#توضیحات بیشتر کتاب جذابسازی کلاس های دینی کودکان ونوجوانان
یکی از وظایف مربّیان و مبلّغان دینی،آشناسازی کودکان و نوجوانان با قرآن و معارف اسلامیست و ازجمله راههای تبیین آن برگزاری مراسم شاد و جذّاب میباشد.
روش تنظیم محتوا، چهگونگی آغاز کلاسهای آموزشی، شیوههای ارائه آیات و روایات، شیوههای رفع خستگی، شیوههای نوین بیان احکام، تکالیف، دعاها و توصیههایی برای مربّیان بخشهای اصلی این کتاب را تشکیل میدهد.
🔶در مرحله شروع، شیوه و چگونگی شروع کلاسها همچون: شیوه شروع با نام خدا، شروع با پرسشها، شروع با نکات اخلاقی، شروع با تشبیهات، شروع با همخوانی سوره، شروع با سلام و احوالپرسی، شروع با بیان نعمتها و پیام اعضاء و شروع با خواندن شعر و شرایط آن توضیح داده شده است.
🔷در مرحله دوم کتاب، پیام اصلی ارائه شده است. در این بخش، شیوههای متنوّعی که میتوان آیات و روایات را با آنها بیان کرد تا تنوّع حاصل شود، بیان شده است.
🔶در مرحله سوم کتاب، فرض بر این قرار گرفته است که مخاطبین خسته شدهاند و باید خستگی آنان را زدود. در این مرحله، قالبهای متنوّع رفع خستگی، مانند: مسابقات، متنهای ادبی، میان پرده ها و اشعار بیان شده است.
🔷در فصل چهارم کتاب، قالبهای ارائه احکام مانند قالبهای هوشی، داستان، عمل به احکام، سؤال و جشن تکلیف توضیح داده شده است.
🔶در مرحله پنجم، فرض بر این قرار گرفته است که کلاس تمام شده و باید برای روز بعد تکلیف داد و دعا کرد. لذا شیوههای ارائه تکلیف، مثل: توزیع برگهها، حدیث با تصاویر مناسب، تهیّه مسابقات، عمل به احکام و انجام تکالیف ابتکاری، و نیز شیوههای دعا، متناسب با هر قشر و گروه از مخاطبین بیان شده است.در بخش توصیههایی برای مربّیان، مسائلی چون: معنویت، محبوبیت، آمادگی روحی، کیفیت آموزش، اخلاق، وقار مربّی، تواضع، رعایت شخصیت شاگردان، نکات ویژه، شیوههای استفاده از تخته، بیان و شیوه انتقال مطالب، حفظ تعادل، نظم و رعایت زمان، مکان تدریس، خصوصیات فردی، خصوصیات اجتماعی و شیوههای برخورد با شاگردان بیان شده است