْ.
و لمْ يخْلِ سُبْحانهُ خلْقهُ مِنْ نبِيٍّ مُرْسل، اوْ كتاب مُنْزل، اوْ حُجّة لازمة، اوْ محجّة قائِمة. رُسُلٌ لا تُقصِّرُ بِهِمْ قِلّةُ عددِهِمْ، و لا كثْرةُ الْمُكذِّبين لهُمْ; مِنْ سابِق سُمِّي لهُ منْ بعْدهُ، اوْ غابِر عرّفهُ منْ قبْلهُ. علي ذلِك نُسِلتِ الْقُرُونُ، و مضتِ الدُّهُورُ، و سلفتِ الاْباءُ، و خلفتِ الاْبْناءُ.
🔸🔸🔸🔸🔸🔸
💠 ترجمه :
پس خداوند رسولانش را برانگيخت، و پيامبرانش را به دنبال هم به سوي آنان گسيل داشت، تا اداي عهد فطرت الهي را از مردم بخواهند، و نعمتهاي فراموش شده او را به يادشان آرند و با ارائه دلايل بر آنان اتمام حجت كنند، و نيروهاي پنهان عقول آنان را برانگيزانند، و نشانه هاي الهي را به آنان بنمايانند: از اين بلند آسمان كه بر بالاي سرشان افراشته، و زمين كه گهواره زير پايشان نهاده، و معيشتهايي كه آنان را زنده مي دارد، و اجلهايي كه ايشان را به دست مرگ مي سپارد، و ناگواريهايي كه آنان را به پيري مي نشاند، و حوادثي كه به دنبال هم بر آنان هجوم مي آورد خداوند سبحان بندگانش را بدون پيامبر، يا كتاب آسماني، يا حجتي لازم، يا نشان دادن راه روشن رها نساخت. پيامبراني كه كمي عددشان، و كثرت تكذيب كنندگانشان آنان را از تبليغ باز نداشت; از پيامبر گذشته اي كه او را از نام پيامبر آينده خبر دادند، و پيامبر آينده اي كه پيامبر گذشته او را معرفي كرد. بر اين منوال قرنها گذشت، و روزگار سـپري شـد، پدران درگذشتند و فرزنـدان جـاي آنهـا را گرفتنـد.
🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇
🔶 نهج البلاغه # شرح خطبه اول (جلسه ۱۴)
🔶 ادامه شرح فراز پنجم (فلسفه بعثت پیامبران)
⚪️ در جلسه قبل در مورد فوائد نبوت و آثار و برکات بعثت انبیاء صحبت شد.
امیرالمومنین علیه السلام ، در خطبه اول فرمودند :
🍃فبعث فیهم رسله و واتر الیهم انبیاءه...🍃
🔹خداوند پیامبران را پیاپی به سوی مردم فرستاد برای چند هدف :
اولاً >>> زنده کردن و غبار روبی از فطرت آدمی و یادآوری میثاق فطری واینکه مردم را خاطرنشان کنند که به آن عهدی که با خدا بستید وفا کنید. (لیستادوهم میثاق فطرته)
ثانیاً >>> یادآوری نعمتها ، نعمتهای اصلی و فرعی ( ویذّکروهم منسیّ نعمته)
ثالثاً>>> به مردم اتمام حجت کنند ، پاسخ شبهات را بدهند و دفع غلط اندازی های شیطان را بکنند.(ویحتجّوا علیهم بالتبلیغ)
در ادمه به یکی دیگر از خدمات بزرگ انبیاء می رسیم .
💢 چهارمین مأموریت انبیاء :
🍃ویثیرو لهم دفائن العقول 🍃
از کارهای مهم انبیاء این بوده است که عقلهای دفینه شده ، یعنی استعدادهای نهفته آدمی را باروَر کنند وپیامبران حقیقتاً این کار را کردند.
👌هرجا پیامبری ظهور کرده ، آن منطقه از دیگر مناطق زمین پیشرفت بیشتری داشته و تمدن بشری درآنجا شکل گرفته است ؛ ولو اینکه مأموریت آنها کوتاه بوده باشد.
👈(دفائن جمع دفینه به معنای گنج می باشد)
"گنج هر چیز گرانبهایی است که کسی از وجود آن باخبر نیست."
پیامبراکرم صلوات الله علیه می فرمایند:
♦️ الناس معادن کمعادن الذَهَب والفِضّة♦️
انسانها معدنهایی هستندپراز ذخیره های ناب که کسی خبر ندارد وباید معدن شناسی پیداشود وآن را استخراج کند وبه ظهور برساند.
معادن وجودی انسان هارا پیامبران کشف می کنند. به برکت انسان معادن روی زمین ظهور می کند. خودانسان منبع برکات معنوی است.
× بماند که امروزه نگاه به انسان مصرف گرایانه شده است ،که همین نوع نگاه اندیشه بشر را محدود کرده است×
🍃ویَرَوهُم الآیات المَقدِرة 🍃
توجه دادن به آیاتی که قدرت الهی را به رخ ما می کشد.
🔸اگر نگاه به طبیعت ، برای پی بردن به علم خداباشد(یک کار تخصصی است)
🔸اگر نگاه به طبیعت برای دیدن آثار علم خداباشد (کار انبیاء است وپیش نیاز لازم دارد)
🔸آثار علم خدا وقدرت خدا و حکمت خدا در طبیعت هست ، منتها ما نمی توانیم کسی را به آثار علم خدا متوجه کنیم چون کار مانیست و تخصص می خواهد .در مورد آثار قدرت خدا تخصص لازم نیست وبه همین خاطر مأموریت انبیاء این شده که مردم را توجه بدهند به آثار قدرت خدا. قدرت خدا نیاز به تخصص ندارد . کافیست عظمت خلقت را در طبیعت به کسی نشان بدهند ، تادر آن تأمل کند. آیات قدرت همه کس فهم است .
🍃من سقف فوقهم مرفوع🍃
این سقفی که در بالای سر انسان قر