بله دوست عزیز این فضا از اساس برای تولید چنین فرهنگی ایجاد شده بود که هر طور هست تو را وادار به تقلیدش کند. تا یک روز تو هم هوس کنی که عکس رستوران رفتن یا غذایی که می خوری برای بقیه قرار دهی و از این کار لذت ببری و بعد درگیر و معتادش شوی. در حالی که در فرهنگ ایرانی اسلامی تو نمایش دادن و به رخ کشیدن جایی نداشت و دور از اخلاق بود.
همینطور بود که تو که برای هزار و یک دلیل تراشیده شده در ذهنت به این فضا می رفتی، می دیدی روز به روز افراد دارند از فرهنگ ایرانی اسلامی دور می شوند اما نظاره می کردی و هیچ نمی گفتی. با خودت می گفتی اگر به او پیام دهم و تذکر بدهم بلاکم می کند، ریپورت می شوم، از دستم ناراحت می شود! از محتویات شاذ صفحه اش بی بهره می مانم! بگذار از مطالبش استفاده کنم. آش انقدر شور میشد که طرف می رفت صفحه یک فرد بی اعتقاد و ضد انقلاب را دنبال می کرد و می گفت از مطالب آموزشی اش در زمینه فلان استفاده میکنم غافل از اینکه دنبال کردن و لایک هایش شده است حمایت از این فرد و کمک به او!
به همین شکل بود که هر بار حجاب و عفاف در این صفحات مجازی آب می رفت، محرم و نامحرم زیر پا گذاشته می شد، حرف های رکیک به زبان می آمد و هر مساله ی دیگری که بی اخلاقی، گناه و ضد فرهنگ بود رخ می داد، کسی احساس نمی کرد نیاز است امر به معروف و نهی از منکر کند و روز به روز بی تفاوت تر می شد. نه تنها بی تفاوت می شد بلکه خودش هم کم کم با عباراتی مثل سخت نگیریم و غیره مشوق این رفتارها می شد. مثلا می گفت این دختر کلیپ خنده دار می سازد و دنبالش می کرد و برایش مهم نبود، حجاب، عفاف، ادب، شان و شخصیت زن و الگوسازی نامناسب چطور دارد توسط همین لودگی ها زیرپا می رود و این پدیده ضد فرهنگی چطور دارد به آینده فرهنگی او و خانواده اش حمله می کند!
وقتی رفته رفته در این فضای رسانه ای نسبت به هر چیزی که قبلا برایش مهم بود بی تفاوت شد، این بی تفاوتی به فضای واقعی هم کشید. وقتی دیده بود افراد مختلفی در فضای مجازی بی حیایی می کنند و حتی دنبالشان کرده بود دیدن همان رفتار در خیابان هم دیگر برایش مهم نبود.
دغدغه که از بین رفت، نیاز کاذب که در ذهن مهم شد، دیگر مطالبه ای هم برای درست شدن فضا باقی نمی ماند و به همین شکل مسئولین توانستند از زیربار ساماندهی و مدیریت فضای مجازی فرار کنند!
اما فکر کنید اگر از همان روز اولی که کوچک ترین رفتاری خلاف فرهنگ ایرانی و اسلامی و اخلاقی ما در این فضا شکل می گرفت همه با حساسیت به آن فرد تذکر می دادند و ازمسئول مطالبه می کردند چه می شد؟! اگر این بی تفاوتی در مسئولین و مردم وجود نداشت چقدر همه چیز عوض می شد؟
حالا اگر همه به پلتفرم های داخلی هم بیایند باز هم فضای مجازی نیاز به مدیریت جدی دارد.اگر یک نفر در خیابانی اشتباهی انجام می دهد اثرش را آنهایی حاضر هستند می بینند اما اگر کسی در فضای مجازی یک غلط را انجام می دهد، ترویج شدندش چند برابر است و تا دل یک روستا هم می تواند برود، برای همین مدیریت متناسب با فرهنگ ایرانی اسلامی بدون کم کاری و تعارف با روحیه جدی و انقلابی در این زمینه باید جدی دنبال شود و الا اگر قرار باشد همان غلط های فرهنگی در فضای داخلی هم تکرار شود خیلی مشکلات باقی خواهد ماند.
علاوه بر آن فراموش نکنید که از این به بعد اگر می بینید کسی در فضای مجازی رفتارش هر چند کم و کوچک خلاف فرهنگ و اخلاق ایرانی اسلامی است به او تذکر دهید. مثلا اگر کسی می خواست آشپزی درس دهد لاک زد و آرایش کرد، موی پریشان نمود و جلوی دوربین ظاهر شد، دوستانه و مودبانه به او بگویید برای درس دادن چنین چیزی نیازی نیست جلوی دوربین بیایی و اگر می آیی لازم نیست آرایش کنی، ما می خواهیم غذا پختنت را ببینیم و توانایی ات را نه ظاهرت. ارزش تو به این توانایی است و لازم نیست چیز دیگری را نشان دهی. به همین سادگی اگر تعداد زیادی آدم به یک نفر تذکر دهند در عملکرد آن فرد موثر خواهد بود.
از مدیریت مردم تا مدیریت مسئولین هر کس باید وظیفه خودش را انجام دهد.
#بی_تفاوت_نباشیم
#فرهنگ_سازی
#فضای_مجازی_سالم