🩸
زیارت عاشورا _ فراز (۳)🩸
🔰
اَلسَّلامُ عَلَیْکَ وَ عَلَی الاَرواحِ التّی حَلَّت بِفِنائِکْ ، عَلَیْکُمْ مِنّی جَمیعاً سَلامُ اللهِ اَبَدَاً مابَقیتُ وَبَقِیَ اللَّیْل وَ النَّهارُ .
🔰 سلام بر تو و بر آن روانهایی که در آستان تو جان گرفتند ، بر شما باد از طرف من سلام و رحمت خدای ، همیشه و مستمر ، مادام که من زنده ام ، و شب و روز پاینده است .
🌑
مراد سلام در این فراز
▪️معنای سلام در اینجا نیز همان است که در ابتدای زیارت بیان نمودیم و اجمالاً آنکه سلام ، تحیّت خداست و تحیّت خدا ، اکرام و تعظیم از جانب او و رساندن به درجه قرب برای آن ارواح مطهّره است و یا سلام به معنای تسلیم است ، یعنی خدا آنها را از جمیع نقایص و عیوب سالم بدارد و به درجات بالا برساند و یا آنکه زائر با سلام خود ، اعلام دارد که هیچ آسیبی و صدمه ای از ناحیه او به آن بزرگواران در هیچ زمانی نمی رسد و قهراً انجام گناهان و ترک دستورات الهی و انسانی موجب آزار آن پاکان می گردد ، لذا با پاک نمودن دل از رذایل ،سلامتی خود را تضمین می نماید .
▪️با تکرار جمله
« مابقیت و بقیه الیل و النهار » به قلب خود و دوستان و دشمنان امامان ، اعلام می داریم که درود و همراهی من با امام حسین علیه السلام و هدف او در چند لحظه خلاصه نمی گردد ، بلکه در تمام عمر خود و حیات شب و روز ، خواستار امنیت معنوی و سیاسی هستیم ، زیرا امام حسین علیه السلام و یارانش عالی ترین نمونه های انسانیّت و مبارزان با ظلم و جور هستند و آنها کسانی هستند که جرمشان خداپرستی ، خدمت به مردمان ستمدیده و مزدشان مرگ ، بلکه شهادت بوده است .
🌑
برخی از فضایل اصحاب امام حسین علیه السلام
▪️در اینجا مختصری از آن فضایل را بیان می کنیم:
الف) _ از خود گذشتگی و ایثار از بارزترین صفات یاران آن حضرت است ، آنها کسانی بودند که به خاطر عقیده و ایمان خود ، در راه امام حسین علیه السلام جان و مال و دنیای خود را ایثار نمودند . این صفتی است که در این قسمت از زیارت و قسمت های دیگر به خوبی از آن یاد شده است .
این از خود گذشتگی را در شب عاشورا زبانی و در روز عاشورا به طور عملی نشان دادند ، به همین جهت آنها را
« آثَرُو المَوْتْ » ، یعنی کسانی که مرگ را ایثار و انتخاب کردند معرفی نمودند .
از موارد دیگر ایثار اصحاب حضرت ، پیشی گرفتن در شهادت قبل از شهادت حضرت و بنی هاشم است .
ب) _ اخلاص در عمل از اوصاف برجسته آنان بود ، زیرا اصحاب آن بزرگوار ، نه برای مزد و نه از ترس و بیم ، بلکه فقط برای ارزشها و آرمان های مقدس اسلام می جنگیدند .
ج) _ مقام عشق و محبّت به حق تعالی از دیگر ویژگی های آن بزرگواران بود ، زیرا این عشق به لقاءالله و قرب حق تعالی بود ، که موجب مسابقه در روز عاشورا برای شهادت شده بود . عشق به خداوند در آنها به حدّی بود ، که شب و روز را برای آنان بهترین لحظات زندگیشان بود ، لذا سر مستانه ، شهادت را در آغوش می گرفتند ، به همین جهت امیر مؤمنان علیه السلام آنها را عشاق نامیده است .
د) _ جهت گیری صحیح سیاسی از اوصاف ممتاز آنان بوده است ، به طوری که علی رغم تبلیغات دشمن علیه بنی هاشم و خاندان پیغمبر صلی الله علیه و آله این گروه ، حق را از باطل تشخیص داده و همانند امام حسین علیه السلام نظام یزیدی را نظام مبتنی بر جهالت ، فساد و ظلم دانستند .
ادامه دارد.....
📚 شرح زیارت عاشورا ص ۴۶ ، ۴۷ ، ۴۸
🆔
@montazeran_zohoor4