📌آرام باش و قوی!
🔻کسی از ضعیف بودن خوشش نمی آید ولی برخی نمیتواند قدرتمندی را در خود ایجاد یا احساس کنند.
🔻گاهی هم در نقطه مقابل، افرادی پیدا میشوند که قوی بودن را به منفیترین روش ترجمه کرده و دنبال به دست آوردن آن به هر قیمتی هستند.
🔻کسانی که عزت نفس خوبی دارند، احساس توانمندی و قوی بودن هم در آنها به اندازه کافی وجود دارد و به استقبال کارهای مهم میروند، چون میدانند توان انجام آن را دارند. در مقابل، افرادی که عزت نفس مناسبی ندارند، یا به احساس حقارت و خودکمبینی مبتلا میشوند و از پذیرش بسیاری از کارها طفره میروند، یا در نقطه مقابل با ایجاد عزت نفس کاذب، دست به کارهایی میزنند که از عهده آن بر نمیآیند و صرفا برای اثبات خود به هر قیمتی، چنین تجربهای را رقم میزنند و سبب تباه شدن کار و زیر سوال رفتن شخصیتشان میشوند.
🔻در ارتباط گیری با دیگران هم این فرمول وجود دارد.
❌با عزت نفس پایین و تصویر ذهنی مبهم یا منفی از خویشتن، ارتباطی ضعیف ومنفعلانه را شکل میدهیم و بیشتر از نظر دیگران تاثیر میپذیریم تا اینکه خودمان اثرگذار باشیم و تصمیمگیر.
❌همچنین وقتی عزت نفس کاذب و دروغین برای خود بسازیم، مایلیم در ارتباط با دیگران، آنها را به استخدام خودمان دربیاوریم و با سرزنشگری و متوقع بودن خود، دست به تخریب دیگران و کاستن از میزان احترام و آرامش آنها میشویم. هر دو نسخه ارتباطی، چالش برانگیز و تولید کننده حال بد برای خود و دیگران است.
✅ نسخه مناسبی هم در پیشنهادهای ارتباطی داریم که از آن به عنوان رابطه بالغانه یاد میکنند. ما دراین مدل ارتباط، ضمن احترام گذاشتن به خود، برای دیگران نیز ارزش و احترام کافی در نظر گرفته و رابطه ای مساوی را رقم میزنیم.
✅در ارتباط خوب، آرام هستیم ولی به هیچ وجه ضعیف نیستیم. این ویژگی را در کلامی از امیر مومنان امام علی علیهالسلام چنین میخوانیم: "کن لینا من غیر ضعف؛ مهربان و نرمخو باش، ولی ضعیف نباش!"
🔆مرکز مشاوره مأوا🔆
@moshaveremava