❓❓❓پرسش : بچه ام به هیچ وجه حاضر نمی شود که از کنارم دور شود چون دوری چند دقیقه ای در وی تولید بی قراری و اضطراب کرده و این مسئله شدیدا ذهنم را به خود مشغول کرده است . می خواستم بدانم که چرا بچه ام تا این اندازه به من وابسته است و آخر و عاقبت این نوع وابستگی چگونه خواهد بود ؟
👈نکات قابل توجه :
1️⃣ برای این که دغدغه و تشویش بنیادین کودک تا حدودی تعدیل شده و به اصطلاح کودک دستخوش چالش خود پذیرانه و استقلال محورانه شود لازم است که به کودک بگویید که هر اندازه که میلش می کشد می تواند در کنار شما باشد . زیرا این نوع اطمینان بخشی سبب می شود که اضطراب این چنانی کودک کمرنگ شده و در عین حال ، کودک تلاش می کند که حتی المقدور خود اتکایی خود را به رخ شما بکشد .
2️⃣ باید دانست که برخی از حالات ، این نوع وابستگی را نمی توان وابستگی مرضی و بیمارگون خواند چون این نوع اضطراب نمایی حالتی گذرا و ناپایدار دارد در این رابطه می توان به موقعیت های گذرایی چون شکل گیری پروسه و جریان متارکه و طلاق ، تعویض مدرسه ، تولد قریب الوقوع برادر و یا خواهر و اسباب کشی به خانه جدید اشاره کرد .
3️⃣ بچه مضطرب و وابسته خود را به یک پارک بازی ببرید تا در این مکان مشغول بازی شود و زمانی که سر کودک به بازی گرم می شود به تدریج از وی فاصله گرفته و در عین حال ، لحظه ای از نگریستن به فرزندتان غافل نشوید چون هر آن ممکن است که دوری شما در وی تولید اضطراب نماید . به هر شکل وقتی متوجه دوری شما می شود در یک چشم بر هم زدن خود را به وی رسانده و با بر زبان آوردن عباراتی چون چه سرسره قشنگی ، ذهنش را از اضطراب دور سازید . باید دانست که مقصود از این راه کارها این است که کودک شما بتواند به تدریج دوری شما را طبیعی و نرمال تلقی نماید .
5️⃣ راه دیگر تعدیل این نوع اضطراب ها، این است که یکی از اشیاء خود را در هنگام جدایی موقتی به فرزندتان بدهید . فرضا کودک می تواند در نبود شما دل خود را به عکس ، کیف و یا روسریتان خوش کند ، زیرا این مسائل او را به یاد شما می اندازد .
5️⃣ در نبودتان ، جهت اطمینان بخشی به کودک ، به وی یک سکه جادویی داده و به او بگویید که این سکه معجزه آسا در نبود شما ، به خوبی از وی مراقبت و مواظبت خواهد کرد . به عبارت دیگر ، به هر طریق ممکن فرد باید نگرانی های کودک را برطرف سازد .
✅مرکز مشاوره مأوا✅
@moshaveremava